søndag 27. mars 2011

Lørdagskos

Hjemmelaget pizza er kjempegodt, og i går hadde min kjære veeeeldig lyst på pizza; "leeeenge siden sist" som han sa - så da ble det pizza seint i går kveld da!

 Pizzasausen lager vi alltid fra grunnen av: det er kjempelettvint og smaker så mye bedre enn ferdigkjøpt. Mens man er i gang kan man gjerne lage en stor porsjon og fryse den ned så har man til senere bruk... Til en normal porsjon pizzasaus(rekker til to langpannepizzaer) trenger man:   
En stor neve basillikum
ca 3 dl vann
ca 1 ss brunt sukker
1 klype maldonsalt
1 boks tomater
1 kinesisk hvitløk
2 sjalottløk
krydder etter skjønn og smak...
olivenolje
hvitvineddik

Hakk sjalottløken og fres den i litt smør el. olje i en stekepanne el kasserolle til løken er blank. Hell i boksetomatene sammen med basillikum, salt, pepper, sukker og eventuelle andre krydder, den finhakkede hvitløken og en god slump olivenolje. La dette stå å surre og småputre så lenge du har tid og ork til. Kanskje må du spe på med mer vann underveis hvis du koker den leeenge... Smak til med hvitvinseddik til slutt og la det hele koke litt mer.

Deig:
Til én langpannepizza trenger du følgende ingredienser:
(jeg lager alltid to når jeg er i gang, så da dobler jeg ingrediensene; greit å kunne ha noen stykker til overs og hive i fryseren, min kjære liker veldig godt å spise pizza til lunsj på jobben....)
4 dl mel
1,5 dl vann
1 ts salt
1/2 pakke tørrgjær (2 ts)
 

La deigen heve så lang tid som du har tid til, og slå den gjerne sammen flere ganger! Har du ikke tid til lang hevetid, hever du den bare den tiden det tar å lage pizzasausen!

  Sett stekeovnen på 250 grader, eller så høyt den går, med stekeplata i! Ja, stekeplata skal være varm når du legger pizzaen på den - da blir bunnen supergod!

Kjevle ut deigen - eller trykke den ut - på et bakepapir. Strø litt mel på, da blir den enkel å kjevle ut. Tips: husk at deig som skal kjevles ikke skal knas så mye; da blir den seig og vanskeligere å kjevle ut! Kjevle den så tynn som mulig, og for en enkel, men veeeeldig god pizza, kan du bare smøre et tynt lag med saus på den utkjevlede deigen, drysse over ost, basillikum, salt, pepper og litt olivenolje i full fart, slenge den i ovnen og følge nøye med: Den er ferdig etter ca. 5 min. med varmluft! 

MMMmmmm...!!!!

For en litt mer avansert, men like god pizza, kan du for eksempel bruke:
ca 150 g serranoskinke
1 pk fetaost
jalapenos etter smak
(du bestemmer hvor "hot"du vil ha pizzaen ved å regulee mengden jalapenos)
sorte oliven etter smak
Jarlsbergost
parmesan
maldonsalt 

 

Håper du ble inspirert; den pizzaen vi lagde i går ble kjempegod: Tynn bunn som samtidig var både sprø og myk... akkurat slik vi liker den!
 

Det ideelle hadde vært å ha fersk basilikum og ruccola på toppen ,men det hadde vi glemt å kjøpe, så da måtte vi klare oss med litt issalat. Men med en god rømmedressing til var det godt. det også!


  Litt dårlige bilder, dessverre:jeg har litt vanskelig forå fokusere enkelte ganger- og brillene lå litt lagt unna...


Ha en fin søndag alle sammen. 
Jeg skal snart begynne å pakke bagen igjen, reiser til Alta i kveld for å ta fatt på den siste uken av opptreningsoppholdet der oppe.

Klem
Janna

2 kommentarer:

 1. Hei Janna
  Ingen ting som slår hjemmelaget pizza :) og pasta og laks så nydelig godt ut - tusen takk for at du deler oppskriften… Nydelig inspirasjonsbilde av et fantastisk nydelig dekket bord! – legger dette bilde i inspirasjonsmappa mi ;) Ser dere har mye snø!!! Litt mer hos deg enn hos meg, men snø det er det… Tror det kan bli en stund til våren i år :)) Flotte bilder da, av både inngangsparti og vinter… og ikke minst innlegget om lykke! Masse flotte innlegg å se her hos deg, har kost meg masse :) Ønsker deg en fortsatt fin uke, klem fra Mette

  SvarSlett
 2. Hei Janna, håper alt står bra til med deg.
  Her blir man jo sulten:O)..ingenting er som hjemmelaget pizza, og retten under her så også nydelig god ut!
  Ja, våren lar virkelig vente på seg, men den kommer vel..når vi minst venter det:O)
  Ha en flott dag videre, klem fra meg;)

  SvarSlett