mandag 31. januar 2011

Innekos

Jeg har ikke hatt tid til å blogge den siste uka, og er bare innom her nå for å ønske dere alle en flott uke, den første i februar.

Vi hadde besøk av mine svigerforeldre nå i helga, og det var kjempetrivelig, for hyggeligere svigerforeldre enn jeg har tror jeg man skal lete lenge etter!!! Bare så synd tiden går så altfor fort i godt selskap. Vi håper de kommer snart på besøk igjen :-)

Ellers er det å melde at dagene er blitt merkbart lengre og lysere her nord, sola har kommet seg over horisonten, men hennes synlige nærvær er for oss fortsatt fraværende; i stedet snør vi ned; her i skogen er det som om vi er pakket inn i en diiiger dundyne på alle kanter; vi har fått enorme mengder med snø rundt huset.

Desto koseligere er det jo da å fyre godt opp i peisen, pynte med en bukett blomster eller to, og finne fram kakaoen og litt lesestoff og bare nyte innelivet.


Jeg fikk ei ny linse av min kjære i fødselsdagsgave, en Nikon AF-S Nikkor 50-mm-linse til vårt Nikon D90 kamera, så nå har jeg store planer om å sette meg inn i diverse finesser og funksjoner. Bildene her er de første jeg har tatt med den nye linsa, og jeg må med skam bekjenne selv om vi har hatt dette kameraet et par år nå, har jeg ennå ikke brukt andre funksjoner enn automatiske innstillinger, så nå er det jaggu på tide at jeg setter meg ned og blar litt i manualen og prøver meg litt fram...

Skal vi se: hva var det nå det het alt dette igjen: Hvitbalanse, fokuspunkt, lukkertid, blenderåpning, ISO... ehh.... KJÆREEEEEE!!












Som sagt; jeg ønsker dere en flott uke, og nyt vinteren, med eller uten mengder med snø. 


Her er det fortsatt mørkt når vi drar på jobb om morgenen og likeså om ettermiddagen når vi kommer hjem. I morgen slutter vi kl. 1400, og da er det ennå litt dagslys igjen, så da skal jeg prøve å få tatt noen bilder ute, slik at dere får sett hvordan det ser ut her i skogen nå...

Ha en fortsatt god mandagskveld!
Mvh
Janna

mandag 24. januar 2011

Verdens enkleste brød?

 
Et brød du ikke trenger å kna, som smaker deilig og som ser ut som det er kommet ut av en ekte bakerovn... Er det mulig? "Reklamen" sier enn videre at man etter noen få minutters arbeidsinnsats bare kan sette seg ned og vente på godsakene...sånn i ca 12 - 14 timer...
Foto: Janna
For godt til å være sant? Jeg er en rimelig nysgjerrig og utforskende sjel, så jeg fant rimeligvis ut at  dette popis-brødet, som både bloggere og kjendisbakere roser til himmels, måtte jeg (les: vi) også prøve å lage. Så min kjære ble pent kommandert ut på kjøkkenet på lørdagskvelden, mens jeg lå i senga på soverommet og leste opp (måtte nok rope litt...) instruksjonene til ham.  
Foto: Janna
Neste morgen - etter ca 12-14 timers foreskrevet heving, var deigen i utgangspunktet litt for bløt; den så ut som god, gammeldags spritsats, og det var umulig å gjøre med den det jeg i følge oppskrifta skulle gjøre, så det var like før hele "brødsatsen" gikk i søppelbøtta. Men som det rolige og sindige mennesket jeg jo er - bare jeg får tenkt meg om - fant jeg ut at jeg fikk prøve å gjøre prosjektet ferdig likevel.  Så jeg slengte litt mer mel ned i deigbollen, rørte litt rundt, fulgte så oppskriftas prosedyrer videre, og kom etterhvert dit at brødene kunne settes til etterheving.
Det viste seg dessverre etter to timers etterheving at deigen fremdeles var for bløt til å håndteres; det var umulig å få løftet den opp og tippet den over i gryta, og brødemnene falt sammen; jeg kunne formelig høre lufta som freste ut, og de lignet ikke mye på noe som helst  annet en en grå, uformelig klump med klissete gørre - i alle fall ikke emner til luftige, lekre brød! 

