mandag 19. april 2010

Eksteriørinspirasjon


Hjem med stil og særpreg


De fleste i Norge i dag bruker tid, kreativitet og penger på å skape hjem med stil og særpreg - både når det gjelder interiør og eksteriør. 

I noen hus gir både materialvalg og fargevalg seg selv, for andre er det de glansede katalogene og interiørmagasinene som setter standarden for fargevalg, stil etc, og som skaper drømmer og utløser behov.   
 
 
http://www.vakrehjem.com/ 

Det er lov å la seg inspirere,  
det gjør vi her i Huset i skogen  hele tiden, men vi ønsker også - nå når vi bygger vårt drømmehus -  å gjøre valg i overensstemmelse med våre egne behov og våre egne forutsetninger; 
vi ønsker å skape et stilfullt hjem basert på våre verdier og vår egen, personlige smak.

Og nå er vi kommet dit i prosessen at kledningen er kommet på huset, vinduene kom i dag,  og vi har malt noen vannbord... Og vi må i løpet av ganske kort tid bestemme oss for hva slags  ytterdør vi skal ha, og selv om vi i utgangspunktet har bestemt oss, har vi fremdeles ikke funnet den helt riktige modellen ennå... 
 
Nedenfor skal vi vise hva vi er inspirert av når det gjelder
eksteriøret 
på 
Huset i skogen.

Vi drømte om et lite hus med gress på taket...
Dessverre får vi ikke det...

 Kledning...
Kledninger finnes i mange varianter, og opp gjennom historien har det blitt benyttet mange ulike profiler og oppsettingsmåter. Det er imidlertid to hovedprinsipper å sette opp kledning på, og det er enten stående eller liggende. 

Vi har valgt en kledning som heter "Dobbeltfals med staff". Dobbelfals med staff er en liggende kledning som gir et enkelt og rolig utseende. Kledningen kom ferdig grunnet fra fabrikk, men den skal beises og vi har valgt 
Jotun Drygolin Extreme i fargen  Seterbrun.


Drygolin Extrem Oljedekkbeis 
er ekstremt værbestandig med lange vedlikeholdsintervaller, og det er jo bra; så kan man å bruke somrene til noe annet enn å beise og male... 
 
Vinduer...
 I forige uke kom de store skyvedørene, og i dag kom vinduene til huset vårt.   De var kjempefine! 

Vi har mange og tildels store vinduer i huset vårt, og ikke et eneste ett har standardmål - jo forresten; tror vinduene på det ene badet, i boden og i badstua har standardmål; 50x50 cm.

Nedenfor får dere litt
vindusinspirasjon!

"Våre" farger: seterbrunt og hvitt.
Foto: Viksmoen Trevare

 Foto: Jønland  
De skyvedørene vi skal ha i  gangen ligner litt på disse, men våre er større -  de er 3 meter brede. Vi har også liggende panel, men som nevnt ovenfor: Veggene utvendig skal beises i fargen seterbrun. 

Vinduene leveres ferdigmalte fra fabrikk, og det er deilig - og det er sikkert vanlig i dag. Alle vinduene har sprosser, er sidehengslede, med to åpningsbare rammer og midtstolpe, så vinduene svinger ut til hver sin side. 

Vakre dører og vinduer trenger vakre omramminger som understreker husets atmosfære og særpreg. Vår omramming av vinduen på yttersidenskal bestå av lister, vannbrett og vannbrettsknekter. 

Bildene nedenfor er hentet fra Os Trekultur og Jønland, to leverandører av fasadeprodukter som har veldig mye fint.


Foto: Os trekultur
Fine farger sammen, en klassisk kombinasjon 
som vil passe kjempeflott her i skogen hos oss.

Foto: Os trekultur
Samme som ovenfor.

Hoveddør...
Døren er ofte det siste man velger når man bygger hus, det man bruker mest tid på og som det diskuteres mest om. Et viktig, men vanskelig valg.

Veldig norskt og eventyraktig i uttrykket. Litt sånn 
"Det var en gang... lang, langt inne i skogen..."
Foto: Os trekultur

Vi har jo selvfølgelig lyst på et tiltalende inngangsparti, gjerne et
der døren står i sentrum. Og helst skal døra stå i stil til huset, og vi tenker at den må være malt i en passende farge. 

Dette inngangspartiet har også de fargen vi liker og er ute etter. Selve stilen er litt utenfor vårt preferanseområde, men kjempefin likevel!
Foto: Remodeling Center

Det finnes mange stiler å velge i når det gjelder dører: Klassisk, funkis, moderne eller tradisjon, de fleste dørprodusentene har delt sine kolleksjoner inn i forskjellige stilretninger. 

 Når man går rundt og titter på hus, kan man se at uttrykket  forandrer seg fra det ene huset til det andre, kanskje på grunn av fargen på kledning og vindusommramming - og en sjelden gang  bare på grunn av fargen på ytterdøren

 Et blikkfang som ønsker varmt og innbydende velkommen.

 For vi nordmenn er tradisjonelle - til og med kanskej kjedelige- i vårt valg av farger på ytterdøren. Vi har kjørt rundt i byggefeltene her i kommunen vår, og de aller fleste dørene vi kunne se, var hvite. Noen få var malt i andre farger.

                                                                                  Gult er kult...

Grønt og skjønt, fin modell og fin farge.

Vi her i Huset i skogen har lyst på en rød dør. En dør som ønsker oss - og andre- varmt velkommen , og som står der som et utropstegn og roper " Kom gjene inn..."  

Døren vår skal være i en klassisk modell, i en dyp rød farge, og den skal sannsynligvis ha sidefelt; ett eller to- det må vi vurdere. Vi tror det kommer til å passe veldig bra med en rød dør til huskledningen i fargen seterbrun.  En fargekombinasjon som på bildet nedenfor... 
Flott ikke sant!?
Hva synes dere?

 Vi skal ikke ha tømmervegger - de som finnes blir dessverre borte, da hytta skal isoleres og paneles i samme stil som resten av huset. 
Men fargene på eksteriøret bir noenlunde den samme som på bildet her.
Foto: Os trekultur

Os trekultur, Stiltre og Jønland   er to prosusenter av dører, vindusommramming etc. som har veldig mye fint; anbefaler dere som er i markedet for disse produktene å ta en titt innom!

Håper dere likte det dere fikk se. 
Vi blir  glade om vi får tilbakemeldinger og  synspunker på dette - det er viktige valg å ta, og om noen har erfaringer å dele med oss, blir vi veldig takknemlige.

Ha en fin kveld.

Mvh
JannaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar