torsdag 22. april 2010

Restemat


Hvert år kastes 330 000 tonn  fullt brukbar mat i Norge i følge Forbrukerinspektørene. Dette er trasig i en verden der mange dør av sult hver dag. Også i Norge finnes det barn og voksne som sjelden får spise seg mette, som lever under fattigdomsgrensa og som regelrett sulter. 

Derfor slår jeg her et slag for "gjenbruksmiddager", for det er knapt nok grenser for hva som kan lages av rester man har liggende. Og det er bare fordeler med å gjenbruke det man har til overs. Egentlig bør vi bli mye flinkere til å lage mat av rester igjen, slik vi var i "gamle dager", og i et litt større perspektiv har det store positive effekter. Det fører til mindre søppel og lavere utslipp av CO2. Dessuten er det en solidarisk handling og god matoppdragelse for barn.

Så i dag ble middagen meget enkel; jeg raidet kjøleskapet for rester, laget en lun salat, og serverte toast av grovbrød og en dressing basert på rømme og balsamicoeddik ved siden av.

Restematsalat
Trykk her for å finne ut hva jeg hadde av rester...

 Foto: Janna

Ha en fin ettermiddag.


Mvh
Janna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar