lørdag 8. oktober 2011

Jannas dypdykk i klesskapet, uke 4

Jeg fortsetter med å finne fram "gamle" klær i klesskapet, og er ikke blitt lei av det! Jeg har fått mange kommentarer fra bekjente og ukjente om at det jeg her driver med er en god idé, som de kunne tenke seg å kopiere. Dette blir jeg kjempeglad for å høre, og tenker at om jeg kan inspirere andre til å gjøre egne dypdykk i glemte, avlagte, avskrevne klær; ja, så gjør jeg gjerne det. Så her kommer denne ukas dypdykk - uke 4- samlet i dette ene innlegget; jeg har ikke hatt tid til å legge ut underveis. 

Mandag: 
16 år gammel kjole, kjøpt i 1995 da min yngste datter bare var to-tre mnd. gammel. Smykke fra Pilgrim;10-12 år.
 Svarte, lange strømper fra fjorårets sesong varmer godt en hustrig høstdag. Skoene er fra 2007, og matcher jo kjolen perfekt...:-) 

Sesongskiftet vi er inne i nå trenger jo slett ikke bety at man må kjøpe seg en helt ny garderobe eller mange nye plagg! Og det er jo litt av ideen min: Hvis man ikke har lyst til å bruke penger på klær; av miljømessige hensyn, aller av andre gode grunner, kan man jo for eksempel gjøre som jeg: "dykke" ned i eget klesskap og se hva man finner der. Er man kreativ, kan man gi mange av de gamle klærne en helt ny look ved å revampe dem litt...  
Et lite glimt fra salongen nede i stua, der ho mor poserer for husbonden i dagens photoshoot.
har det vært travle dager og morgener her i huset, for travle og trøtte til å være kreativ med påkledningen: de antrekkene jeg har hengt på meg, har vel ikke vært av de mest spennende.  Men jeg vet med med selv at jeg klesmessig liker høsten og vinteren best; man kan - - kle på seg mere klær, og dette gir rom for mer kreativitet, tenker jeg. Så vi får se hva jeg finner fram etterhvert; jeg har jo som mål å være mer innovativ og spennende, så den som lever får se, som min mor pleide å si.

 Tirsdag:
Litt grov genser i silke fra Masai, minst 10 år gammel, skjørt fra i fjor fra Vero Moda, sko fra Bianco, tre år gamle, silkeskjerf  fra NoaNoa, tre år gammelt det òg. Belte fra i fjor.

... jada...  
hmmm... ka i alle daga´ e´det ho driv på med...? Morgentrim!!! Har jo radio på badet... god musikk maner dansefoten fram...
James liker ikke at bestemor og bestefar er på tur til å dra på jobb; han vil helst sitte på armen og kose på denne tiden av døgnet. Bye, bye bestefar... 

Onsdag:
Denne kåpa er et av mine yndlingsplagg, fra FilippaK, arvet av min eldste datter for et par år siden. Det er en retrokåpe, kjøpt på secondhandbutikken Bess i Tromsø. Det er sååå synd at denne butikken ble lagt for et par-tre år siden på grunn av for lav interesse for secondhandklær i byen, for der kunne både jeg og min datter finne kjempefine og unike plagg.
Skjørtet er kjøpt for et par år siden her i bygda, husker ikke merke, men det passer jo kjempegodt til kåpa, ikke sant?
Veska er min datters; rånydelig, nyinnkjøpt i Chicago, og en slik har jeg kjempelyst på! (...hint, hint, Marie, kan jeg låne den en stund...?) 
Svart pologenser i ull fra InWear, fem-seks år gammel. Svarte-og-hvitprikkede strømper fra HM, og svarte skinnstøvler kompletterer antrekket, synes jeg.
Øredobber fra Blink på "Gammen", aner ikke merke.  

Torsdag:
Vest fra Mexx, to-tre år gammel, skjorte fra Day, flere år gammel, bukse fra Mexx, seks-sju år gammel, smykke fra NoaNoa, fire år gammelt.
Tweedjakke fra Benetton, tre år gammel.  

Lørdag:
Dress i ull fra Sisley, sju år gammel, arvet etter eldste datter. Ullgenser fra Benetton, fem år gammel, og silkeskjerf fra Benetton, fem år gammelt, det òg.Øredobber fra Art&Crafts: et par år gamle.
Joda, blomstene blomstrer ennå, 8. oktober.
 
Været her i dag kan liksom ikke bestemme seg: sol eller snø..
Vått er det i alle fall, og det er vel tid for å legge om til vinterdekk - for om nedbøren i form av snø nok ikke blir liggende i denne omgangen, er tiden her; i fjellene omkring oss er det kommet masse snø i natt, og det er nok ikke lenge for kong vinter er over oss for alvor. Må nok begynne å pakke vekk utemøbler og tømme blomsterkassene; terrasselivet er nok definitivt over for denne gang!

Ønsker dere alle en fin helg.
Mvh
Janna

4 kommentarer:

 1. Igjen så viser du oss så mange lekre antrekk....

  God helg til deg!

  SvarSlett
 2. likte den lørdagsdressen, utrolig flott farge på den :) Har alltid vært glad i dresser, bare så synd man kan bruke det så lite. God helg Janna

  SvarSlett
 3. Du er en flot kvinde, Janna! :)

  Ja, det er en god ide at kigge ind i klædeskabet og se, hvad man egentlig har. Jeg skal snart til at pakke det hele sammen, når vi skal flytte og jeg tænker at det er en god lejlighed til at "genopdage".

  Jeg har det sådan med tøj at jeg skal befinde mig godt i det. Det skal passe til mig, til min krop og der skal være en vis frihed i mine klæder. Jeg skal kunne danse uden at det strammer, om jeg så må sige! ;)

  Ha' en flot dag i det nordlige. Jeg skal ud og kigge efter bortfløjne ryper! :))

  Klem.

  SvarSlett
 4. Du har altså en vidunderlig stil Janna.
  I kærlige tanker, god Søndag.

  SvarSlett