For kort tid tilbake fikk vi fisk, deriblant salt torsk, fra Finnmark. Fisken var fisket langt ute i det kalde Nordishavet, og var akkurat så stor, frisk og fin som jeg liker at fisk skal være. Min far hadde filetert og prekevert fisken etter alle kunstens regler, og i dag tok jeg et par fileter ut av fryseboksen før jeg dro på jobb.
Tradisjonelt har vi nordmenn nytt den lekre, hvite, milde torsken med ganske så tradisjonelt, fett følge: Smeltet smør, eggesmør, sandefjordsmør eller beurre blanc. Men det finnes andre måter å tiberede på, og som yter én av favorittfiskene mine full rettferdighet.
Så i dag har jeg stekt den salte torsken, og sammen med
ertepuré, ovnsbakte poteter, sprøstekte salamiskiver og basilikumsjy,
ble det en skikkelig deilig fiskemiddag som jeg anbefaler på det sterkeste å prøve.
Oppskriften finner du her
Oppskriften finner du her
Foto: Janna
Foto: Janna
Ha en fin kveld videre.
Mvh
Janna
Det ser fantastisk godt ud, Janna, og lyder virkelig lækkert! I har mange godter i Norge! Fantastisk fisk og ditto natur. Jeg må simpelthen tilbage! :-)
SvarSlettSig mig engang, hvor bor du egentlig i forhold til Tromsø? Bare så jeg kan placere dig/jer på landkortet!
Ha' en fin aften videre.
Klem.
Oi, det så spennende ut! Deilig med en ny vri på hverdagsmaten - dette er jo virkelig et festmåltid!
SvarSlettFin blogg du har, jeg slenger meg med som følger.
Mvh. Marie i Fattighuset
Det så virkelig godt ut:DDDD For en østlending som meg, så trenger man noen tips i forhold til torsk:DDDDDD Her vokser unger opp og tror at Fiskepinner er fisk:DDDDDD Klemz
SvarSlettNam og Jam, det så lekkert og godt ut!!
SvarSlettSpennende kombinasjon:) Jeg er en mester i å lage kjedelig mat....også når jeg serverer fisk;( Ble nesten litt lysten på å lage dette for imponere gubben litt:))
SvarSlettHa en fin kveld videre
Så läckert det ser ut! Kan nästan känna hur gott det doftar...
SvarSlettSå lekkert! Tror jeg må begynne å lage disse matrettene jeg også! Kjekt med litt inspirasjon til hverdagsmat også...
SvarSlett