onsdag 15. februar 2012

Nanbrød

Nanbrød er et indisk brød som brukes som tilbehør til, ja, nettopp; indisk mat. Nanbrød skal man egentlig steke i en tandooriovn som kan komme opp i hele 500 grader, men det går helt fint an å steke slike brød i en vanlig elektrisk ovn på full styrke - gjerne med grillelementet på i tillegg!
 Her i huset er vi glad i curryretter, og hjemmelaget nanbrød er nesten et selvfølgelig tilbehør til slik mat. I tillegg smaker de så mye bedre enn dem man får kjøpt i i butikken, synes vi...
Her er den lettvinte og gode oppskriften på nanbrød som v bruker her i huset:
Ingredienser:
500 g hvetemel
1,5-2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
0,5 pk tørrgjær
3 dl yoghurt naturell
4 ss olje
1 stk egg
Fremgangsmåte:
Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget. Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Ha eventuelt i litt mer mel. Hev deigen til dobbel størrelse.
Varm opp ovnen til maks temperatur og sett på grillelementet. La stekebrettet også bli skikkelig varmt.

Del deigen i åtte like store deler. Kjevle bitene runde eller pæreformede, omtrent en halv centimeter tykke, eller gjør som jeg: bare trykk dem ut med hendene rett på et bakepair.

 Legg bakepapiret med de kjevlede leivene på det varme stekebrettet - egentlig best uten bakepapir, men jeg gidder som oftest ikke å vaske bakebrett, så da er det greit med bakepapir!! Sett brettet inn i ovnen på øverste rille. Følg med hele tiden.
Det varierer litt hvor lang tid brødene skal steke - avhengig av ovnen - kan ta alt fra 3 til 8 minutter... Følg med...
For oppskrift på hjemmelaget kylling Korma, se her
(kan gjerne spises av oss på lavkarbo!!!)

Håper noen ble inspirert, for dette er lettvint og godt!
Mvh
Janna

5 kommentarer:

  1. Åh himmel dette så godt ut....må ærlig innrømme at den gangen vi hadde nan-brød, ble det kjøpt en pose med "ferdig"mel...kan ikke huske at de var så lettvinte....
    Ha en fin kveld, klem fra meg:)

    SvarSlett
  2. Mmmm...så deilig ut. Jeg lager også nanbrød på samme måte, funker veldig bra under grillen ;o)

    SvarSlett
  3. Så herlig godt ut! Skulle prøvd dette med lavkarbo selv, men kommer liksom aldri igang..men samtidig spiser jeg fornuftig, men er ikke konsekvent nok..
    Ha ei fin uke videre, klem fra mæ;)...som glede mæ t vinterferie i neste uke, juhuu (som de sier her inne:O))

    SvarSlett
  4. For en vakker blogg, nydelige bilder!

    SvarSlett
  5. Nanbrød kommer opprinnelig fra Iran ;)

    SvarSlett