torsdag 13. januar 2011

Rester av juleskinke

Formen er ikke bra i det hele tatt for tiden, så da var det greit at  
min yngste datter på 15 år stod for middagen i går.
Med rester av smaksrik, røkt juleskinke lagde hun en rask og lettvint middag på 1-2-3. 

Risotto A La Vilde

Oppskriften finner du her:
(trykk på koblinga)

Takk, Vilde, middagen var kjempegod!
 Og husk, en risotto har uendelige variasjonsmuligheter. Bruk fantasien og det du har i kjøleskapet, så skal du se at det blir sving på matlaginga di heretter...;-)

Så: Overlat gjerne kjøkkenet til de unge, la dem få utfolde seg; er vi heldige, så opplever vi kanskje at  flere matglade ungdommer oppdager gleden over å lage mat fra grunnen av, og kanskje får vi takknemlige mammaer og pappaer servert mange deilige måltider heretter... :-)

Janna

5 kommentarer:

 1. Det så da riktig så godt ut:)
  Nå skjønner jeg hvorfor standarden på middagene mine er så lav....jeg lager den selv, hehe:) Huff, vi er enkel i matveien....prøver og skjerpe oss i helgene.
  Håper formen er stigende, klem fra meg:)

  SvarSlett
 2. Så koselig for alle i familien når ungene lager mat. Minsten min liker å bake, mens de i midten er kjempeflinke med middagsmat. Ja, å lære dem alt fra grunnen av gir dem en smakslæring av kvalitet, kontra transfett og smakstilsettninger. De synes det er mye lettere å prøve nye smaker når de har eksperimentert selv.
  Så deilig ut middagen fra datteren. Flink og snill med mor :)
  Jeg rakk ikke å kommentere på det fantastiske kjøkkenet ditt. Så stort og praktisk. Vask i øya er jo snedig. Og steinplate er så lettvint. Vi har en marmorbenk på den lille "øya" vår. Kjekt å bake på ja.
  Nei nå er det middag her.
  Hei så lenge

  SvarSlett
 3. Høres godt ud. Jeg elsker risotto og som du skriver, der der mange muligheder. Men den helt enkle risotto milanese er nu fantatisk! :)

  Har været på tur med kæresten i dag og besøgt en by på Fyn som hedder Svendborg. Har spist god frokost (lunch) og hygget os. Vi har købt godt brød og ost fra en rigtig ostehandler med hjem, så det skal vi hyggespise i aften med en god kop te (købte forresten også te i Svendborg)!

  God aften, kære Janne. Klem.

  SvarSlett
 4. Så det godt ut eller hva!!!..Juleskinke er tingen...gjerne kokt av meg eller mannen da ;o)=

  SvarSlett
 5. Jeg har døtre som har blitt rene kokker, og det har de ikke lært av meg:O) Min eldste laget middag hver yrkesdag da hun var 16, uten å bli spurt om det, hun er virkelig flink en mesterkokk idag. Den yngste har faktisk også blitt kjempeflink, men hun viste ikke samme interesse da hun bodde hjemme;)
  Her er det jeg som tar hverdagen, gubben alle helger og høytider; han kan finne på å lese kokebøker på senga:O)
  Dette så godt ut!..flink jente!
  Nattaklem fra meg;)

  SvarSlett