Men jeg klappet dem til, heiveden opp i gryta, og lot det stå til. Tvilte vel sterkt på at dette kom til å gå bra, men under over alle undere: Etter foreskrevet tid i ovnen og i henhold til beskrivelsene i oppskrifta: Brødene - ja, jeg lagde to - ble perfekte - nåja, alt er som kjent relativt, men brødene hadde hevet seg, hadde perfekt stekeskorpe, og ja: Da brødene hadde fått avkjølt seg litt og vi prøvesmakte noen skiver, viste det seg at
både konsistens og smak var perfekt!
 Herlig, ka?

Dette kommer jeg garantert til å gjøre igjen! Snart!!! 
Da skal jeg teste ut hvordan dette funker med grovere meltyper. Innlegg følger sikkert... ;-)

Fikk du lyst til å prøve, så
trenger du til ett brød følgende ingredienser:
 10 dl (500 gram) hvetemel eller en blanding av sammalt og fint 
(eller hvilken blanding du nå selv foretrekker, så lenge det blir den foreskrevne mengden tilsammen!)
1/4 ts tørrgjær, eller fersk gjær på størrelse med en ert
ca 3,5-4 dl vann
ca 3 ts  salt (15 g)
1 ildfast gryte med lokk

Slik gjør du:
1: Bland alle ingrediensene raskt sammen til deigen samler seg. Du må kanskje justere mel- eller vannmengden noe; deigen bør ikke være for bløt - ikke helt suppe, liksom..., den skal være slik at det er mulig å handtere den (med et visst håndtlag...) etter at den er ferdig heva. Men den skal likevel være bløt... Shit...(unnskyld) prøv deg fram selv, dette er morro, og resultatet blir garantert kjempebra! 
2: Sett deigen til hvile med plast over før du går på jobb om morgenen eller om kvelden før du legger deg; deigen skal heve 12 timer eller mer. 
3: Når deigen er ferdig hevet heller du den ut på et godt melet bakepapir, eventuelt et kjøkkenhånkle, og strør litt mel på deigen. Trykk den flat, og brett den sammen - omtrent som når du lager en pakke - og sett den til etterheving i to timer. Legg noe høvelig over deigen under denne prosessen..
4: Etter hvert som etterhevingstida nærmer seg slutten, setter du ovnen  på 250 C, og setter samtidig gryta inn på nederste rille til oppvarming.
5: Når ovnen har blitt 250 C (og deigen har etterheva i to  timer), tar du gryta ut av ovnen.
6: Løft opp deigen fra bakepapiret og «tipp» den nedi den varme gryta. Det er den varme gryta som gir den sprø overflaten etterpå. Sett på lokket og putt i ovnen.
7: Steik brødet i 30 minutter (fremdeles på nedste rille), ta så av lokket og steik i ytterligere 15 minutter til. Ta brødet ut og avkjøl på rist, og...

...Voila: 
Etter bare noen få minutters hands-on arbeid har du det mest perfekte brødet du kan tenke deg!

 
Håper du ble inspirert...
Mvh
Janna
Se denne videon der mannen som "oppfant" denne bakemetoden viser hvordan han gjør det (re-oppfant er kanskje mer riktig å si, for denne metoden har vært brukt i tusenvis av år...).
Brødet til denne eksperten er ...eehhh... litt luftigere en vårt, men: Øvelse gjør mester, og som sagt, vi skal definitivt trene!!!

søndag 23. januar 2011

Suksessterte

Denne kaken bør alle kakebakere ha på repertoaret sitt, for den skaper bokstavelig talt suksess hver gang den serveres. Det er en kake som vi har hatt som gjenganger i min familie i over 40 år: Enhver festfylt anledning eller merkedag krevde en suksessterte! Oppskriften fikk min tante hos en konditor, og i motsetning til andre oppskrifter jeg har sett, inneholder "vår" suksessterte bakepulver!


Jeg steker bunnen som oftest i en langpanne, som jeg ved montering deler i to og leggger opp-på hverandre med et lag eggesmørkrem i midten. På toppen har jeg et lag sjokoladeglasur - smeltet kokesjokolade - som jeg igjen pynter med litt smørkrem.

Oppskrift på bunn, langpanne: 
500 g mandler
500 g melis
  10 eggehviter
2 ss hvetemel
2 ts bakepulver

10 stk eggehviter
(plommene has i en tykkbunnet kasserolle; de skal vi bruke i kremen).

Jeg elsker Kitchen-Aiden min!

Eggehvitene piskes stive...

500 g mandler...


...males fint i en matmølle. Bruk kniven.


500 g melis, 2 ts bakepulver og 2 ss hvetemel blandes...


...og "skjæres" inn (rørt forsiktig) i de stivpiskede eggehvitene.

