lørdag 11. september 2010

Formiddagsettertenksomhet...

Jeg sitter her og nyter lørdagsformiddagen, alene i vår nye stue. Min kjære sover ut etter mange, lange dager med jobbing og sene kvelder; klokka var tre i natt før vi la oss, så jeg lar ham sove, og har en koselig stund alene med meg selv og mine tanker. Det er godt det òg...

Drikker nypresset kaffe, og ser meg rundt og kjenner at jeg trives, ja, at jeg trives veldig, veldig godt. Ennå er vi laaaangtfra ferdige med innredningen og det er maaaaange, mange ting som ennå skal på plass, men dette er hjemme, og det føles veldig riktig og godt å være her. 


Det å se meg rundt og se på alt det vi har fått gjort, og vite at vi snart er ferdige med en stor del av det ytre arbeidet med å skape det hjemmet vi drømte om da vi startet prosessen, gir meg en fantastisk god følelese.

Det er ikke til å komme fra at det har vært en prosess med mange sider; både oppturer og nedturer, og jeg har på veien innsett at det å bygget hus innebærer at man må "svelge"  mange "kameler"  og inngå kompromiss både med seg selv og andre. Jeg har mange ganger underveis lurt på om det vi driver med er riktig; om resultatet blir bra, om dette virkelig er det vi har ønsket og drømt om...

I dag når jeg sitter her, en varm og glassklar septemberformiddag, med nydelige regnbuefargede solspetter bortetter det utrolig flotte gulvet vårt;  skapt av sollyset som reflekteres i lysekrona i stua, kjenner jeg at "joda, dette begynner å ligne det vi drømte om... 


To års planlegging; glede, latter, slit  - og noen tårer - går mot slutten, og jeg kjenner at jeg er veldig, veldig tilfreds... Og selv om alt ikke er helt slik som vi innledningsvis ønsket og planla, så har ting gått seg til underveis, og vi har -  i alle fall så langt - fått et hus vi absolutt er fornøyd med, og som vi helhjertet kan si er "vårt" på alle områder: Huset i skogen  er virkelig i ferd med å bli akkurat det huset, det hjemmet, vi ønsket oss da vi  startet prosessen med å skape det.

Ha en fin lørdagskveld, mine venner.
Mvh og klem
Janna

5 kommentarer:

 1. Godt å lese Janna:) Jeg skjønner dette har vært et slit men også et slit som har vært gøy. Se at hjemmet blir til...
  Kjenner til den tanken...ja her vil jeg trives...jeg satt akkurat slik selv etter at vi forlot bylivet og flyttet "på landet"..Det er en utrolig god følelse, den du beskriver:) Hold på den og nyt kvelden. Varm klem fra havet:)

  SvarSlett
 2. Ofte er planleggingsfasen den morsomste, ideer på papiret, ikke noe slit, bare fryd og gammen;)
  men så kommer gjennomføringsfasen med sine oppturer og nedturer. Heldige er dere som kan jobbe sammen om dette; vi (gubben) bygde og satte opp hus alene for 30 år sida, vi jobbet full dag og vi hadde to små...det var tider det:)
  Og jeg tror dere får det lekkert og flott!
  Ta noen rolige timer innimellom om mulig;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Hej Janna
  Når jeg læser dine ord, tænker jeg på, at bygningen af huset egentlig er som et livsforløb. Forskellige stadier og faser. Tro, håb og kærlighed, men også tvivl og tårer. Kameler, der må sluges ... igen og igen. Kompromis.
  Så godt at læse, at resultatet behager dig. Det lyder som om du havde en dejlig formiddag, hvor nogle ting faldt på plads. Sådan en "ahh" feeling ;-)

  Tusind tusind tak for dine flotte ord på min side, ikke mindst omkring skriverier og den forestående workshop/kursus. Det betyder meget for mig! :-)

  God klem og god aften.

  SvarSlett
 4. En sånn tilfredshet er så god å ha og jeg kjenner meg igjen i det du skriver;) Planlegge og se at ting blir sånn cirka som man har planlagt pluss litt "på-sparket" avgjørelser som faller riktig ut. Kos deg med kaffekoppen og tilfredse tanker med et smil. Skjønner godt at du er fornøyd med det dere har skapt:) Nå skal jeg lage med en kaffe her hos meg...tilfreds ja

  Go helg da:)

  SvarSlett
 5. Jeg må legge igjen noen ord når jeg nå er innom- flott blogg du har! Jeg er så glad i "voksen"bloggere- hehe.. jeg er glad vi tør vi over 40 også:)
  Utforming og stil på bloggen din var nydelig!
  Ha en fin kveld.
  Hege O)

  SvarSlett