torsdag 15. mars 2012

Matglede

Jeg sitter her og gleder meg til i morgen -  jeg skal ikke på jobb - men ikke derfor jeg gleder meg til i morgen - nei, jeg gleder meg til i morgen fordi jeg da skal stå opp tidlig, lage meg en deilig frokost, se på frokost-tv - noe jeg ikke har gjort på flere år, og så skal jeg sette meg ned, og bla i kokebøker, matblader, nettsteder... og finne inspirasjon til en god middag i morgen kveld - kanskje skal jeg til og med planlegge hele neste ukes meny, slik at det er unnagjort. Det gleder jeg meg til;
 lete etter gode oppskrifter, finne inspirasjon...
Jeg kjenner at jeg med årene er blitt mer og mer interessert i å lage mat; ungene er blitt voksne, jeg har bedre tid... Ikke for det; jeg har alltid likt å lage mat; kokkelerte og styrte hjemme fra 13-årsalderen, bakte brød, lagde mat til mor og fars gjester...(småretter om kveldene etc.).

Ungene mine ble tidlig vant til å møte nye smaker, og er i dag glade i god mat, alle tre. Det er morro å lage mat til mennesker som spiser alt mulig, og som ikke rynker på nesa av verken det ene eller det andre. Min kjære er også meget glad i mat, og det er en fryd å diske opp med det aller enkleste måltid; for som oftest synes han alt jeg lager smaker godt... Snille mannen min! 

Det er også morro å jobbe med den nye matbloggen min;
Jannas Mat, det ansporer min interesse for mat, samt at jeg finner inspirasjon hos de andre medlemmene av dette forumet.

Ha en fin senkveld, dere som måtte finne veien hit så sent...
Mvh
Janna

8 kommentarer:

 1. Jeg deler din madglæde, Janna. For mig er der en livskraft i madlavning, en skaberglæde og et sanseligt mekka, som næsten er svært at beskrive.

  Jeg bruger madlavning som grounding. Nogle gange næsten som meditation. Og jeg nyder farver, dufte, smagsvarianter, kombinationer, hele processen. Jeg har nu en fin reol til mine kogebøger, som befinder sig i køkkenregionerne og dermed er til daglig inspiration. Det er så fint at sidde dér ved bordet med sin kaffe og lade sig inspirere. Det er en hel rejse!

  Ønsker dig en dejlig fridag og god mad!

  Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Deler ditt syn, Lene. Det ER livskraft og skaperglede i matlaging, ja, for meg rett og slett et uttrykk for livsglede, og jeg opplever at jeg elsker å stå på kjøkkenet, og jeg opplever som du at hele prosessen rundt det å skape et godt måltid er blitt mer og mer betydningsfull for meg; det gir meg energi - og ikke bare bokstavelig talt!

   Jeg tenker ikke lenger på mat som bare "sunn" eller "slankende" eller motsatt, nei , jeg fokuserer på matglede, mat som gir overskudd og energi,variasjon og balanse, og prøver å unngå ensformig og kjedelig mat.

   Jeg er blitt flinkere til å lytte til kroppen min, rett og slett, og med økt kunnskap gjennom en prosess med prøving og feiling, føler jeg at jeg er på rett vei...

   Klem

   Slett
 2. er fortsatt på "tapas-stadiet".. setter sammen grønt og lekker mat.. i helgene forsøker jeg å lage større måltid men jeg føler ikke den store iveren etter at jeg kuttet ut poteter, pasta og ris.. det mangler liksom noe.. forsøker å lage gratenger av blomkål og brokkoli.. eller sturinger av grønt og fløte men man blir en smule lei av det også : )


  ha en fin helg !

  SvarSlett
  Svar
  1. stuinger .. skulle det stå : )

   Slett
  2. Hei Berit.
   Jeg har også kuttet ut poteter, pasta og ris...vel, kuttet ut er ikke den riktige beskrivelsen, for jeg har aldri spist mye av disse tingene i det hele tatt, så min kostholdomlegging er ikke stor, bare litt mer fettvennlig! Prøver å spise bare naturlige matvarer - ikke noen lettprodukter eller bearbeidede ferdigprodukter mer her i huset - og jeg er også rålei blomkålmos; blir rett og slett kvalm av det! Men det er så utrolig mye mer og god mat man kan spise. Derfor er jeg på leiting, og min filosofi er at alle oppskrifter kan gjøres "lavkarbovennlig" - på en kjempe-enkel måte. Sjekk ut dagens oppskrift - legger den snart ut, gårdsgaens middag: ovnstekt laks med dill og asparges, det var bare fantastisk godt - og lettvint. Middag på den tiden det tar å varme opp ovnen, pluss 10 min, steketid for fisken. Herlig! :-)

   Ha en fin dag videre. Skal vi dra på kurs sammen i mai? ;-)
   Klem

   Slett
 3. aller først:
  takk for herlig kommentar ! det sies at motgang gjør sterk men jeg føler meg temmelig svak noen ganger : )

  du får fortsette og tipse når du legger ut på matbloggen.. kan jo hente litt inspirasjon av deg.. for jeg eier ikke matlyst og finner det lite givende å sitte på nettet å lete etter noe å spise : )

  kurs.. jeg skulle gjerne tatt turen men ikke for å skrive.. tidpsunktet passer også dårlig.. dessverre.. men du må jammen meg ta kontakt neste "by-tur" så skal vi vel få løftet et glass eller to for oss.. og livet og alle dets rariteter og tilfeldigheter ; )

  klæm fra mæ.

  SvarSlett
 4. Kjære Berit
  :-) Vet du ka; det skal jeg jammen gjøre! Vin og matog god prat på Emmas Under...?

  Ha ei fin helg!
  Klem

  SvarSlett