søndag 12. september 2010

Lørdagskos


Pasta er en ingrediens i matlagning vi nordmenn har trykket til vårt hjerte, grunnene er sikkert mange, men en av grunnene kan nok være at den er rimelig enkel å variere - nær sagt i det uendelige.

Men som med alle andre  ingredienser kan pasta fort bli veldig, veldig kjedelig - hvis man ikke varierer...Og som en grunnstamme mellom pastakokebokens enorme permer,  finner man et knippe retter vi alle vel har smakt, i en eller annen variant. Og man kan krangle i det uendelige om hvilke pastaretter som fortjener den ærefulle plassen og - ikke minst- hvordan de skal lages, så jeg skal ikke argumentere for hverken den ene eller den andre måten, bare slå fast at i min "pastakokebok" er det disse klassikerne som går igjen, og kjenner man disse, er de lette å variere: Så her er 

min liste:
1: Spagetti Carbonara
2: Pesto
3 Spagetti Bolognese
4: Lasagne

Jeg skal i løpet av de nærmeste dagene lage disse favorittene, så kom gjerne innom igjen hvis du har lyst på oppskriftene...!

I går lagde jeg en variant av spagetti Carbonara, men i stedet for bacon, brukte jeg laks, og sukkererter og diverse...
Retten heter:

Cremet pasta med laks og sukkererter

Foto: Janna

Det ble en fantastisk smakfull og deilig pastarett, som vi nøt med en god rødvin til. 

Etterpå gikk vi ut og så på den utrolig flotte stjernehimmelen: Det var en natt så stjerneklar og skinnende, at sjelden har jeg sett maken. Vi kunne tydelig følge Melkeveiens blåhvite autostrada der den strakte seg ut over oss i all sin prakt. 

Ord kan ikke beskrive den ærefrykt og takknemlighet jeg blir fylt med i slike øyeblikk, og jeg tenker at vi er kjempeheldige som bor slik til at vi kan oppleve slike netter. Jorden er generelt så lysforurenset at det ikke er mange steder igjen på jorden der man kan oppleve det å se millioner av stjerner, for ikke å si det å kunne se store deler av Melkeveien... Ta en by som Glasgow for eksempel; med sine 7- 800 000 innbyggere og myriader av lys, er man under de mest optimale forhold, bare i stand til å skimte ca 500 stjerner!!!

WOW, sier jeg, og tenker på det ubeskrivelig vakre vi her i vår mørke skog kunne oppleve i går natt... Det har sine fordeler å bo i grisgrendte strøk!!!

  Foto: Janna
  
Håper du fikk lyst til å prøve denne retten... 
Ha en fiiiin søndag!

Mvh
Janna

4 kommentarer:

 1. Ingen tvivl om at du laver god mad, Janna, og du forstår virkelig at anrette det! Det visuelle er jo af allerstørste betydning, som vi ved! ;-) Jeg kan dufte retten og ja selvfølgelig, jeg fik lyst til at lave den!

  Heller ingen tvivl om at I bor fantastisk deroppe i Nord Norge. Nu har jeg ikke været hos dig, men det, jeg oplevede i sommer hos Eirin, i Tromsø og på Senja, det var så unikt, så smukt, rent og "serene". I har så mange naturmæssige fordele, som selvfølgelig ligesom alt andet i livet, er krydret med alt det, man helst er foruden. I hvert fald nogen gange! :-)

  Jeg ville gerne have oplevet jeres stjernehimmel i går! Men måske engang! Så drikker vi vin, hører Savage Rose på galleriet og ser på stjerner. Godt med gode drømme! Uden dem ... ? Ingenting!

  Klem og ha' en dejlig søndag videre

  SvarSlett
 2. Takk for en herlig oppskrift! her i huset er det gubben som kokkelerer, men jeg samler innimellom, og denne tar jeg;)
  Nyt søndagen og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Pasta er godt i mange varianter, dette så godt ut ja:)
  Stjernehimmelen er vakker nå ja, vi har også hatt kvelder med stjerner. Noe annet enn "bystjernene", hehe:)
  Ha en deilig søndag, klem fra meg:)

  SvarSlett
 4. NAM! Savner pasta! *Lavkarbo*Grøss*

  SvarSlett