fredag 11. mars 2011

Borealis Vinterfestival

De av dere som har vært innom bloggen min de siste dagene, er kanskje klar over at jeg for tiden oppholder meg i Alta, på Opptreningssenteret i Finnmark. Alta er en liten by, men som med sine ca 19000 innbyggere likevel er Finnmarks største by. Finnmark er Norges største fylke: på størrelse med Danmark, men med færrest innbyggere.

Alta blir i mange sammenhenger og av gode grunner kalt Nordlysbyen. Alta har har et stabilt innlandsklima, som gjør nordlysobservasjoner mer tilgjengelig enn i kystnære strøk. Faktisk ble verdens første nordlysobservatorium bygget i Alta nettopp på grunn av den hyppige nordlysaktiviteten og den klare himmelen. Alta er også stedet for den årvisse Borealis vinterfestival.


Festivalen blir i år gjennomført i perioden 10. - 19. mars. Så convenient, da! Heldig for meg at min "helseferie" ble lagt til nettopp denne perioden... :-) For det skal foregå mye spennende her i Alta de nærmeste dagene: Borealis Matfestival, Finnmarksløpet, Nordlys og astronomikveld på Pæskatun, kunstutstillinger, konserter...
Ja, her er det mye jeg kan gjøre utenom trening, avspenning, fysioterapi...

Festivalen startet i går kveld - den 10. mars - med åpningsermoni og en spektakulær forestilling i sentrumsparken. Parken var full av forventningsfulle mennesker, deriblant en venninne og jeg, og vi fikk oppleve at musikk, dans, farger, lys, snø og is i perfekt samspill skapte en magisk stemning.


Nordlyset var ikke veldig synlig på kveldshimmelen i går, men var likevel en del av forestillingen: Nordlysets sønn braket nemlig sammen i kamp med den grusomme stalloen, men med god hjelp fra barn blant publikum ble stalloen tilintetgjort.
Stalloen var for øvrig et både imponerende og skremmende syn på is-scenen: Den fire meter høye figuren med lys i øynene ble styrt av ti ungdommer! I tilllegg skapte effekter som flammer, røyk og akrobatikk en mystisk stemning, og understeket temaet i forestillingen på en spenstig måte!
Forestillingen var i regi av elever ved Alta videregående skole.

Parken forøvrig skapte en vakker ramme rundt åpningsseremonien og forestillingen, pyntet som den var/er med en rekke vakkert lyssatte snø- og is-skulpturer. Is-kunstneren Laila Kolostyák har hatt ansvaret for å lage disse is-installasjonene, i samarbeid med elever fra Alta vgs.

Annbjørg

Jeg


Ha en fin fredag, kjære venner.
Nå venter jeg på at min kjære skal komme på besøk,
og planene for kvelden innkluderer et besøk på Ishotellet.

Klem
Janna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar