torsdag 21. april 2011

Makeover... og kos...

Som dere ser: 
Bloggen min har fått en aldri så liten makeover, 
og jeg synes layout-en er blitt mye finere enn den var. Arbeidet med å forme utseendet er det min eldste datter, Marie, som har utført. Nå er det jo slik at det grafiske uttrykket - typografi, komposisjon etc. - begrenses noe av malene vi bruker, men likevel: 
jeg synes uttrykket ble kjempefint!

Så: takk, kjære Marie, 
det var en kjempeoverraskelse og en flott gave, dette; du vet jo at jeg har snakket leeeenge om en makeover av bloggen, og at jeg har gruet meg veldig til å sette i gang; for som oftest skjer det jo noe galt underveis, og med min (manglnde) tålmodighet med tekniske ting, ville faren for at både pc-en og jeg selv ville fått varige mén etter et slikt arbeid, vært rimelig til stede...

Her fortsetter påskeferien forøvrig i et rolig tempo. Visste dere at påskeferie i stor grad er et særnorsk fenomén? Jeg spurte Marie i går om min svigersønn - de bor i Chicago - har tatt påskeferie ennå, og hun kunne fortelle at han ikke har påskeferie i det hele tatt!!! Jeg ble nysgjerrig på dette, og surfet litt på nettet, og jeg fant ut at Norge faktisk er ett av få land i verden som holder sammenhengende helg fra og med skjærtorsdag til og med 2. påskedag!

Dette betyr at de aller fleste i Norge får minimum fem sammenhengende dager fri eller påskeferie!
Vi som jobber i skoleverker, får for eksempel på grunn av avspaseringsordningen, ti sammenhengende fridager; fra og med «palmelørdag», det vil si lørdagen før palmesøndag, gjennom den stille uke til og med 2. påskedag!

Ja, ja, godt for oss!
Da kan vi kose oss leeeenge, med god mat, drikke og avslapning. I går, etter middagenen, koste vi oss for eksempel med et godt glass
Baileys Coffee cinnamon:


 

Pr. person trenger du:
4 cl Baileys
Varm melk
Sterk kaffe
Mørk sjokolade
(Brunt sukker)
Pisket kremfløte
Litt kanel

Slik gjør du:
Ha to gode biter mørk sjokolade i bunnen av et glass. Hell kaffe over og rør til sjokoladen har smeltet. Varm melk til den skummer (har du ike melkeskummer, egner mikroen seg godt...). Ha i melk og deretter Baileys, og om du synes du trenger det: litt brunsukker. Ha så en god klatt lett pisket kremfløte på toppen, dryss kanel på toppen, og voilà:
Du kan servere en herlig varmende og deilig drikk, som også egner seg kjempegodt som dessert.
Ha ei fortsatt god påske, mine venner.


Mvh
Janna

3 kommentarer:

 1. Hei Kjære!
  Jeg synes sida di ble kjempefin!
  Og påskedrikken smakte fortreffelig:-)

  Klem fra gubben

  SvarSlett
 2. Det har blitt rålekkert hos deg!!! ..og headingen og malen er virkelig deg:)Flink datter du har!
  Jeg tør ikke gjøre noe selv, er så redd jeg tuller bort alt:)
  Her har vi fått prinsebesøk i hytta, og akkurat nå har tåkeheimen lagt seg over hele landskapet, men det betyr at i morgen kommer sola!!!
  Kos deg videre i dagene som kommer, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Så flot du har fået det her hos dig. Det er skønt med lidt forårsrengøring og en make-over! :)

  I Danmark fejrer vi jo påske som i Norge, men som du skriver, er det kun et fåtal af lande i verden, der gør det sådan og som holder fri Skærtorsdag. Vi nød jo godt af, at Sverige ikke gør det i går! ;)

  Ha' en fortsat dejlig påske. Klem.

  SvarSlett