lørdag 1. oktober 2011

Oktober

"There is no season when such pleasant and sunny spots may be lighted on, and produce so pleasant an effect on the feelings, as now in October." 
Nathaniel Hawthorne 

En fantastisk ny dag her i nord; og en ny måned har til og med meldt sin ankomst - den andre høstmåneden, faktisk!Men vi har værmessig nesten ikke fått føle på det ennå; været har vært fantastisk flott til høst å være; vi har hatt sommertemperaturer langt inn i september, og kan se tilbake på en sommer og tidlig høst som har vært som et eventyr nettopp når det gjelder været.

Min kjære styrer på ute, planering og flytting av matjord står på planen i dag. Det er mange prosjekter for tiden, og tiden strekker nesten ikke til - vi har egentlig ikke tid til å være på jobb! - men slik er det med hus og hage - vel, det som etterhvert skal bli hage. Det skal legges et grunnlag nå i høst, slik at vi forhåpentligvis kan så plen til våren.
Her skimter vi den nye veien oppe til venstre.
Vi har en god nabo med mange maskiner - bonden på Skogheim gård - som er så snill å stille opp når det er noe vi trenger gjort, og der det behøves nettopp maskinell kraft! Det er han som har laget nyveien til oss. Til gjengjeld stiller min kjære opp på gården når hans håndkraft behøves: For eksempel i fjøset og med snekkerkyndig hjelp til blant annet det nye fjøset Per skal bygge! 
Kjekt når man kan utveksle tjenester.
Det er enda en del jord som skal utover, og heldigvis er det så mye matjord i dette at vi ikke trenger mere muld på toppen; vi kan så direkte på det vi har her :-)
Bildet er tatt i går; James skuer utover det som skal bli hans boltreområde, med plen, lekestativ, huske og sandkasse...
I dag skinner sola, og ting er ikke så vått.
Det blir fint når vi kan skue utover en grønn plen...når den tid kommer... Forhåpentligvis til neste sommer!

Ha ei fin helg!
Mvh
Janna

2 kommentarer:

 1. Er ikke i tvil, det blir såå lekkert når du får planert og ordnet. Godt med nabohjelp, det skal være sikkert, når store oppgaver er på gang.
  Kos deg videre i helga, klemmings;)

  SvarSlett
 2. Kjempelurt å gjøre grovarbeidet nå, slik at dere kan så til våren. Det blir nok flott!
  Jeg håper å få til en liten kjøkkenhage neste sommer. Så jeg kan si at jeg allerede gleder meg til våren. :)

  Fin oktober videre! Klem.

  SvarSlett