mandag 12. mars 2012

Kosthold for god helse


Her i Huset i skogen prøver vi å holde oss til en balansert diett med innhold av animalsk mat som kjøtt, fjærfe, egg, fisk, skalldyr, meieriprodukter, nøtter, frø og grønnsaker; et såkalt LCHF-kosthold - uten at vi spiser veldig mye fett. Slanking er  ikke årsaken til at min mann og jeg holder oss til et grovkarbo/lavkarbokosthold. Vi er normalvektige begge to. Vi ser derfor ikke på dette som en slankediett, men heller et kosthold for god helse.

Hovedårsaken til at vi velger å prøve lavkarbo, er at jeg har noen helsemessige utfordringer, og mange mennesker har den senere tid rapporterer at de har blitt friske fra blant annet betennelser og fibromyalgi ved å følge et LCHF-kosthold, og at de har fått generelt bedre helse og overskudd.

Jeg har forventninger om at lavkarbokosthold på sikt vil gjøre meg friskere, og vi tror på at LCHF er det mest optimale, forebyggende kostholdet for god helse for oss begge.

I dag deler jeg en oppskrift som følger matfilosofien vår. En grønnsaksalat med bacon. Denne salaten synes jeg er så god  at jeg gjerne spiser den som egen lunsjrett, men jeg anvender den også som tilbehør til for eksempel indrefilet og andre kjøtt-og fiskeretter.
Jeg har laget en ny matblogg, så denne oppskrifta og flere til, finner du her:

Ha en fin, ny uke.
Mvh
Janna

6 kommentarer:

 1. Jeg håber at lavkarbo kostholdet på sigt giver dig et godt helbredsmæssigt udbytte. Og det er så vigtigt at have en holdning til sin mad. Som med alle andre ting, er det individuelt, hvad som virker, men fælles for os alle er, tror jeg, at mad er en vigtig del af livet og det gode liv. Vi bliver hvad vi spiser!

  Fin ny blog, jeg skal følge lidt med der også!

  Og så tak for gode ord hos mig. Klem.

  SvarSlett
 2. Hei Janna :)
  Er støtt og stadig innom bloggen din å titter,
  men har ikke vært så flink på å kommentere i
  det siste - lite energi og generellt dårlig
  form etter jul... Har prøv å konsentrere meg
  om bilder, innlegg og titte rundt omkring :)
  ELSKER bloggen din, både interiør og mat som
  du legger ut ღ Jeg syns det er høres veldig
  spennende ut det du lager og viser her... Jeg
  sliter også med helse og mat, og har nå tatt
  en mattolleransetest, spent å se hva utslaget
  blir av den :) Blir nok en stor omlegging i
  matveien fremover tenker jeg :) Jeg skal inn å
  ta en titt på din matblogg med det samme ღ
  Ønsker deg en fortsatt fin dag og uke, klem fra
  Mette

  SvarSlett
 3. Skjønner godt du lager en matblogg, for du er virkelig flink med mat! Jeg er bevisst selv på hva jeg spiser, men klarer ikke være så gjennomført, er jeg redd...men har intoleranse på melk og hvetemel, så da sier det seg selv;)
  Nyt våren og været, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 4. Dejligt når i finder lige den kost der er bedst for organismen Janna, jeg selv spiser meget varieret men på madpakke har jeg ikke så meget kød, det bliver mest til ostemadder, til gengæld vil jeg gerne have varm mad om aftenen og gerne indeholdende kød.
  I kærlige tanker, god Mandag aften.

  SvarSlett
 5. Håper at kosten kan hjelpe mot plagene dine.Har selv fibromyalgi og tenkte å prøve lavkarbo mat. Ble desverre frarådet det av legen pga at vi har mange som har hjerte lidelser i familien.Prøver allikevel å spise mye frukt ,og grønt.Spiser også minst mulig sukker :)Maten du lager ser delikat ut :)

  SvarSlett
 6. Hei
  Så flott at du samler dine spennende oppskrifter på egen matblogg. Her vil jeg bli fast følger kan du si....
  Ha en fin dag!
  Maliva

  SvarSlett