søndag 18. september 2011

Jannas dypdykk i klesskapet, uke 1

Jeg leste for en tid tilbake hos Havfruen at ho hadde en aldri så liten selvpålagt shoppe-stopp, og her en dag jeg var innom en klesbutikk uten å finne noe som fristet, slo det meg: Jeg har masse fine klær hengende i klesskapene hjemme; klær som jeg ikke har brukt på kjempelenge; mange av plaggene er av flott kvalitet og snitt og de fortjener en bedre skjebne enn å bare henge som skapfyll. Jeg trenger absolutt ikke noen nye klær, jeg har mer enn nok!  
Jeg tar meg også en selvpålagt shoppe-stopp" , tenkte jeg.

Og derfor er det at jeg nå har et prosjekt på gang: Janna gjør dypdykk i klesskapet. Jeg skal hver dag ha på meg et nytt antrekk på jobb, satt sammen av klær jeg har i klesskapene mine. Jeg vil ta fram gamle plagg, kombinere dem med nyere, sette sammen plaggene på nye måter, tenke nytt, eksperimentere, våge...

Nå har jeg drevet med dette en uke, og det har vært morro. Jeg har masse klær, og som oftest har jeg kjøpt kvalitetsklær,  som fint tåler å brukes ut over en sesong eller to. Jeg har klær som er over 15 år gamle, som jeg brukte da min yngste datter var under året gammel, og som jeg fremdeles synes er kjempefine og godt brukelige.

Jeg kommer til å fortsette med dette, og oppdaterer bloggen etterhvert med bilder av meg i mine nygamle antrekk. Kanskje kan jeg inspirere andre til å gjøre det samme; det sparer miljøet, og ikke minst: jeg sparer penger!
Mandag:
Kjole kjøpt i stocholm for 4-5 år siden. Dressjakke fra Mexx, tre år gammel, og et basisplagg jeg har brukt mye de siste årene. Har en tilhørende bukse. Sko: to år gamle, og et par som jeg bruker mye, for på tross av sine høye hæler er de kjempegode å gå i. Silkeskjerf fra Day; mange år gammelt. Belte: lånt hos min tenåringsdatter :-) Flott med døtre man kan låne klær av; de låner faktisk hos meg òg!
Tirsdag:
Klassisk i dag. Skjørt fra Mexx, kjøpt for et par-tre år siden. Bluse/skjorte fra Day, kjøpt for flere år siden. Cardigan fra Benetton. tre-fire år gammel. Sko fra miss Sixty, to år gamle. Perlekjede: ca 55 år gammelt, arvet av min mor som kjøpte det på 50-tallet. Vakre ferskvannsperler som har fulgt meg i mange år; jeg fikk det av min mor da jeg var i 20-årene.
Onsdag:
Kjole fått av min datter, kjøpt i USA, og jeg elsker den. Den har så vakre farver, og er like fin med eller uten belte. I dag har kjeg rocket den opp med et bredt, sort belte i livet, svarte thights og litt grove, høghælte, sorte sko. Skoene er fire-fem år gamle.
Torsdag:
Dressjakk fra InWear, ti år gammel, kjøpt til min datter da ho var 15 år gammel, nå har jeg arvet den. Klassisk og kjempfin synes jeg. Jeans: et par år gamle, fra Fornarina. Topp: et par år gammel, husker ikke hvilket merke. Bootsene er kjøpt på Næsvold i Tromsø, tre år siden, husker ikke hvilket merke, men de er kjempegode å gå i, og passer både til kjoler/skjørt og bukser.
Fredag: 
 Kjole fra Floyds, kjøpt på salg for ca tor år siden; et kupp, for kjolen er klassisk og kan kombineres med flere jakker og tilbehør som skjerf, strømper og sko. Jakke fra Zara, et par år gammel, arvet av min eldste datter, og jeg har brukt den mye, den er råtøff til f.eks. jeans. Vintage pumps, arvet av min mor, synes de kjempetøffe med sin lille hæl og spisse tå.
Rød Kåpe fra HM, 10 år gammel, kjøpt den våren min eldste datter ble konfirmert. Passer jo ypperlig til dette antrekket, og jeg følte meg kjempefin og fresh!
Hi there gang! Nice to see you!
Lørdag:
Ha! Kor tøff e´ ikke eg liksom! :-)
Følte meg litt bohemaktig i dette antrekket, satt sammen av en jumpsuit i dongeri kjøpt denne våren,fra Vero Moda,  en  svart og gullstripete topp kjøpt i fjor, og smykke og skjerf lånt av eldste datter; som sagt før: kjekt å kunne låne av barna - kanskje er ho så snill at ho lar det ligge her hjemme når ho drar tilbake til USA...(hint, hint; Marie).
(Min kjære syntes eg var sexy!!!! Kor bra e´ikke det liksom for ei konemor på 51++!! I like!).
Kjekt det her; fornyet interesse fra kjæresten er vel en fin bonus i prosjektet, eller...?
Bandasjen på hånden: Brannsår! 
Sprutet fett på meg da jeg lagde middag på tirsdag. Berget middagen, men fikk et kjempestort og vondt brannsår.

