torsdag 2. september 2010

Torsdagskos

For kort tid tilbake fikk vi fisk, deriblant salt torsk, fra Finnmark. Fisken var fisket langt ute i det kalde Nordishavet, og var akkurat så stor, frisk og fin som jeg liker at fisk skal være. Min far hadde filetert og prekevert fisken etter alle kunstens regler, og i dag tok jeg et par fileter ut av fryseboksen før jeg dro på jobb.    

Tradisjonelt har vi nordmenn nytt den lekre, hvite, milde torsken med ganske så tradisjonelt, fett følge: Smeltet smør, eggesmør, sandefjordsmør eller beurre blanc. Men det finnes andre måter å tiberede på, og som yter én av favorittfiskene mine full rettferdighet. 

Så i dag har jeg stekt den salte torsken, og sammen med 
ertepuré, ovnsbakte poteter, sprøstekte salamiskiver og basilikumsjy, 
ble det en skikkelig deilig fiskemiddag som jeg anbefaler på det sterkeste å prøve.

Oppskriften finner du her

Foto: Janna

Foto: Janna

Ha en fin kveld videre.

Mvh
Janna



7 kommentarer:

  1. Det ser fantastisk godt ud, Janna, og lyder virkelig lækkert! I har mange godter i Norge! Fantastisk fisk og ditto natur. Jeg må simpelthen tilbage! :-)

    Sig mig engang, hvor bor du egentlig i forhold til Tromsø? Bare så jeg kan placere dig/jer på landkortet!

    Ha' en fin aften videre.

    Klem.

    SvarSlett
  2. Oi, det så spennende ut! Deilig med en ny vri på hverdagsmaten - dette er jo virkelig et festmåltid!

    Fin blogg du har, jeg slenger meg med som følger.

    Mvh. Marie i Fattighuset

    SvarSlett
  3. Det så virkelig godt ut:DDDD For en østlending som meg, så trenger man noen tips i forhold til torsk:DDDDDD Her vokser unger opp og tror at Fiskepinner er fisk:DDDDDD Klemz

    SvarSlett
  4. Nam og Jam, det så lekkert og godt ut!!

    SvarSlett
  5. Spennende kombinasjon:) Jeg er en mester i å lage kjedelig mat....også når jeg serverer fisk;( Ble nesten litt lysten på å lage dette for imponere gubben litt:))

    Ha en fin kveld videre

    SvarSlett
  6. Så läckert det ser ut! Kan nästan känna hur gott det doftar...

    SvarSlett
  7. Så lekkert! Tror jeg må begynne å lage disse matrettene jeg også! Kjekt med litt inspirasjon til hverdagsmat også...

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, både ros og ris mottas med takknemlighet; bare slik kan jeg utvikle meg! Kanskje har du et spørsmål eller to...

Vennlig hilsen Janna