torsdag 16. februar 2012

Reker og grønnsaksalat i nanbrød

Nu når dagene blir lysere, kan det være hyggelig å prøve noen nye og spennende retter. Reker er for eksempel en råvare som passer til mange eksotiske krydder, og både varme og kalde retter. Selv om de ofte blir forbundet med lyse sommerkvelder, holder rekene faktisk høyest kvalitet om vinteren.

Og har man hjemmelagde nanbrød i fryseren - i tillegg til reker fra "Yttersia", er det duket for et lite smakfullt måltid en vanlig hverdag...
Se her for oppskrift på nanbrød

Ingredienser til ca fire pers.:
Ca 225 g rensede reker
2 dl majones
 (ev. en blanding av matyoghurt eller kesam og lettmajones)
1-2 ts currypasta (Tikka) 
2 ss aprikos-chutney/ syltetøy
(brukte hjemmelaget sprikos-chutney; en rest etter forrige currymåltid, og det anbefales å lage sitt eget: er utrolig godt! Men ellers fås det kjøpt i de fleste dagligvarebutikker).
1 ss revet appelsinskall
3 stilker stangselleri eller 1 stk sellerirot
2 gulrøtter

 naanbrød
frisk korinader
Slik gjør du:
Smak til majones med curry pasta, aprikoschutney og revet appelsinskall (kun det gule av skallet). Tilsett reker, finsnittet sellerirot og rå gulrøtter i tynne strimler (ev. grovt revet). Hakk rikelig med frisk koriander og tilsett i salaten rett før den fylles i brødene.

Pensle naanbrødet med litt smør og varm i stekeovn. Del naanbrødene slik at du får en "pose", og fyll med rekesalaten.

Dette ble en slager her i huset; yngste datter og min kjære har spist dette til middag to dager på rad... Jeg har kost meg med rekesalaten, men har latt "karbobrødene" ligge...

Mvh
Janna

1 kommentar:

  1. Dette så virkelig godt og friskt ut!!..flink du som klarer å la nanbrødet ligge...
    Ha en fin ferd mot helg, klem fra mæ;)

    SvarSlett