lørdag 17. september 2011

Lørdagslunsj: Lavkarbo kyllingmuffins

I en lavkarbo-diett sparer man på karbohydratene. Så i hverdagen holder vi oss mest mulig unna stivelsesrike matvarer som brød- og bakervarer, gryn, poteter, ris, pasta, frukt, grønnsaker og poteter. Inntaket av karbohydrater begrense for tiden mens jeg gjerne vil litt ned i vekt til ca 20 gram om dagen -jeg følger lege Sofie Hexeberg sine anbefalinger. 

 Matvarer med mye fett og proteiner står på menyen vår (hvor mye og hvilke typer karbohydrater som kan inntas, avhenger av hvilken lavkarbo-diett man følger, og i hvilken fase av dietten man er).

Effekt på blodsukker og vekt 
Som nevnt i et tidligere innlegg, har jeg valgt denne dietten for å få bedre blodsukkerkontroll. For de fleste av oss er karbohydrater i maten hovedkilden til energi. Karbohydrater brytes ned til sukker som gir økning i blodsukkeret. Når blodsukkeret øker, øker også insulinnivået i kroppen (gjelder ikke ved type 1-diabetes). Insulinet er nødvendig for å få sukkeret inn i cellene hvor det brukes som energi.

 Kos på en lørdag
I dag stod jeg relativt tidlig opp; før åtte, og jeg stullet rundt i huset, koste meg mens resten av familien sov, før jeg gikk i gang med å forberede brunsjen.  Kyllingmuffins stod på menyen i dag. Jeg brukte ikke noen oppskrift, men tok det jeg hadde tilgjenelig i kjøleskapet utifra et LCHF-prinsipp, men ingrediensene var sånn ca som nedenfor:

Ingredienser kyllingmuffins
600 g kyllingkjøttdeig
1/2 rødløk 
purreløk
1/2 rød paprika
4-6 store champignoner
8 egg
1 boks kesam
2 ts bakepulverca 100 g fetaost
ca 100 g Jarlsbergost
parmesanost
1 ts salt 
pepper
valgfritt krydder
Purre, rødløk, champignon og paprika stekes i stekepannen med godt smør og masse krydder etter valg. I ei anna panne stekes samtidig kjøttdeigen. Så blandes dette sammen. Om du vil ha annet kjøtt enn kjøttdeig kan du bruke bacon eller pølser eller kylling eller noe annet du har tilgjengelig...

Mens grønnsaker og kjøttdeig stekes, blandes eggene, kesamen, bakepulveret, osten og krydderne sammen i en bolle. På forhånd har du plassert en 10-12 store muffinsformer på et stekebrett - ønsker meg silikonformer!!! Jeg fikk 11 store former ca halvfulle i dag. Legg et par spiseskjer kjøttdeigfyll i hver form, øs over eggestanden med en høvelig øse. Dryss over parmesanost.
 


Stek i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter.
Server med en salat og en rømme/majonesdressing.

Så over til 
Janna gjør dypdykk i klesskapet,
dag 4  
Gårsdagen antrekk
Kjole fra Floyds; kjøpt på salg for 2-300 kr for to år siden, merkelappen hang på til i går! (les: ikke brukt før), jakke fra Zara, kjøpt i 2009, arvet av min eldste datter, vintage sko. Rosett fra Glitter.
 Kåpe kjøpt for 10 år siden - husker ikke hvor - den gangen min eldste datter skulle konfirmeres! Ho er 25 år nå. 
Ett stk. barnebarn interessert i mine sko...!
  
Jeg følte meg veldig vel i dette antrekket; fin rett og slett; en god følelse! Man blir glad av rødt...
Ha en fin lørdagskveld. Kos dere denne fine høstdagen; den kommer aldri tilbake!
Klem
Janna

3 kommentarer:

  1. Mmmm....de kyllignmuffinsene så veldig gode ut. Har tenkt å prøve de jeg også :)

    Nydelig antrekk du har på deg.

    Ha en fortsatt fin helg.

    Hilsen fra Kari

    SvarSlett
  2. Du er den flotte modellen, og antrekket var rålekkert! Godt du fikk brukt kjolen:O))
    Tenker du koser deg med den lille også;)
    Klemmings fra meg;)

    SvarSlett
  3. Så stilig du er:) Rødt er flott, en gladfarge, helt klart.
    Den maten så jo bare digg ut.....må prøves.
    Så herlig besøk du har.....vi venter fortsatt, på overtid nå....jeg skal sørover på fredag.
    Klem til deg:)

    SvarSlett