fredag 27. januar 2012

Uinspirert matlaging


I en travel hverdag kan det være en utfordring å finne ork til å lage spennende, sunne og ikke minst gode hverdagsmiddager. Jeg har selv vært veldig uinspirert i matveien i det siste; og jeg kjenner at jeg har veeeeldig lyst til å bli flinkere til å planlegge, gjøre innkjøp, gjøre det til en glede igjen - hver dag -  å lage mat! Jeg elsker elsker jo egentlig å lage mat, er glad i god mat, men vi er glidd ut i en litt kjedelig rutine i det siste, og det liker jeg ikke!  

Ikke for det; vi har jo laget noen gode retter nå i januar også; ikke minst lagde vi en laksemiddag her en lørdagskveld som var bare sånn: "Ååååååhhhh, kor godt, uuuuhhhmmmm"...  
...men jeg savner å ha flere slike opplevelser, kjenner jeg. Så nå har jeg satt meg fore å bli bedre på dette, 
jeg skal prøve å finne matgleden igjen! 
Bildene ovenfor er av noen av rettene jeg har laget nå i januar.

Ha en fin fredagskveld; skal du kanskje lage noe godt å spise?
Mvh
Janna

7 kommentarer:

 1. Tror nok vi er enda kjedeligere i matveien enn deg ;) Syntes det så riktig så godt ut alt sammen jeg ;) God helg! Klem Anette

  SvarSlett
 2. Så fint at vi er fler som sliter litt med kreativiteten på kjøkkenet!
  Jeg finner masse inspirasjon i Blogglandia..
  Fine mat-bilder tar du iallfall :-)
  God helg!

  SvarSlett
 3. Det ser utroligt godt ud Janna. Du har virkelig suveræn sans for at indrette, både i dit hjem og på tallerkenen. Helt enig, det er vigtig med god og sund mad i hverdagen. Selvom det kan være svært at finde tid, er den gode mad til at runde dagen af og give både glæde og energi.

  Også fint indlæg omkring alder, ja lidt i tråd med mit i går! ;) Der sker meget med alderen og jeg tror bare, at vi skal nyde vores modenhed. At vi efterhånden kender os selv, værdierne og ved, hvad der betyder noget. Så kan vi koncentrere os om det. Jeg nyder det og er ikke særlig "bange" for at fylde 50 om nogle år! ;D

  god lørdag. Klem.

  SvarSlett
 4. Tror det er litt tiden på året som gjør en litt matlei. Som naturen er vi litt i dvale. Men vi har over 50 kokebøker som vi, spesielt mannen, elsker å finne inspirasjon i. Snakket akkurat om det samme som deg, om å bli flinkere til å planlegge i flere dager framover. Foreløpig bare en plan he he.
  Så i kveld blir det hjemmelaget pizza med grovbunn og her er det jo masse muligheter hvis man dropper den tradisjonelle kjøttdeigen. Ungene blir happy iallefall.
  Ha en kos lørdagskveld i huset i skogen.
  Klem

  SvarSlett
 5. Å, jeg fikk vann i munnen av de bildene! Biff og rødvin fikk jeg lyst på nå... En søndags formiddag! Hi hi.

  God mat kan ikke overvurderes. Selv er jeg såpass makelig anlagt i matveien at jeg trives aller best med å få den servert... All ære til deg som bruker tid og lidenskap på å lage mat! Skulle gjerne vært flinkere til det!

  Søndagsklem fra LK

  SvarSlett
 6. Jeg er dessverre ikke så glad i å lage mat, men heldigvis er gubben det, så jeg får servert gode retter i ny og ne;)..men jeg er opptatt av kosthold, så jeg har noen føringer der;)
  Laks er en favoritt hos meg, men idag blir det rester fra gårsdagen..diverse tapasretter;)
  Nyt søndagen videre, klemmings fra mæ;)

  SvarSlett
 7. Den kaka så veldig god ut! Kan du legge ut oppskriften?

  SvarSlett