torsdag 29. september 2011

Jannas dypdykk i klesskapet fortsetter

Det har vel aldri vært en hemmelighet at designere kreerer og baserer sine mesterstykker på et utall trender, trender mange av moteløvene vil holde seg mer eller midre strikt til når de velger sesongens innkjøp av klær og accessories. Slik også denne høsten: trendene er utallige og veldig forskjellige. Heldigvis; for nå kan man boltre seg i det man måtte ønske - (for eksempel det man har liggende i skapet...). Og jeg som holder på med mitt "shoppe-stopp"-prosjekt, kan bruke mine gamle klær, og jeg trenger ikke bry meg om at de er utdatert, for mye av det er helt moderne igjen!

Jeg må innrømme at jeg "alltid" har vært interessert i klær; ikke  nødvendigvis moteklær; for meg har ikke siste mote vært så viktig; jeg har hatt min egen stil som jeg har brukt siden jeg var ganske ung: Klassisk preget, gjerne jeans og dressjakker, med skjerf, sko og diverse accessoirer, men gjerne med en edgy touch.

Jeg har også vært opptatt av kvalitet, og mange av  plaggene mine er like fine i dag som for 15-20 år siden. Det fikk jeg bekreftet da jeg forrige helg fant fram utallige sekker med klær fra så langt tilbake som midten av 80-tallet. Ja, noen av de plaggene jeg plukket frem fra loftet, er nesten 25 år gamle - og fullt brukelige fremdeles! Kanskje kommer en del av av dem til å fremvises her etterhvert :-)
Den tredje uken av dypdykket er dog ikke kommet så langt ennå, men nedenfor viser jeg enkle antrekk som er en miks av relativt nye plagg, og noen litt eldre plagg. 
Så here we go:
Jannas dypdykk i klesskapet, uke 3:
Mandag:
 Gammelrosa dressjakke arvet av eldste datter - den er fra J.Crew, og er i silke. Den er et par år gammel, kjempefin og for tiden et av mine yndlingsplagg.  Tunikaen er fra Urban Outfitters,i chiffon. Den langermede t-skjorta under er minst åtte-ti år gammel og er fra Day. Slengbuksa er fire-fem år gammel, aner ikke merke, men like fin som ny. Sko: Ca. fire år gamle.
  Tirsdag:
 Grønn silkeskjorte fra Free People, ny i sommer, prikkete silkeskjerf fra Benetton: gaaaammmelt; minst ti år, jeans fra Replay, to år gamle, og sko: husker ikke...

Barnebarnet James Patrick er bestemor sitt lille gull!!
 Brun skinnjakke eller svart skinnjakke i dag...?

Ok, av og til er det vel lov å være litt ambivalent i forhold til for eksempel hvilken ytterjakke man skal bruke...?
Det skjer ikke ofte, det har jeg jo sagt tidligere!
Onsdag:
Fløyelsjakke: fire-fem år gammel, fra NoaNoa. Jeans: samme  som tirsdag. Hvit t-skjorte fra Day: Minst seks-syv år gammel. Sko fra Miss Sixty, fire år gamle. Prikkete chiffonskjerf: minst 10-12 år gammelt.

Nå er det høstferie på skolene her nord, men vi lærere skal på kurs, så nå må jeg stikke.
 Ha en fiiiin dag videre, alle sammen.
Mvh
Janna
1 kommentar:

  1. Nydelige plagg du viser igjen!!
    Vi har høstferie først til neste helg, men da har vi FRI ei uke, skal bli godt;)
    Kos dæ med gullet ditt, klem fra mæ;)

    SvarSlett