tirsdag 19. april 2011

Noen tanker om påske og pynt...

For noen mennesker, er det å pynte og dekorere til de forskjellige høytidene og feriene en velutprøvd, god og ekte tradisjon. De har diverse "knick- knacks" og tilbehør som blir dratt fram år etter år ettersom sidene på kalenderen snus.  For andre mennesker er ideen om for eksempel det å dekorere til påske litt fremmed, og bortsett fra den nødvendige julepyntinga , overser man glatt andre helligdager når det kommer til interiør. 


Jeg må nok litt beskjemmet si at jeg tilhører den siste kategorien; jeg  pynter ikke til påske med særlig mye annet enn blomster og barnas påskepynt - den de laget i barnehage og på skole da de var små; den blir vakkert dandert i en høvelig kurv, og er bare skjønn og full av minner, men ellers er her fint lite av egg og kyllinger...

Jeg skjønner jo at påsken kan være en i særdeleshet perfekt høytid for interiørprosjekter.  Påsken er for mange et symbol på våren, og når man dekorerer for denne høytiden, rister man samtidig av seg vinteren og gjør hjemmet klar for de lyse, solfylte dagene som kommer. Det å "forfriske" hjemmet med muntre påskefarger/vårfarger gir mange en liten energiinnsprøyting, og ikke minst, de som har barn vet jo at  barna elsker det!

Men jeg er dessverre ikke av den typen som synes at stadige forandringer og pynting er noe stas. Jeg må ha et rent, ryddig og det som for oss er et koselig hjem, men når ideen om dette koselige, ryddige og rene huset er gjennomført, ja så får det være bra! Hvorfor endre på noe som funker, som er innkjøpt etter nøye overveiing og planlegging, og som passer godt der det er plassert...? Ehhh, ok, en liten digresjon; dette har vel egentlig ikke noe med påskepynt å gjøre...
  
La meg bare konkludere med at det er godt vi er forskjellige, og jeg vil sterkt understreke at jeg synes det er kjempehyggelig å se alle de fantastisk vakre hjemmene  - blant annet her i Blogglandia - som er nyyyydelig pyntet og dekorert til påske. Jeg beundrer de damene (og mennene) som har slikt overskudd og ork til å både lage pynt, og til å dekorere  på de mest utrolig kreative måter. Og jammen blir jeg inspirert...!

  Vel, i dag er det innkjøp av gode råvarer som står på tapetet, god mat skal lages, jeg skal bake, og pynte med blomster og lys ...og kanske noe annet ... jeg kjenner meg litt påvirket og som sagt: inspirert... og ellers skal vi kose oss med krim på TV - ikke i form av en påskekrim-serie, men i form av sesong fire av Dexter (vi ble hekta på serien i jula, da vi så tre sesonger på rad!!!) Min favorittsønn har bragt dvd-ene i hus , til stoooor glede for mor og Stein! 

Og hvis været fortsetter som i dag - strålende sol og deilig temperatur i solveggen - skal vi kose oss på (den meeeeget enkle og midlertidige) platten vår. Min kjære er pr. nu ute og måker snøen vekk derfra!

Påskeferie er godt, dere!

Ha en fin dag.
Mvh
Janna2 kommentarer:

 1. Jeg har heller ikke noe forhold til påskepynting; påska er for meg bare ferie og starten av vår:)
  ..men som du sier, det er ikke vanskelig å finne inspirasjon til pynting;)
  Her har tempen steget til 15 grader..uten sol..og jeg sitter for det meste ute, herlig. Håper snøen tiner snart hos dere også, men går ut fra at dere går vel mer eller mindre fra vinter til sommer; våren blir kort:)
  Kos deg masse med ferie og alle hyggelige gjøremål!! Klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Så hyggelig å få besøke deg igjen. Her pyntes det nok til påske - med gult. Den lite likte fargen har jeg forstått. Dette er nok en tradisjon jeg har med meg fra barndomshjemmet, til tross for at det der var lite pynting ellers. Gule tulipaner ble kjøpt inn i dag og sist fredag ble litt påskepynt plassert på samme plass som i fjor. Men det er lite å ta bilder av.
  Jeg synes det er så greit at vi er forskjellige, selv om jeg er enig med deg - noen gannger blir man påvirket.

  SvarSlett