søndag 16. oktober 2011

Dypdykk i klesskapet uke fem

Det kunne være interessant å vite i hvor høy grad menneskene ville være i stand til å bevare sin respektive rang hvis man tok fra dem klærne.
Henry David Thoreau

Antyder dette sitatet at hvordan du kler deg kan ha betydning for hva du oppnår? Og i så tilfelle: tenker du over hva du signaliserer med klesstilen din? Kler du deg autoritært, seriøst, kreativt eller sporty? De fleste aksepterer til en viss grad at "klær skaper folk", men hvor mange av oss er bevisste på hva vi vil formidle sånn til hverdags?

Forskning tyder på at et fordelaktig ytre har betydning for hvor positivt våre kvalifikasjoner blir vurdert. Da kan det være rimelig å anta at hvordan vi kler oss kan ha tilsvarende betydning; at hvordan vi kler oss har stor betydning for hvilke signaler vi sender ut. Vi kan vel ikke nekte for at vi gjerne putter folk i båser ut fra hvilken klesstil de har. 

Spørsmålet blir da:
Hvilke klær bør vi velge? Bør alder ha noe å si for valg av klesstil? Finnes det en kleskode for voksne kvinner?

Jannas dypdykk i klesskapet, uke fem, 
resulterte i de antrekkene dere ser nedenfor - forøvrig uten at de ovenfor stilte spørsmålene ble tatt opp til vurdering!


Mandag:
 
Lilla omslagskjole med lyseblå prikker fra NoaNoa, fire år gammel. Topp fra samme, men fra i fjor. Gaaaammelt chifonskjerf.
Skoene er nesten et klenodium; kjøpt i Roma for 10-12 år siden!
Tirsdag:
Må få på meg ansiktet før photoshooten tar til! 
(Gubben er visst utålmodig...!)
Ready!!! Shoot!
Topp kjøpt i Glasgow for 25 år siden! Baggy bukser fra i fjor, og skinnstøvler kjøpt i høst på Rikke i Tromsø (nyetablert butikk der de selger masse fine sko; ny favorittbutikk...). Silkeskjerf i halsen (as almost always...) Bredt belte i livet: fra i fjor.

Onsdag:
Strikkejakke og skjørt i brune naturtoner fra VeroModa, fra i fjor: Fire år gammel t-skjorte. Tre år gamle skinnstøvler. Fire-fem år gammelt silkeskjerf i toner som passer til resten av antrekket.

Hi!
Fredag:
Bukse: fem år gammel, fra Day. Prikkete t-skjorte: minst fire-fem år gammel. Bolero: et par år gammel, fra Floyds.  Smykke: fra i fjor. Skinnstøvler: fra i høst.

Muskelløs... (ja; ikke særlig muskuløs.!).

Ha ei fin ny uke.
Mvh
Janna

3 kommentarer:

 1. Endnu engang fine ting du viser. Passer godt til dig! Jeg synes bestemt, at vores tøjvalg afspejler, hvem vi er. Det kan gøres på mange måder, men det er bestemt også ærgerligt, hvis vi lader os forblænde af tøj og tilsyneladende stil. Det kan være en maske. Kejserens nye klæder. Men for det meste er det vel en slags ægthed, der skinner igennem. Jeg er mere bevidst om det nu, hvad jeg kan lide og ikke.

  Og jeg kan godt lide dine brune støvler (de korte)! :))

  I morgen drager kæresten og jeg til Sverige og her kommer jeg på prøve. For ting er lidt billigere der og jeg har ofte købt en tunika eller et par støvler. Men ... økonomien er anderledes nu og jeg er jo samtidig med på vognen hvad "genbrug fra klædeskabet" angår. Så vi får se! ;)

  Ha' en fin aften kære Janna. Du er flot både udenpå og indeni! ;) Klem.

  SvarSlett
 2. Du er bare lekker!! Nydelige plagg på en flott kvinne! Du kledde den strikkejakka utrolig godt, dine farger!
  Klær og alder?..tja, jeg blir jo 60 til neste år...noe jeg synes høres helt vilt ut!!..jeg velger ikke det lårkorte eller det "barnslige", men samtidig synes jeg alderen tillater mye:O) Og ja, klær skaper folk! jeg er opptatt av klær og farger, og synes det er viktig hva du har på deg...og hva du gjør med deg selv (frisyre og make-up).
  Jeg nyter dine dypdykk!! klemmings;)

  SvarSlett
 3. Med beklædning er det vigtigt at følelserne er med inde over, det er hvad hver enkelt af os føler for, ikke hvad de fleste går med, personligt tiltaler det mig at være velklædt, men det må også gerne være praktisk og solidt.
  Jeg er vild med din strik, nederdel og støvler til Onsdagen Janna, men du er dejligt velklædt på alle billederne.
  I kærlige tanker, god Søndag aften.

  SvarSlett