onsdag 11. januar 2012

Et autentisk liv

Det er dessverre mange mennesker som baserer sine liv på andres premisser, andres meninger. Men noen prøver som best de kan å bygge seg et liv med innhold ; av og til så skjørt som et korthus, men likevel et liv på egne premisser, i pakt med egne ønsker, evner, drømmer... et autentisk liv med rom til egen tankevirksomhet, refleksjon og kreativitet. 

Jeg kjenner at jeg for tiden trenger å leve enkelt, der de enkle premisser rår, og der samfunnets påtvungne oppfatninger og krav ikke når meg.


Min kjære er ofte  et offer for mine behov for å lufte dagens opplevelser og inntrykk. Han representerer da et speil for tankene mine og et frirom for følelser, og han er min ledsager på den veien jeg ennå utforsker. Minner, bilder og tanker danner tråder i den veven mitt liv er, og jeg prøver å gjenkjenne mønstre og gjennomleve såre følelser for gradvis å klare å legge helt bak meg det jeg er ferdig med, for å bli mer hel og kunne leve mer i pakt med meg selv og mitt potensiale, med mer tilstedeværelse og glede.


Ingen har vel oppskriften på hvordan man skal leve livet, det former man som regel etter hvert som selve livet kommer. Reisverket vil finne sin styrke i det å være ekte, i troen på at det en gjør er riktig. Den som kan glede seg over lite, har mye å glede seg over.


Ha en fin onsdagskveld, mine venner; finn fram gleden...
...min kjære har i kveld funnet den i nok et krus med varm, krydret eplegløgg, og jeg fant den under et pelspledd foran peisen.
Klem
Janna

5 kommentarer:

 1. Man må trives med seg selv først og fremst! Med den man virkelig er:) Og med god støtte finner man den riktig sti:I Du har funnet det:) med god støtte:)
  klem fra meg:)

  SvarSlett
 2. Vidunderligt indlæg Janna, at søge at blive autentisk er den det største man kan opnå her i tilværelsen og den mest vidunderlige følelse vi kan forestille os.
  I kærlige tanker, god Onsdag aften.

  SvarSlett
 3. Hei,

  Jeg blir så glad og reflektert av å følge bloggen din, og lese dine kloke ord! Bilder av ditt nydelige hus gir inspirasjon og "ro i sjelen". Ønsker deg ei fortsatt fin vinteruke, for oss her nord.

  Hilde

  SvarSlett
 4. Viktige refleksjoner; enhver må finne seg selv, og like det en finner...og da blir en nødt til å kaste noen krav/forventninger som andre måtte ha til en..og jeg tror vi blir flinkere til nettopp det jo eldre vi blir;)
  Torsdag idag og snart helg, det gleder jeg meg til;)
  klemmings;)

  SvarSlett
 5. Jeg kan så godt forstå dig, for jeg synes også om enkelthed i tilværelsen - om at glædes over det jordnære og de små ting, der har så stor betydning... :-)

  SvarSlett