Middagen i dag var lettvint og god, basert på rester etter helgens utskeielser i matveien. På torsdagskvelden serverte jeg Biff Stroganoff, basert på mørbrad som egner seg godt til bruk i finere gryteretter. Jeg fikk et stykke kjøtt til overs, og av det rasket jeg sammen en liten rett til min kjære og meg etter jobb i dag.
Det som i dette tilfellet hevet retten, var de ovnsstekte urtepotetene: Ferske småpoteter bakt i olje, maldoonsalt og diverske friske urter: Nam!
Lette å lage, smaker kjempegodt og går til det meste - bare fantasien setter grenser - urtepoteter er en sikker vinner hos oss.
I dag ble det:
Okse mørbradbiff - med smørstekt sjampignon, sjysaus og sprøstekte urtepoteter
Bruk en god olivenolje, hell ca 1-2 dl i en bolle. Bland inn friske hakkede urter, f.eks. timian, persille, oregano, basilikum... bruk det du har! Tilsett en god dæsj maldoonsalt, en halv rød, hakket chili - eller chilipulver - og paprikapulver. Hell over potetene, som er delt i små båter, og bland godt.
Voilà:
Klare til å puttes i ovnen, der de stekes ved 275 c i ca 15-20 minutter.
Da bør de være er gyldne og sprøe.
Da bør de være er gyldne og sprøe.
Servert til mørbradbiffer, med smørstekt sopp og en frisk tomatsalat, ble det
en heeelt ok onsdagsmiddag :-)
Ha en fin kveld videre!
Mvh
Janna
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar