søndag 25. april 2010

Interiørinspirasjon - sofaer


Sofaer og stoler til vårt begjær...

Vi har lenge lett etter sofaer til galleriet, stoler til samme plass  og stoler til spisebordet på kjøkkenet. Vi har hatt  et "bilde" i hodet av hvordan disse møblene bør se ut; klassiske og tidløse i stilen, samtidig som de skal ha et litt røft utseende.

Vi har nå endelig funnet både sofaer og stoler vi liker, men disse har vi bare sett bilder av på "nettet"...  Nå har vi jo god erfaring med å handle på internett; både ovnen vår og baderomsinnredninga er er kjøpt via forhandlere vi har funnet på nettet, og vi er godt fornøyde, så for den saks skyld har vi ingen innvendinger. Så vi får se hva det blir til.

Her følger noen bilder av sofaene og stolene vi overveier å kjøpe, alle er i skinn,og alle passer inn i den franske landstilen. Alle leveres av Novasolo, bortsett fra den første som bare er å få kjøpt i USA. 

Vet noen om noen som selger en liknende sofa i Norge, og kan tipse meg, ja, så blir jeg kjempeglad!

Min favoritt;
jeg har falt fullstendig for denne sofaen - men dessverre holder leverandøren til i USA, og shipper ikke utenfor landet, så det blir bare med drømmen...!

Sofa fra Novasolo
Sofaen er i klassisk Chesterfield-stil, samtidig som den er kjempetøff. Vi kunne tenke oss to slike  på galleriet, som skal være både bibliotek, tv-stue og arbeidsrom. Rommet er stort, så det er plass til både sofa, stoler og et stort skrivebord med plass til to. Skrivebordet skal vi få laget hos Finnsnes Interiør og Møbler; den samme bedriften som skal levere kjøkkenet vårt.

Foto: Novasolo
Samme sofa som ovenfor.

       Foto: Novasolo
Disse stolene synes vi også er kjempefine. Vi kommer nok til å kjøpe to slike for å ha oppe på galleriet, for vi liker så godt kombinasjone av den klassiske stilen mot det litt røffe uttrykket det slitte skinnet gir. Disse stolene finnes også i brunt skinn, men da kommer ikke treverket så godt fram, så vi tror vi går for disse i svart...

  Foto: Novasolo
Pall i samme serie som stolen ovenfor. To slike må vi ha når vi skal sitte godt, og lese og hvile føttene våre... 

Fremdeles har vi ikke funnet de riktige stolene til kjøkkenet...

Tips mottas med takk!

Ha en fin søndag!

Mvh
Janna

3 kommentarer:

 1. hei :)
  For en flott blogg du har. Her vil jeg komme tilbake :)
  Og for ett hus dere bygger !!!

  Ja, det er typisk at man faller for noe man ikke kan få tak i, men jeg skal følge med å si fra hvis jeg finner noen lignende sofa.. den var skikkelig lekker !!!

  Klem,Kari

  SvarSlett
 2. Tusen, hjertelig takk, Kari. Kjempehyggelig av deg å si dette du her sier; det setter jeg veeeldig stor pris på! Og jeg sier takk for at du vil si i fra om den sofaen, for som jeg sa; jeg synes den er aldeles nydelig!

  Og du er sååå hjertelig velkommen tilbake :-)

  Mvh
  Janna

  SvarSlett
 3. hei Janna og takk for besøk.

  tror du skal tenke deg om to ganger ang. chesterfieldmøbler. De er direkte ubehagelig å sitte i fordi sofaryggen er altfor lav.. det er ingen hvile for din egen rygg.. det tar lang tid å sitte de 'inn'.. putene er steinhard. Jeg lempet ut vår salong etter 2 måneder..

  ser du refererer til fransk landstil.. franskmenn bruker mye eik i møbler.. og farger.. den misforståtte oppfatningen er at alt er fransk bare det er hvit og slitt..

  kikket litt på kjøkkenvalg.. ingen dum ide å få plassbygget kjøkken.. man står mye friere til å forme et rom man blir fornøyd med.. og kjøkkenbordet ser nydelig ut..

  Lykke til med hus og innredning.. det er en kjempespennede prosess:) har tegnet og bygget flere selv..

  SvarSlett