lørdag 18. september 2010

Lasagne á la Janna

Vi her i Huset i skogen er glad i italiensk mat, og pasta er noe som det er lettvint og enkelt å ty til - til både hverdag og fest. Ofte  er det slik at jeg etter jobb bare finner fram de tre essensielle ingrediensene som kan kalles basisen i det latinske kjøkkenet: nemlig løk, hvitløk og tomat.  Disse tre ingrediensene er starten på tusenvis av pastaretter fra klassisk spagetti bolognese til lasagne.  

I dag har jeg laget lasagne.

 Foto: Janna

Jeg starter alltid med å hakke løk, steke den gyllen, ha i hvitløk og steke litt til, men OBS: passer alltid på at den ikke svir seg, og så har jeg i tomatene - man kan bruke ferske tomater og hakke dem opp eller hermetiske tomater på boks,  tilsetter litt krydder og diverse ingredienser,  og så lar jeg alt dette koke - gjerne leeeenge!

Tomat er forøvrig verdens viktigste antioksidantbombe, men ble en gang i tiden ansett som giftig! Nå er tomaten en av de viktigste grønnsakene i verden. Den er tilgjengelig hele året, blir spist i store mengder og inneholder en rekke helsefremmende stoffer. Selv knasker jeg gjerne tomater døgnet rundt, det finnes jo så mange deilige sorter, og spesielt godt liker jeg grønne tomater... stekte grønne tomater... 
  
I dag har jeg med basis i de ovenfornevnte ingrediensene laget en bolognese - en klassisk kjøttsaus - og sammen med en enkel bechamelsaus og parmesan, ble dette til retten lasagne, som min kjære og jeg har spist og kost oss med nå i kveld, med en deilig rødvin til!

Jeg  bruker en del tid på denne retten; lar gjerne kjøttsausen koke både én og to timer, og det er verdt det; den blir skikkelig rund og god på smak. 

Min ynste datter, Vilde, som eeelsker mammas hjemmelagede lasagne, har dratt for å overnatte hos en venninne og fikk da ikke spist sammen med oss, men lasagne kan ofte med fordel stå en stund, og er nesten bedre dagen etter... Da har den satt seg skikkelig og kan bare varmes opp i stekeovnen noen minutter.

Håper du ble inspirert...
Ha en flott lørdagskveld videre!

Mvh
Janna

4 kommentarer:

 1. Dette hørtes og så veldig fristende ut, og så var det så vakkert dandert på tallerkenen.
  Her i huset er lasagne også veldig populært.
  Vi har hatt nachos i kveld.
  Nå sitter vi og koser oss med litt musikk av Pat Metheny.

  Fortsatt fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 2. Ble inspirert, dette skal vi lage:) Satt faktisk ved middagsbordet i dag å diskuterte at vi må få laget noe deilig italiensk snart, såå til uken skal vi prøve lasagne på menyen:)

  Ha en fin lørdagskveld :)

  SvarSlett
 3. Får jo vann i munnen av de siste innleggene dine her:) Alltid kjekt med nye tips på matfronten. Jeg er litt kjedelig der men innimellom glimter jeg til og nå med høsten og høstjakta til gubben så følger det også gode middager i farvannet:) Ønsker deg en fin søndag:)

  SvarSlett
 4. Hei! Lasagne er noe av det beste jeg vet (ved siden av en god biff og ostesufflé - ikke sammen, vel å merke;))! Og jeg lager den alltid fra bunnen, er jo ikke vanskelig i det hele tatt.

  Bilder fra huset kommer etterhvert, vi bor på en byggeplass, og siden vi har konsentrert oss om å få ferdig utsiden av huset i år, blir det lite fremgang inne. Sant å si er det kun eldstemann sitt rom som ligner ferdig, ellers er det kaos som råder her;) Derfor blir det mye inspirasjonsbilder her så lenge...men det hjelper meg jo med å finne stilen vi ønsker også, så får ta det med en positiv innstilling.

  Akkurat nå står kjøkkenet på planleggingslista - tegner kjøkken på ikea-planleggeren til den store gullmedaljen! Må bli ferdige med det snart;)

  Må bare si at huset deres er blitt så flott! Artig å se noe annet enn fransk landstil også.

  Klemmer fra Mette som skal ut og få seg en kaffe latte og lese interiørmagasiner på kafé!

  SvarSlett