søndag 11. april 2010

Tapet


Trendene i interiørmarkedet har en stund vært preget av rene, hvite eller caffelatte-malte flater. Dette er klassiske interiørfarger, som lenge har vært en del av interiørbildet, og som helt sikkert vil fortsette å være tilstede. Men her hos oss i Huset i skogen, vil slike lyse farger ikke passe helt inn i stilen, verken eksteriør- eller interiørmessig, så vi kommer til å velge mer gyldne, varme toner.

Vi skal panele alle vegger, likeså kommer vi til å bruke panel i takene. Veggene skal vi beise i varme brune toner, takpanel, listverk og dører skal være hvite. 

Det eneste rommet som ikke skal kles fullstendig med panel, er soverommene; her tenker vi å gi liv til interiøret med å kle veggene med tapet- i alle fall en fondvegg eller to...

Tapetet "Roseworth", fra Jane Churchill.
Føres av Tapetgalleriet 

Det var en tid da tapet var ut - ikke for det; jeg har aldri vært opptatt av trender, jeg er vel heller litt sånn "anti-trendy",  for jeg har alltid gått mine egne veier, både når det gjelder mote og interiør. Dette sier jeg - meget klar over at mange som "kjenner" meg vil heve et øyenbryn eller to og tenke at dette er ikke riktig, " ho e´jo sååå motebevisst!" Men det er jo nettopp det som er kunsten: 
Å ikke være moteriktig, men å få alle andre til å tro at du er det...!

Men nå har tapetet vært tilbake i interiøret i flere år, og i dag er variasjonen større en noen gang: Enten man liker grafiske mønstre, fugler og sommerfugler, blomster, strå, gress eller 70-talls preg, de fleste kan finne et tapet som passer.

 Fra Nina Cambell, leveres av 
 Tapetgalleriet

Samme som ovenfor.

Fargespekteret er stort - selv om de største trendene akkurat nå er som hentet ut 50-årene med farger i brunt, grønt, grått og sort.

For de som ønsker et mer asiatisk preg på interiøret finnes det også muligheter, og fibertapeter er både enkelt og sofistikert. Fargene gjenspeiler naturen i nyanser av beige og brunt, og mønstrene består ofte av blader, store sirkler og ulike tynne striper. 

Fra Manuel Canova.  
Tapetgalleriet.

Nedenfor viser jeg en del vakre tapeter, i en stil jeg selv liker, de fleste er fra
Tapetgalleriet
som fører eksklusive designtapeter fra mange leverandører.

"Fontenay", min favoritttapet, fra Colefax&Fowler.
Samme som ovenfor, en variant av "Fontanay"

"Peacock Tree"

Vårt soverom  
skal innredes i rolige farger. Disse må passe til interiøret ellers i huset med 
kandelabre, prismekroner, bilder og mørke tremøbler
Vi ønsker et landlig miljø også på soverommet, med en god blanding av ensfargede og blomstrete tekstiler. Fargene skal gå i toner av blått, beige, og grønt. Enkelte elementer i en varm rosa nyanser vil også passe inn her.

Nedenfor vil jeg vise noen flere fine tapeter fra
Tapetgalleriet
De fører eksklusive designtapeter fra mange leverandører. 

Tapetene nedenfor, går i de fargetonene vi kunne tenke oss på soverommet vårt. Disse passer inn i den franske landstilen, der både stoffer og tapeter med blomstermønstre og  dyr/fuglemønstre er typisk for stilen.

           Denne  tapeten heter "Amelie", 
og er fra  Colefax&Fowler
Fra samme leverandør som ovenfor,
men denne heter "Darcy".

 
"Fontenay",
min favoritt blant alle disse vakre tapetene.

Enda en variant av "Fontenay". 
Fargene passer veldig godt til lysekrona nedenfor...

Lampa jeg ønsker å ha på soverommet - og som passer så godt til fargene vi ønsker å innrede dette rommet i, 
men det spørs om jeg får tak i den; firmaet er lokalisert i Amerika...  

 Dette litografiet fikk jeg av min mann i morgengave 
da vi giftet oss den 7.november 2008.
Det skal henge på vårt soverom, og har inspirert oss i fargevalget på rommet. 
Se hvor godt fargene i bildet passer til lysekronen jeg ønsker meg!
Kunstneren heter Bjørg Thorhallsdottir.


 Dette har min mann fått av meg... 
Valg av beskjeder til hverandre er kanskje betegnende for oss..?.

 En variant av "Peacock Tree".
Tapetgalleriet

4 kommentarer:

 1. Du e så flink:) Får virkelig lyst t å totalrenovere huset vårt, men d blir ikke på noen år enda. Vi har istedenfor et "lite" prosjekt på gang, innredning av garasjeloft:) Nesten ferdig, men d har kosta mer enn eg hadde tenkt, så møbler å anna stæsj må vente. Den som vente på noe godt, vente ik forgjeves;)))

  Klem fra I-H

  SvarSlett
 2. Tusen takk, I-H, det var snilt sagt, og hyggelig for meg å lese :-) Og det er helt sant som du sier, den som venter... Ting koster i dag, og har man ikke vunnet i lotto! må man gjerne ta ting i etapper. Det må vi også i forhold til Huset i skogen - men det er jo litt av sjarmen, planlegge og lete... og drømme om hvordan det blir til slutt... Hvis poenget er at det skal bli ferdig; jeg for min del liker langtidsprosjekt, og livet blir jo til mens man går...

  Klem tilbake
  Janna

  SvarSlett
 3. Heisann:) Mye fint tapetinspirasjon her, jeg lurer også litt på om det skal bli en del tapet hos oss eller mest malte vegger, skifter litt mellom det ene og det andre nå for tiden... Det høres veldig fint ut med panel som er beiset! Huset deres ser veldig flott ut, gleder meg til å følge med videre!

  Tusen takk for koselig besøk og kommentar på bloggen min:)

  SvarSlett
 4. Her kan du vinne tapeter frem til 31. oktober :-)
  http://www.mushroom.no/2010/10/04/vinn-tapeter-fra-mushroom/

  SvarSlett