 Røren helles i en bakepapirkledt langpanne, og stekes på 150 C i ca 30 min. 
Kan ta litt lengre tid, følg med...

Oppskrift på eggesmørkrem:
  2dl fløte
  8 ss sukker
  10eggeplommer
  300 g meierismør


10 eggeplommer, 8 ss sukker og 2 dl kremfløteløte blandes sammen i en kjele...

 ...og varmes  til kokepunktet mens du hele tiden visper. La blandingen småkoke slik at den blir tykk og glatt. Rør hele tiden i bunnen av kjelen med en visp slik at at kremen ikke brenner seg. 

Utfordringa med suksessterte ligger i kremen, den er det noen som ikke får til. Det er ikke så rart kanskje, det er en emulsjon som kan skille seg, og blir det ikke varmt nok, så blir kremen ikke fast heller. De fleste oppskrifter på denne kremen sier at man skal bruke svak varme, men min erfaring er at det går like fint, ja nesten bedre, ved å bruke litt sterkere varme... Trikset er å vere modig, og la eggeplommeblandinga bli litt varmere enn du trur den skal.  Den skal boble litt, men det er helt avgjørende at du rører heile tida, ellers blir det eggerøre.
 
Ta eggekremen av plata og rør inn 300 g meierismør som er delt i terninger.

 Rør inn smøret i den varme eggekremen med en håndvisp. Det er viktig å røre smøret inn mens det smelter. Visp til du får en luftig og klumpefri krem. Avkjøl i kjøleskap, gjerne natten over.

Montering

 
Den ferdigstekte bunnen deles i to...

... og eggesmørkremen fordeles over den ene halvdelen, den andre legges på toppen, og kaken er ferdig - nesten! Må bare ha på sjokoladetrekket først! For jeg liker suksessterte med sjokoladetrekktoppen. Det finnes andre varianter, med for eksempel bare eggesmørkrem på toppen, pyntet med pistasjenøtter el. lign.
Rådet mitt er: Eksperimenter deg fram, og finn fram til den varianten du liker best :-)

Så: 2 plater kokesjokolade smeltes i mikrobølgeovn .
Jeg pleier å ha sjokoladen over i en plastpose, knyte igjen, smelte den - det tar ca ett minutt - klippe hull i et hjørn, sprute sjokoladen ut, smøre den utover med et høvelig redskap, og voila, ferdig uten noe oppvasksøl!

!Ooops - her ble sjokoladen litt for flytende, og rant litt vél mye utover kanten - men pytt..

Veeeel, ikke så pen denne gangen; måtte bruke en plastpose til å lage kremtoppene, da den fine posen som jeg hadde til slikt bruk, sprakk siste gang jeg brukte den! Må kjøpe ny; en goood én;  noen som har tips om butikker på nett som selger bakeutstyr???

Denne kaka ble tatt med på loppemarkedet i går, og gikk unna som "varmt hvetebrød"....:-)
Hvilket beviser:  
Suksessterte er alltid en... suksess!
PS: Kaken er best hvis den får "modne" 2 - 3 dager! DS

I dag har min kjære og jeg bakt brød etter den nye popis-metoden: Brød uten knaing! Min kjære satte deigen i går kveld, vi lot den heve 12-14 timer, og hadde ferskt, deilig brød til lunsj i dag. Innlegg om dette kommer en av dagen - for metoden anbefales. Knallgode brød - enda vi "balla" litt underveis... ;-)

Nå skal jeg gå i gang med å male lillegangen. Min kjære holder på å ferdigstille peisen, så her er det full rulle. Men det er trivelige sysler, og oppe på galleriet sitter to nydelige tenåringsjenter - Vilde og Cecilie- og ler og skravler, og bidrar med det til kosen, for noe av det triveligste jeg vet, er nettopp latter representert ved- og spredt av glade ungdommer.

Ha en fin-fin søndag, dere óg!

Mvh
Janna

lørdag 22. januar 2011

Vakker vintestemning

Jeg vil bare med dette stemningsbildet tatt fra galleriet her i Huset i skogen ut mot et snødekt og vinterlig skogslandskap, ønske dere som er innom her en fiiin lørdagsettermiddag og kveld.

Den blå time er atter i emning, snøen daler sakte ned, og det er helg i huset.

Foto: Marie Charlotte

Jeg har tilbragt formiddagen på loppemarked i regi av 10. trinnet min yngste datter er en del av. Der var det masse folk og masse flotte ting å finne: Jeg gjorde selv et varp: fant det flotte serveringsbrettet: Håndlaget og fra 1910!!!  I brune toner som passer sååå godt her i interiøret. Morro!

