torsdag 23. september 2010

Kjøkkenøya

Enda et kjøkkeninnlegg, ja det går i kjøkken for tiden :-) Men det er jo det vi er opptatt av nå, da,  og jeg hadde i dag bare lyst til å vise noen bilder av den flotte kjøkkenøya vår. Dette er arbeidsstasjonen på kjøkkenet vårt, med vask (ikke montert ennå), pop-opp-kottakt, og diverse hjelpemidler lett tilhjengelig. Det er god plass rundt øya på alle kanter, så man trenger ikke å åle seg forbi hverandre når man jobber her.

Øya er 220cm lang og 110 cm bred, og er tiltenkt rollen som arbeidstasjon her på kjøkkenet vårt. Benkeplaten er av granitt, og det skal monteres en vask også her, for det vil være praktisk med en vask i umiddelbar nærhet av der man tilbereder maten.

Detaljbilde. 
Vi liker så godt klossene under plata på hvert hjørne av øya.

Samme som ovenfor.

Fra en annen vinkel.

Siden som er nærmest vinduene.

Utsyn mot spiseplassen.

Utsyn fra spiseplassen mot kjøkkenet.

Fra barsiden. Venter nå på at barkrakkene fra Italia skal komme.
De burde komme snart;  det var ca 6-8 ukers leveringstid på stolene, og den tiden er gått nå...

Over øya henger kitchen-island-lampa fra Amerika. Det å få den hit var et kapittel for seg selv, og et eksperiment som ikke frister til gjentakelse; det ble utrolig dyrt:  frakt, toll.. Ja, ja, sometimes you win, sometimes you lose, så... vi dveler ikke ved det.

Og lampa er kjempefin synes vi,  og den skal opplyse vår tilværelse på kjøkkenet i laaang tid - håper vi! Både stil og farger på lanpa passer perfekt til kjøkkenet ellers, og til resten av huset.

Vel, nå gjenstår det bare å vente på resten, slik at vi kan ta kjøkkenet i bruk - og slik at jeg kan style, pynte og virkelig gjøre det som jeg synes er morsomt! 

Lover at det ikke blir mer om kjøkkenet på en stund;-)

Ha en fin kveld videre.
Mvh
Janna

7 kommentarer:

 1. Wow, Janna, for et lekkert kjøkken!! liker den åpne løsningen også, synes det er godt å se inn på kjøkkenet....eller ut av det;) Nydelig benkeplate, det skinner av den!
  Ha en fin kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Dere får et delikat kjøkken, Janna. Ikke rart om du er opptatt med det. Det må jo være SÅ spennende. Dere er virkelig flinke, og som jeg har sagt før: her kunne jeg flyttet inn på dagen. :) Det blir rett og slett stilig.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Virkelig rått kjøkken, med unike farge- og material valg:DDDDD Mitt kjøkken tåler ikke sammenligning, for å si det sånn, he-he. Men jeg liker det likevell:DDDD klemz

  SvarSlett
 4. Hei...Kjøkkenet ditt blir rålekkert...var inne og tittet på lamper der du har bestilt din...og der var det mye jeg kunne tenkt meg....men etter dine erfaringer bør jeg vel kanskje la vær...
  Ha en fortsatt god kveld! hilsen Gry

  SvarSlett
 5. Utrolig flot og stilfuldt, Janna! Man får jo lyst til at stå lige der og lave mad. Jeg kan næste dufte den, maden på komfuret, se forberedelserne på køkkenøya og glæder mig til det gode måltid, vin og hygge! :-)

  Ja ja, dream on! Nu fredag og først arbejdsdag!

  Kan godt forstå du viser meget fra køkkenet i øvrigt. Det er husets vigtigste sted ... eller? ;-)

  Klem fra mig

  SvarSlett
 6. kjøkkenet blir/er jo bare helt rått, drømmekjøkken!! Som en annen skrev her, mitt kjøkken tåler ikke sammenligning men men.. Har alltid ønsket meg kjøkkenøy, og deres var jo helt nydelig og praktisk. Du må jo selvsagt vise bilder etter som du får ting på plass og "stæsjet" ;) Hærlige tid :)
  Tone

  SvarSlett
 7. Flott flott:) og veldig svært. Praktisk også og det er veldig smart å ha en vask nr 2 på kjøkkenøya. Det er jo også god plass til det. Detaljene som går igjen med pynten er fin. Granitt er direkte herlig å jobbe på og det var det første jeg planla i vårt hus. Granittbenkeplater på hele kjøkkenet og badet;)Fargevalget du har gjort er flott og står til huset...og lampa er litt "toppen på kransekaka":)

  Kjøkkenøya blir garantert samlingsplass. Det er den hos oss også selv om mitt kjøkken blir et dukkehjem i forhold til størrelsen på ditt....og vi har hatt kjøkkenet i temmelig nøyaktig 1 år nå og er fremdeles ikke ferdige med foringer og listverk. Lys over vasken mangler også....men det kommer...kanskje før jul. Hm, på tide å klø gubben litt å ryggen;)

  Ønsker deg ei fin helg og håper formen din er bedre:)

  klem fra Marit

  ps: blir aldri lei av kjøkkenbilder

  SvarSlett