Ok; det var denne uka; 
i dag, søndag,  jobber jeg med matematikk, og vasser pr. nu rundt i pysjen. Ikke særlig flatterende eller bloggbart, så i dag er det time out for antrekk.

Håper noen har latt seg inspirere til eget dypdykk; jeg fortsetter i morgen. Spennende, egentlig, kjenner at dette er morro, og at det begynner å gå sport i opplegget. Og for hvert "nye" antrekk sparer jeg jo penger!!! Hører du kjære; skal vi ta oss en tur ut til Skjervøy snart, til den flotte butikken Midt i Værret; for med alle pengene vi nå sparer,  kan vi vel kjøpe flere, fine, gamle møbler... trenger noen hyller, speil..., ka med noen fine, gamle glass, servise eller... :-)

Ha en fiiiin søndag, kjære venner.
Mvh
Janna

10 kommentarer:

 1. Kjempemorsomt og god inspirasjon! No kan ikkje eg velge antrekk å gå i på jobb...men burde jo vera litt flinkare å variera ellers.
  Sørs om eg ikkje skal ta eit dykk eg og!
  Takk:)

  Trultemor

  trultemor.sier.no

  SvarSlett
 2. Jeg nyter bildene og antrekkene, du er så fin atte!
  Jeg har også utrolig mange plagg hengende som er skikkelig gamle, men som jeg ikke har hjerte til å kaste, men jeg har få plagg mellom dongerybuksa og selskapsantrekkene...lite skjørt her i gården:O)
  Følger spent med på neste ukes antrekk;)
  Nyt kvelden i pysjen, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Kor artig å sje:)))))) Du viser jo knallfine antrekk...og om de er noen år gamle? So? Hvis man kjøper "årntlig" er de ofte litt tidløs. Men ser du er mere "dame" enn meg:)) Jeg husker ikke sist jeg hadde på meg et skjørt...mye jeans hos meg og Levis er favoritt.
  Vi lider nok ingen nød med kjøpestopp nei!!! DEt er bra sikkert. Jeg er ei jåle og pynter meg selv om jeg er hjemme. Klærne finnes i skapet!!
  Ha en fin kveld, klem fra meg:)

  SvarSlett
 4. Så fin du er..og jeg synes egentlig alle skal gjøre som du. Jeg har ikke så fulle skap,jeg bor for trangt. Men er ganske flink til å kjøpe bare hvis jeg trenger.
  :-) Ha fin søndag videre!

  SvarSlett
 5. Ååååå...kjenner jeg er glad for at jeg har uniform på jobb. Da kan jeg være en grå mus uten at noen oppdager det.Klær er ikke min beste side, men så flott å se alle de antrekkene komponert av klær fra klesskapet.

  SvarSlett
 6. Heia.
  Så kjekt. Du er jo bare så fin. For noen flotte antrekk. Kreativt.
  Det blir mye verkstedklær her, men jeg dykker stadig ned i klesskapet også. Kjedelig å handle klær. Blir mest møbler på handle listen min he he,
  Gleder meg til å begynne på sofaene.

  Ja, da venter jeg spent på nye flotte antrekk uke 2.
  Riktig god fashion week.
  Klem
  Randi

  SvarSlett
 7. Kjempeinspirert.Du er fin og flink.

  SvarSlett
 8. Du er like vakker som alltid, kjære Janna:) Inspirerende, det er bare fantasien som setter grenser. Gleder meg til å se denne ukas antrekk.
  Mange klemma fra Wanja

  SvarSlett
 9. Feiende flott dame og både rocka og stilige antrekk! Det kan man like :-) Det er nok mange av oss som bør ta et skikkelig dykk i kleshaugen og forsøke å sette sammen nye antrekk. Kjøper man kvalitetsklær så varer de jo også i mange år :-) Spent på neste moteoppvisning fra deg!

  Klem Tone

  SvarSlett
 10. Stilig som bare det.
  Berit

  SvarSlett