Nå skal vi kjøre ned og være med på oppryddinga - hmm, mon tro om den lysestaken i smijern som jeg egentlig hadde lyst på, men lot stå igjen, er der ennå...

 Janna

lørdag 15. januar 2011

Hekta på risotto...

I hverdagen er det godt å kunne ty til enkle og lettvinte middagsretter , spesielt når man kommer seint hjem fra jobb, og er så sulten at man egentlig bare har lyst til å kaste en ferdigpizza inn i ovnen...;-))Da må jeg dessverre som snarest formidle min relative (?) avsky for ferdigpizzaer, og skynde meg å formidle  min glede over for eksempel risottoens mange muligheter... 

For risotto er lettvint og godt!

 
Kremet risotto med sukkererter

Risotto med bacon og parmesan

Lyst til å prøve? 
Da må  du kanskje vite hva en risotto er. Nedenfor har jeg satt sammen en liten liste - har surfet litt på nettet, og funnet fram til tips og råd, og sammen med mine egne erfaringer har jeg funnet fram til en måte å tilberede risotto på som funker godt, og som alltid gir godt resultat.

Hva er risotto:
En risotto er ris som er kokt og smaksatt med alt fra sopp til kyllingkraft - en god ide er å bruke sesongens råvarer,  uten mange tilsetninger.
Risotto var opprinnelig en primo, en forrett. Men i dag kan risotto gjerne være et   fullverdig måltid, tilsatt kjøtt, fisk eller skalldyr. OBS: Man kutter gjerne parmesanosten i en risotto med fisk.

Men for at risotto skal være en risotto og ikke bare en vanlig risrett, er det noen enkle ting om både råvarer og utstyr man bør vite, og som fører til at risottoen blir... perfekt :-)

1: Utstyr: 
Bruk en tykkbunnet  kjele, som fordeler varmen jevnt, og ei tresleiv til å røre med.

2: Ingredienser
Sesongbaserte grønnsaker som passer sammen i smak og konsistens.

3:Type ris
Kortkornede risvarianter. Arborio - noen ganger kaldt bare risotto-ris er den som er lettest å få tak i her i landet. Langkornede risorter som basmatiris etc. har ikke evne til å gi den kremede konsistensen vi er ute etter.

4: Tilberedning av risen:
Risottorisen stekes i tørr panne noen minutter ( 4-5 min.) uten olje til risen er blank, men ikke brunet. 

5: Aromautgangspunktet (stekt løk - soffritto):
Er i sin enkleste form finhakket løk eller sjalottløk som stekes i smør eller olje. Hvitløk kan også brukes sammen med løken.

6: Kraften/buljongen:
Hovedregel: Bruk grønnsakskraft om du skal lage grønnsaksrisotto, bruk kjøtt- eller kyllingkraft dersom du lager risotto med kjøtt eller kylling. Kraften tilsettes risen og løken i mindre mengder om gangen som så kokes inn under stadig omrøring. Dette gjentas flere ganger til risen er myk. Stadig omrøring gjør at stivelsen frigjøres fra risen og skaper en kremaktig konsistens.
 
7: Avslutningen: 
Del smøret i biter og ha klar revet parmesan. Trekk risottoen av plata og la den hvile omtrent ett minutt.  Rør/skjær forsiktig smør og revet parmesan inn i risottoen. Smøret og osten blir slik bundet til risottoen og skaper

8: En perfekt risotto:
Etter ca 15 minutters koketid kan du begynne å smake på risottoen, som skal ha en  deilig, kremete konsistens.  Selve risen skal ha litt tyggemotstand; være al dente.  
Smak deg fram...;-)

Så:
 Jeg utfordrer deg til å lage din egen risotto: 
Bruk det du har i kjøleskapet! Du kan tilsette risottoen hvilken råvare som helst, fra sopp til asparges, sjømat, skinke, urter... you name it!

En annen fordel er at du kan servere hele middagen i én gryte!!! 
Følg gjerne tipsene overnfor, og overrask noen med en risotto en av dagene til uken.

For risotto er en en forunderlig delikatesse som stormbegeistrer de fleste som får den servert for første gang!


