onsdag 2. juni 2010

Konfirmasjonsmeny

Det er mange som velger koldtbord til konfirmasjon og andre festligheter; spesielt nå på våren og forsommeren.  Og koldtbord er greit siden det meste man skal servere kan lages ferdig på forhånd, og ikke minst: De fleste finner som oftest noe de liker på et koldtbord.

Jeg lager som oftest maten dagen- før- dagen, men venter med pynt og garnityr til selve festdagen.

Jeg synes forøvrig at det kan være litt vanskelig å beregne koldtbord. Men mengdeberegning avhenger gjerne av hvor mange retter en serverer/størrelsen på koldbordet, og mengde kjøtt og fisk avhenger gjerne av tilbehøret. Men en god regel er å beregne at en voksen person spiser ca. 500-600 gram mat. Halvparten av dette bør da være fisk/kjøtt. Det enkleste er å sette opp en liste og fordele hver enkel rett på antall personer.

Nedenfor viser jeg noen bilder av noe av det jeg laget til 
Vildes konfirmasjon:


Utsnitt med noen av lakserettene.

 
Melon og jordbær. 
Passet veldig godt til blant annet spekematen.

Mer frukt.

 
Roastbiff; intervallstekt, mør og deilig!
Servert med hjemmelaget remulade, potetsalat, waldorfsalat og  pepperrotcreme. 

Lefseruller med kryddersild og karrirømme.

Djevelegg.

Laksefilet med urtecreme og sitron.
  
Lefserulller med røkelaks, Snøfrisk og ruccola.

Røkelaks.Servert med eggerøre og asparges.

Tapaskjøttboller med fetaost, chorizo og oliven.
Servert med en hjemmelaget chilisaus.
Kylling,  laks...
Kyllingfilet med parmaskinke, servert med basilikumdressing.

Waldorfsalat

Svinefilet, servert med en kompott av hvithvinsmarinert svisker og aprikoser.

Hvithvinsmarinerte svisker og aprikoser.
Servert til svinefileten.

Roastbiff, av intervallstekt indrefilet.

Spekemat. 
Servert med eggerøre, potetsalat, rømme, flatbrød og frisk frukt og grønt.

Asparges med parmaskinke.

Pai med serranoskinke.
Servert med en enkel,  grønn salat, urtedressing og balsamicosirup.

Legger ut oppskriftene under matsiden min etterhvert...

Med vennlig hilsen
Janna

9 kommentarer:

  1. Janna!
    Dette er det flotteste koldtbord jeg noen gang har sett! Gleder meg til oppskrifter og hvis det er greit for deg kommer jeg til å låne gode tips neste gang jeg skal lage koldtbord.

    Klem fra Eirin

    SvarSlett
  2. Takk for koselig kommentar inne hos meg. ;-)
    Da jeg skulle endre på innlegget ble alt feil og jeg måtte lage et nytt. Men da mistet jeg ditt hyggelige innlegg...... :-(
    Du må gjerne skrive ett nytt. ;-)

    SvarSlett
  3. maten ser helt nydelig ut, regner med at deres gjester var veldig fornøyde med det de fikk servert. Pent anrettet og spennende :)

    mvh Tone

    SvarSlett
  4. Tusen takk Eirin, Megan og Tone. Dere er kjempesnille som sier så mye pent til meg. Dere skal vite at jeg setter umåtelig stor pris på det!!

    Ha en god helg videre.

    Velkommen innom igjen snart.

    Klem,
    Janna

    SvarSlett
  5. Lagde du aspargesen med skinken rundt dagen i forveien? Kan man lage lefserullene dagen i forveien? Vi skal gifte oss og lage noen småretter til champagnen. Skal ha reker til hovedrett.

    Kath
    (katharina@wang-hansen.net)

    SvarSlett
  6. Nei, aspargesen lager jeg alltid samme dagen, men lefserullene kan man gjerne lage dagen i forveien. Smør dem, pakke dem stramt inn i plastfolie, oppbevar dem i kjøleskapet, og skjær dem opp dagen etter - samme dagen som selskapet skal være.

    Mvh
    Janna

    SvarSlett
  7. For en flott konfirmasjonsbuffé, tror jeg låner den, akkurat som den er... Her er det jo noe for enhver smak :-) Vi skal feire vår konfirmant til våren, og det er vel på tide å begynne å teste ut oppskriftene :-) PS takk også for tips til hva som kan gjøres i forveien!
    Mvh Anna i Trondheim

    SvarSlett
  8. Hei !
    Tusen takk for denne siden, det var akkurat hva jeg lette etter. Skal ha konfirmasjon til våren :-)

    Venke

    SvarSlett
  9. Hei, jeg skal ha konfirmasjon i mai og fant bloggen din med et veldig fristende koldtbord. Jeg har lette etter oppskriftene, men har ikke funnet de - kunne du tipse meg om hvor de ligger på bloggen din? På forhånd takk, Lill

    SvarSlett