torsdag 15. september 2011

Lavkarboratatouille

Lavkarbo er for oss her i huset i ferd med å bli en livsstil, et kostholdsprinsipp vi ønsker å følge fordi vi tror på den positive helsemessige effekten av et slikt kosthold. Men helt sikkert kommer vi til å spise karbohydratrik mat en og annen gang, men det vil ikke være noen katastrofe; det er de daglige endringene som teller, og det å være fanatisk ser vi på som problematisk, da blir liksom litt av hensikten borte; et kosthold som vi skal leve med må ikke føles som en vandring langs forsakelsens vei for ever og alltid! Vi velger bort i det daglige, og det gjør vi med glede!
Gårsdagens middag: Entrecote med blomkålmos, ratatouille, blomkålmos og peppersaus.

For oss har det å spise lavkarbomat ikke betydd en radikal livsstilsendring, i annet enn at sjokoladeskålene som stod rundt omkring i huset, på alle bord og benker - til og med i nattbordskuffa mi lå det som oftest litt snop, er fjernet. Og jeg opplever ikke noe savn etter sjokolade; søtsuger er borte! Tar meg en bit 70% sjokolade av og til; det er fantastisk godt til en kopp kaffe etter midddagen, og jeg unner meg det med god samvittighet, nyter den biten jeg tar, og gleder meg storligen over slike små hverdagsnytelser.
 
Jeg er ikke vektfokusert; før jeg startet på lavkarbo, hadde jeg ikke veid meg på en to-tre år, men jeg merket at klærne strammet mer enn jeg likte. Nå strammer de ikke så mye lenger, og jeg tar dette med vektreduseringa helt med ro,  men jeg må innrømme at jeg trives bedre i walk-in-closetet nå enn for to måneder siden!
Janna gjør dypdykk i klesskapet,
dag 3
Denne vakre kjolen har jeg fått av min eldste datter, den er kjøpt i USA, og jeg elsker den, fargene er så fine. Et bredt belte i livet og svarte thigts rocker opp antrekket. Skoene er minst fire år gamle.  

Lavkarbomiddagen i går besto av vår variant av ratatouille, en grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike, entrecote, blomkålmos og peppersaus. 

Ratatouille kan serveres til det meste, eller spises alene som en lunsjrett, og her er oppskriften på slik vi lager den her i huset: 
Ingredienser:
2 stk løk
2 fedd hvitløk
2 stk  paprika, gjerne forskjellig farge
1 blomkål
1 brokkoli
8 stk små tomater
fersk rosmarin
fersk timian
olje
smør
salt og pepper

 Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180 grader. Skrell løken og hvitløken. Skjær dem i skiver. Skyll resten av grønnsakene og del dem i litt store, grove biter. Vask urtene. Ha alt i en ildfast form. Strø på salt og pepper og hell over en god dæsj olivenolje og ha noen klatter smør på toppen.  Bak i ca 45 minutter, eller til du ser at  de har fått "stekefarge". Fjern urtekvastene og server! 

Ha en fin dag!
Mvh
Janna

4 kommentarer:

 1. God morgen til den flotte damen jeg ser på bildene!! Så fin du er!...og virkelig et artig og smart prosjekt du har på gang med å ta av det man har og sette sammen på nytt.
  Misunner deg evnen og gleden ved å lage mat, det ser nydelig ut det du har laget.
  Kos deg med datter og bbarn, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Så flott du er, fargene kler deg ;))
  Mmm dette så meget godt ut, men litt tidlig for ei som ikke har spist frokost ennå hi hi ;))
  Nyt dagen Janna!
  Klemmer, Anki

  SvarSlett
 3. Takk for oppskriften, maten ser helt herlig ut! Ha en tipptopp torsdag :)

  SvarSlett
 4. Fin blogg du har :-)
  Og nydelig mat du lager. Jeg lurer på hvordan du lager peppersaus?
  mvh
  Brit Eva
  brit.eva@lundereng.no

  SvarSlett