PS
Servér gjerne risottoen med nyrevet parmesan. Og godt brød!
DS

Ha ei fin helg.
Klem
Janna

fredag 14. januar 2011

Fredagskos

Syk eller ikke, her hos oss dekker vi bordet og koser oss så fremt vi ikke er totalt bundet til sengen. Gubben er syk og sengeliggende, jeg selv er ikke helt patent, men likevel stelte jeg i stand lunsj i dag, mat må man jo ha, og menn er jo sultne hele tiden, eller...? Måtte jo prøve å friste ham litt...

Lunsj under den blå time, mmmmmhhh: 
romantikken blomstrer her i Huset i skogen...

...og snart er maten klar...

...tja, det estetiske er viktig,
 og en enkel lunsj blir straks løftet noen hakk når den inntas ved et pent dekket bord...

...fredagskos:
Da bevilger vi oss vin til lunsjen...( psst; er bare juice i glassene...)

...ved det relativt pent dekkede bordet...

...et gammelt pepper-og salt-sett... 

. 
...og kosen er i boks...
Risotto med bacon og parmesan, 
lettvint og godt - hjemmelaget lunsj i løpet av 20 min. 
Selv far kan klare det...

Det var en samenrasket, men kjempegodt lunsj, selv min kjære klarte å spise litt.

Jeg kjenner formen er i ferd med å bedre seg - hurra
så da kan jeg vel ta en tur ut snart... 
I morgen håper jeg på en god dag.

Ha en fiiin fredag dere også.
Klem
Janna

torsdag 13. januar 2011

Rester av juleskinke

Formen er ikke bra i det hele tatt for tiden, så da var det greit at  
min yngste datter på 15 år stod for middagen i går.
Med rester av smaksrik, røkt juleskinke lagde hun en rask og lettvint middag på 1-2-3. 

Risotto A La Vilde

Oppskriften finner du her:
(trykk på koblinga)

Takk, Vilde, middagen var kjempegod!
 Og husk, en risotto har uendelige variasjonsmuligheter. Bruk fantasien og det du har i kjøleskapet, så skal du se at det blir sving på matlaginga di heretter...;-)

Så: Overlat gjerne kjøkkenet til de unge, la dem få utfolde seg; er vi heldige, så opplever vi kanskje at  flere matglade ungdommer oppdager gleden over å lage mat fra grunnen av, og kanskje får vi takknemlige mammaer og pappaer servert mange deilige måltider heretter... :-)

Janna

onsdag 12. januar 2011

På forespørsel: Bilder fra kjøkkenet vårt

Jeg har fått noen forespørsler om å vise flere bilder fra Huset i skogen, og det kan jeg vel... :-) Og da tenkte jeg at jeg skulle starte med kjøkkenet, det rommet vi her i huset  kanskje er mest glad i. Det er det rommet vi brukte lengst tid på å planlegge, det vi ønsket skulle fungere på våre personlige premisser, og der det vel egentlig ikke var så store rom for kompromisser.  

Når det er sagt, er det vel for de fleste av oss slik at det er lommeboken som setter de fleste premissene, så også for oss, og selv om man finplanlegger om-så-hvor-lenge, viser det seg ofte at ting kunne vært gjort annerledes. Det har vi også fått erfare, men vi er i dag likevel storfornøyde med kjøkkenet vårt, og "moillkoser" oss her - både i det daglige, og når vi skal lage til fest...

Kjøkkenøya er en super arbeidsstasjon, to meter lang, med benkeplate i stein. Her kan jeg både bake og lage diverse måltider.

 
Det er god plass mellom benkene, ca 130 cm, så her trenger man ikke kræsje i hverandre nå man er flere her samtidig!

 
Kjøkkenøya har flere fine detaljer, som ornamentene under steinplata, og den brede, profilerte sokkelen.


 Oppvakmaskinen er i benken til høyre for øya, så det er praktisk å arbeide her; det er bare å snu seg og stable inn skitne kjørler og diverse.


 Godt arbeidslys er viktig, og vi er så fornøyde med lampa over øya. 
Den er bestilt fra USA (et kapittel for seg selv), og passer kjempefint inn i kjøkkenet vårt.

 
Her smøres frokosten, og her inntas ofte små måltider stående mens dagens hendelser diskuteres eller ting planlegges...

 
Her er det en liten, praktisk vask som er høvelig å bruke når grønnsaker skal vaskes, kopptua skylles, vannkokeren fylles etc.

 
Benken med oppvaskkum og oppvaskmaskin. Vi liker så godt de to vinduene over benken. Over vinduene er det en hylle med innlagte downlights; de er ikke koblet til ennå, så det gleder vi oss til at de blir - savner litt lys over denne benken.

