fredag 25. mars 2011

Laks og pasta

Mye kos kan skapes mens man venter ... på våren for eksempel...
Et pent dekket bord, god mat og godt selskap er noen av ingrediensene du trenger for å skape litt god stemning i heimen når været er ufyselig og det er godt å bare være inne!
 
I går lagde jeg en lettvint og veldig smaksfull hverdagsrett:  
Pasta og laks med ostesaus.  
Strødde litt friske urter på toppen, noe som hevet smaken ytterligere noen hakk, og dermed var det duket for kos ved middagsbordet.

Glemte å ta bilder av vårt dekkede bord, så jeg måtte bruke et av mine inspirasjonsbilder som er lånt på nettet. Synes fargene er så fine, passet dessuten til menyen, så jeg kommer nok til å prøve å dekke et slikt bord en gang...

Her er retten nesten ferdig, gjenstår bare å blande inn pasta og flere friske urter.

 
Ferdig til servering.
Oooops: Glemte basilikumen før fotografering! Ja, ja...sa jo det gikk raskt!

Dette er mat som tar utrolig kort tid å lage, noe som jo kan være en fordel i travle hverdager, når man er supersulten etter jobb, og trenger føde - raskt... før man hiver seg over sjokoladeplata...

Du trenger:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
  salt
  fersk pasta
ca 3 dl matfløte
ca 2 dl parmesanost
fiskekrydder (bruker en ferdig blanding fra apoteket)
  frisk basilikum

Slik gjør du:
Skjær laksen i terninger og krydre med litt salt - har du tid er det en fordel om laksen ligger og trekker i saltet noen min. Ha fløten i
en vid panne eller gryte med lav kant. Gi den et godt oppkok, ha i revet parmesan og rør godt om. Tilsett laksen og vend rask på stykkene slik at sausen/fløten dekker. Legg på lokk og trekk pannen vekk fra varmen. Laksen er ferdig kokt etter to minutter.
 
Kok pasta som beskrevet på pakken, sil av vannet og hell den over i et dypt fat el. lignende. Hell laksen og sausen forsiktig over. Pynt gjerne med noen friske urter som basilikum, gressløk eller persille. 

I stedet for parmesan kan du prøve med noen spiseskjeer pesto eller 
  med (en litt mindre mengde) blåmuggost; det setter en ekstra smaksfull spiss på sausen. Du kan også bruke Norgvegia eller Jarlsbergost for en mildere variant.

Her snør og blåser det fremdeles, så det er ikke veldig fristende med uteaktiviteter i dag heller. Blir nok værende inne, og  med en bok som godt selskap er det godt å bare slappe av.

Ha en fin dag dere òg!
Mvh
Janna

1 kommentar:

  1. Uhm, det lyder lækkert og ser lækkert ud! Du er god til mad og til at præsentere det, så tænderne løber i vand! ;)

    Nu skal jeg snart til svømning og så står den på pizza og rødvin! :))

    God aften til dig og dine. Klem.

    SvarSlett