fredag 1. april 2011

Endelig hjemme igjen

Og det er så godt, så fantastisk koselig å komme hjem til mine kjære, til Huset i skogen: hjem...

Jeg har tilbragt noen uker på et opptreningssenter i Alta, der fokuset har vært på det å lære meg å ta hensyn til kroppens signaler, ta dem på alvor og skjønne at jeg må legge begrensninger på meg selv i hverdagen.

Livet er en evig balanse mellom ytterpunkter som drar og trekker i oss. Vi har alle drømmer og mål om å utvikle oss og mestre det vi holder på med, enten det dreier seg om studier, jobb eller privatliv. 

Jeg er perfeksjonist - på godt og vondt - noe som betyr at jeg alltid legger hele min sjel i det jeg gjør, uansett hva det er, og jeg gir meg ikke før jeg selv er fornøyd med resultatet: som oftest leeenge etter at de fleste andre ville ha sagt at "det her er bra: bra nok... Mine krav til meg selv er og har alltid vært store, og jeg har dessverre aldri følt meg bra nok, flink nok, pen nok, snill nok...
Ikke god nok!


Nå har jeg det fantastisk bra i livet mitt, og jeg kan med oppriktighet si at jeg føler at jeg har kommet "hjem". Men det har ikke alltid vært slik, livet har gjennom mange år vært utfordrende på mange måter, det har ristet meg litt kan man kanskje si, og dette har i følge ekspertene på opptreningssenteret, skapt ubalanse i kroppen min som kan ha ha resultert i det jeg plages med: såre og vonde muskler, hodepine, søvnløshet... Kroppen "husker" de vonde følelsene og opplevelsene, og nå når livet er godt, kommer de vonde opplevelsene til overflaten...


Vel, vel, jeg har i alle fall fått noen aha-opplevelser i Alta, og jeg har en del å jobbe med videre. Jeg vet at ondtene mine ikke blir borte sånn uten videre; det som har tatt mange år å bygge opp, kan ta like mange år å rive ned, fikk jeg vite, men jeg synes jeg har funnet en spennende sti, jeg har forsiktig listet meg utpå, og så får vi se hvor denne stien leder hen!

Blir du med?
Ha en fin fredag videre, kjære venner!

Klem

Janna

7 kommentarer:

 1. Velkommen hjem Janna!
  Det du her skriver om er nok så sant som det er sagt! Jeg tror de fleste kroppslige vondter har sitt utspring i vår psyke, enten vi er klar over det eller ikke...og mange av oss bærer på tidligere opplevelser i ordets rette forstand. Ikke er det vel alltid like greit å kaste alt over bord heller, men vissheten om at det er slik, kan kanskje også hjelpe.
  ....og hvorfor skal vi attpåtil være så forbasket flink???
  Ønsker deg ei fortreffelig helg, nyt din hjemkomst og se fram mot ei herlig tid!!
  klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 2. Velkommen hjem Janna!
  Sier som Tove, mye vondter skyldes nok spyken vår. Bekymringer har ringvirkniger for meg i alle fall. Stress, angst, depresjoner = veldig vond nakke, vonde muskler og elendig kondisjon, søvnløshet osv osv.
  Å lære seg å legge fra seg ting man drasser på er vanskelig, men små sakte skritt er best. Ta tid. Best er det å være seg selv. På alle måter. Å undertrykke son personlighet fører til mye også som vi kunne vært foruten. Og som tove sier. hvorfor være så forbasket flink. De fleste er slettes ikke det. mange tomme ord og late som der ute i den store verden.
  Ha ei veldig god helg. Og ja jeg blir gladelig med videre.:)
  Klem. Line-Cathrin

  SvarSlett
 3. Det er godt å ha et sted som virkelig er HJEM...utrolig hvordan fortiden kan ødelegge så mye i en veldig god fremtid...
  Følger deg gjerne på den nye spennende stien, for med følge så slipper du kanskje etter hvert å liste deg :)) Koooos deg med de kjære hjemme :)

  SvarSlett
 4. Velkommen hjem, HJEM!!

  Klem Anna

  SvarSlett
 5. Hvor lyder det fint, Janna. Godt at du er hjemme og har fået nogle gode AHA oplevelser under dit ophold. Håber du nu finder rytmen og at det er en god sti, du har fundet. Det er jo aldrig for sent! Jeg blir' med og hepper på dig. Hele vejen! :))

  God klem til dig.

  SvarSlett
 6. Høres ut som du har hatt godt av å være på et slikt sted. Flott å høre at det har hjulpet deg.

  Ønsker deg en glad dag!

  Klem,
  AW

  SvarSlett
 7. Velkommen hjem igjen...takk for det du deler, jeg er med!
  Ps! jeg skal også notere meg de fristende oppskriftene du deler med oss under her.
  Ønsker deg noen gode dager videre. Klem fra meg

  SvarSlett