 
Kokenisja med komfyr og avlastningsplass er nesten to meter lang, og jeg er superfornøyd med den.

 Vi har jo som dere kanskje vet, nylig flytta inn i huset, og det tar som regel en stund før man får bodd seg til, får ting på plass, og her hos oss er det ikke noe unntak, så pyntegjenstander og ting og tang ligger ennå og venter på å finne sin plass, men får komme etterhvert, alt til sin tid... Nå bare koser vi oss, slapper av, finner roen, og bor oss til i huset!


Og vet dere hva: 
Her opplever vi at det er deilig å være; dette er et godt hus å bo i; 
vi kjenner virkelig at vi har kommet hjem!

Ha en fin dag videre.

Mvh
Janna




tirsdag 11. januar 2011

En super komfyr

Jeg liker å lage mat -  er absolutt ikke den kokken, men er ikke redd for å prøve ut nye retter; både etter eget hode og ved å finlese andres oppskrifter. Som oftest ender jeg opp med noe midt i mellom, men det er jo liksom greit, det da... For det handler jo om å gi maten smak (helst god...), og å smake elsker jeg... ;-)

Så det å eie en komfyr som innbyr til effektiv matlagning, ble en drøm for meg, ja, det var en drøm for meg leeenge før vi bygde Huset i skogen. Og da var det kanskje naturlig at det første vi kjøpte til huset vårt, var en komfyr; nesten to år før huset var ferdig!


Vi overveide mange alternativer, og vi endte opp med en komfyr som vi er strålende fornøyde med - på alle måter! Til og med renholdet er kjempelettvint!

  Men hva er egentlig det beste alternativet når man skal velge ny komfyr? Den gode, gammeldagse elektriske løsningen med kokeplater, en keramisk topp, induksjonsplater, eller kanskje  en komfyr med gassbluss -som en del profesjonelle kokker sverger til- er det du drømmer om? 

  I dag har man store muligheter til å skreddersy sin egen kokesone, som tilfredsstiller ens personlige behov i forhold til å være et redskap for matlagning.  For i tillegg til å bestemme hva slags koketopp man skal ha, kan man for eksempel få stekovner med dampmulighet og en rekke andre funksjoner.  Min erfaring er at man har minimalt bruk for dette i det daglige; da skal man i så fall være spesielt interessert i utstyr... Jeg for min del ønsker å holde det enklest mulig på kjøkkenet, men har noen få krav til utstyr jeg synes jeg trenger:-) Blant annet er det å ha varmluftsovn viktig for meg: varmluft fordeler varmen veldig jevnt, og gir i tillegg kortere oppvarmingstid. Jeg ønsker også en stekeovn med grillelement... 

 

Jeg har laget en del mat på induksjontopp, og synes det er en fantastisk god innretning, men synes det er mye hyggeligere med gass, som jeg hadde god erfaring med fra den tiden jeg bodde i Skottlamd.  Dessuten er gass en rimelig naturressurs som vi har lett tilgang på i Norge, den er effektiv i bruk, gir deg full kontroll over varmen, og i det øyeblikket gassen skrus av, er komfyren kald. 

Forøvrig tør jeg påstå at enkelte matretter laget på gasskomfyr smaker bedre, og jeg er forundret over at vi som gassproduserende land ikke er flinkere til å ta i bruk gass til matlagingen!
 

Ovnen vi endte opp med heter Nostalgie Plus PDN-100 og leveres av italienske Ilve
Komfyren vår er en meter bred, har fem gassbluss og  tre elektriske stekovner, varmluftsfunksjon og grill :-)Den minste stekovnen er utstyrt med roterende grillspyd, perfekt til grilling av hele fileter og til kylling. I tillegg har den svært kort oppvarmingstid og er derfor mest i bruk til daglig. Begge stekovnene rengjøres enkelt ved hjelp av pyrolyse.

 Kjølehjørnet til høyre for ovnen er kjempepraktisk og lett tilgjengelig.

Frysehjørnet er plassert til venstre...

Synes de håndlagede flisene i nisja er så fine; nydelige farger som passer veldig godt til selve innredninga.

PS: Dette innlegget laget jeg for noen dager siden, planen var å få noen flere ting på plass i nisja, pynte med litt blomster etc, ta noen nye bilder og så publisere, men det har det ikke blitt noe av, så dere får ta det som det er  - pleier forøvrig ikke style bildene mine, slik dere ser det, slik er det her..... DS.

Ha en fin kveld videre.

Mvh
Janna