onsdag 12. januar 2011

På forespørsel: Bilder fra kjøkkenet vårt

Jeg har fått noen forespørsler om å vise flere bilder fra Huset i skogen, og det kan jeg vel... :-) Og da tenkte jeg at jeg skulle starte med kjøkkenet, det rommet vi her i huset  kanskje er mest glad i. Det er det rommet vi brukte lengst tid på å planlegge, det vi ønsket skulle fungere på våre personlige premisser, og der det vel egentlig ikke var så store rom for kompromisser.  

Når det er sagt, er det vel for de fleste av oss slik at det er lommeboken som setter de fleste premissene, så også for oss, og selv om man finplanlegger om-så-hvor-lenge, viser det seg ofte at ting kunne vært gjort annerledes. Det har vi også fått erfare, men vi er i dag likevel storfornøyde med kjøkkenet vårt, og "moillkoser" oss her - både i det daglige, og når vi skal lage til fest...

Kjøkkenøya er en super arbeidsstasjon, to meter lang, med benkeplate i stein. Her kan jeg både bake og lage diverse måltider.

 
Det er god plass mellom benkene, ca 130 cm, så her trenger man ikke kræsje i hverandre nå man er flere her samtidig!

 
Kjøkkenøya har flere fine detaljer, som ornamentene under steinplata, og den brede, profilerte sokkelen.


 Oppvakmaskinen er i benken til høyre for øya, så det er praktisk å arbeide her; det er bare å snu seg og stable inn skitne kjørler og diverse.


 Godt arbeidslys er viktig, og vi er så fornøyde med lampa over øya. 
Den er bestilt fra USA (et kapittel for seg selv), og passer kjempefint inn i kjøkkenet vårt.

 
Her smøres frokosten, og her inntas ofte små måltider stående mens dagens hendelser diskuteres eller ting planlegges...

 
Her er det en liten, praktisk vask som er høvelig å bruke når grønnsaker skal vaskes, kopptua skylles, vannkokeren fylles etc.

 
Benken med oppvaskkum og oppvaskmaskin. Vi liker så godt de to vinduene over benken. Over vinduene er det en hylle med innlagte downlights; de er ikke koblet til ennå, så det gleder vi oss til at de blir - savner litt lys over denne benken.

 
Kokenisja med komfyr og avlastningsplass er nesten to meter lang, og jeg er superfornøyd med den.

 Vi har jo som dere kanskje vet, nylig flytta inn i huset, og det tar som regel en stund før man får bodd seg til, får ting på plass, og her hos oss er det ikke noe unntak, så pyntegjenstander og ting og tang ligger ennå og venter på å finne sin plass, men får komme etterhvert, alt til sin tid... Nå bare koser vi oss, slapper av, finner roen, og bor oss til i huset!


Og vet dere hva: 
Her opplever vi at det er deilig å være; dette er et godt hus å bo i; 
vi kjenner virkelig at vi har kommet hjem!

Ha en fin dag videre.

Mvh
Janna
6 kommentarer:

 1. Flot! En dag kommer jeg forbi til kaffe eller endnu bedre ... et godt måltid mad og flere glas rødvin! :)

  God aften til dig og dine.

  Klem

  SvarSlett
 2. Nyyydelig! Så enig med deg at dette er husets viktigste rom, for jeg bor på kjøkkenet;) Du har god plass, og det er praktisk og flott på alle måter, så skjønner godt at dere er fornøyde! Spennende med det lyse kjøkkenet og den mørke øya!
  Kos deg resten av dagen, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. JEg skjønner meget godt dere har kommet hjem...kjøkkenet er som en drøm! Dere har valgt flotte løsninger man ikke ser i andre hjem, flotte detaljer. Så har dere i tillegg en unik stil, love it:)
  Nyt å ha kommet så langt som dere har gjort, dere fortjener det!
  Klem fra meg:)

  SvarSlett
 4. Flotte bilder av et flott kjøkken!:) dette er virkelig gode tips til oss som bygger nå!
  Du har mye av de samme tingene jeg også vil ha. Men om vi får så god plass det tror jeg ikke. Vi får se:)
  ha en fin uke videre.
  Klem Camilla

  SvarSlett
 5. Helt fantastisk, en drøm av et kjøkken Janna. Skjønner godt at dere har kommet "hjem" ja;o) Takk for dine oppskrifter også...de er herved notert! Ha en fin søndag. Klem fra Maliva

  SvarSlett