torsdag 17. mars 2011

Ishotellet i Alta

Det er ikke bare trening som står på programmet her i Alta. Noen kulturelle aktiviteter er det jo også greit å få med seg. I dag skal jeg på en konsert i Kåfjord kirke, og det er noe jeg gleder meg til.Da min kjære var på besøk her hos meg på OiF nå i helga, var vi en tur på Ishotellet i Storelvdalen i Alta. Dette er Norges største og verdens nordligste ishotell. Hotellet blir drevet av Sorrisniva opplevelses- og aktivitetsbedrift, og det ligger helt fantastisk til ved bredden av Altaelva, som mange mener er en av verdens beste storlakselver.


Isveggene er dekorert med tradisjonelle samiske symboler.Sorrisniva Ishotell har 30 soverom - doble og triple -suiter, et nydelig is-kapell der flere par gifter seg hver vinter og en flott is-bar, der selv glassene er laget av is - "On the rocks" får en ny betydning etter dette...!Soverom på rekke og radHver vinter, i januar, bygges hotellet opp fra grunnen av, med nytt kunstnerisk tema hver gang. Både eksteriøret og interiøret lages av rent vann, og det eksisterer i ca fire måneder før det blir til rent vann igjen. Mer miljøvennlig kan det vel ikke bli!

Inne i hotellet er det konstant 5 kuldegrader hele vinteren. Dette opplevdes ikke så kaldt som det høres ut, og man klarer seg fint med gode og varme vinterklær. Om natta sover man i soveposer som tåler -25 grader, og man ligger på myke og varme reinskinn, så alt ligger til rette for at man ikke skal fryse.Det finnes et utall flotte isskulpturer rundt omkring i hotellet som er med på å forsterke den magiske følelsen en umiddelbart får når man entrer hotellet.

Veggkunst i is!


Iskapellet.


Samme som ovenfor.


Brudeparets stoler... eller var det forloverne sine..?
Herskapelige er de i alle fall!


En ismadonna.
Isroser!

I Sorrisniva benyttet vi også anledningen til å ta en tur i restaurant Laksestua, og vi var tydeligvis heldige, for den er visse deler av året bare åpen på bestilling. Forrige fredag var den åpen fordi et stort selskap av engelske turister var innom, og vi slang oss med... 
Årets kjøkkensjef 2009, Johnny Trasti, sørger her for fantastiske matopplevelser. Vi var sammen med et vennepar, og vi bare droppet innom for en café avec le petit verre å varme oss på før vi dro tilbake inn til byen igjen - vi skulle spise på Omega. Men det ble likevel litt lokalt snacs på oss:
Tørket reinsdyrhjerte, spekekjøtt av villam, spekepølser av vilt, og hjemmelaget chips av blåpotet
Fantastisk godt! Kjøkkensjefen her bruker stort lokale råvarer basert på den såkalte matkalenderen - matvarer basert på tilgang og sesong.

Estetiske oplevelser for både øye og gane
setter vi alltid pris på, og en tur til Sorrisniva kan herved varmt anbefales!

Ha en fin dag!
Mvh
Janna

5 kommentarer:

 1. hei janna

  så gøy å se bilder.. min mann var på scooter safari i alta for en mnd tid siden, og han filmet fra akkurat dette hotellet.. men gøy å se bilder også.

  han fortalte at maten var nydelig, og et flott sted..

  ha en fin fin dag.. ♥

  SvarSlett
 2. Utroligt fine billeder. Det er jo ren magi og må være en sand fryd for øje og sanser. Tænk at der findes et ishotel som dette. Det er der i grunden meget eventyr over! :)

  Dejligt at du oplever lidt af hvert under dit ophold. Du har meget at tage med dig videre, tror jeg. Når toget kører fra perronen ... ;)

  God dag videre. Klem.

  SvarSlett
 3. Meget fascinerende, og utrolig "kult".
  Var på et tilsvarende i Jukkasjervi (Nord-Sverige) for noen år siden, og det var virkelig verdt oppelvelsen.
  Ønsker deg et fortsatt fint Finnmarkopphold :)

  Hilde

  SvarSlett
 4. Så vakkert!!
  Jeg burde ta meg tid å reise dit en gang til neste vinter.

  Klem Anna

  SvarSlett
 5. Dette har jeg sett på TV, og det må være en opplevelse å ha vært der. Så flott at du får med deg alle slike opplevelser mens du er der!
  Her snør det idag, så våren er over for denne gang..igjen:O)
  Kos deg og nyt dagene, klem fra meg;)

  SvarSlett