søndag 28. november 2010

Fyr i peisen for første gang!

På fredag da vi kom hjem fra jobb, var det 31 kalde minusgrader ute. Utover ettermiddagen og kvelden ble det enda kaldere, og etterhvert syntes vi at selv om peisen ikke er helt ferdig utseendemessig, borget sprengkulden for å fyre opp i den likevel.

Fyr ble det, og koselig ble det for Belle, som straks fant plassen sin...

Så slik ser peisen vår ut pr. nå, litt uferdig og røff i kantene, men den vil etterhvert få "hatten" murt på, og forhåpentligvis blir den tilnærmet ferdig før mureren Heiko drar hjem til Tyskland for å feire jul.

 Langt fra ferdig, men funker godt likevel...

Min kjære er fyrmester, og trives i rollen...

Peisomramminga har jeg tegnet og designet, og min kjære har konstruert og fundert seg fram til de tekniske løsningene vi trengte for å få bygget denne peisen; hvilket ikke var helt enkelt, men akkurat den biten skal jeg komme med et innlegg om ved en senere anledning.

Selve peisinnsatsen er fra den franske peisleverandøren Atra, og modellen heter Atraflam 750 V3. Mursteinene er fra Belgia eller Nederland - husker ikke helt -  de er håndhugget, og vi  liker så godt det grove, rå og autentiske uttrykket de gir.

 Minus 31 grader ute i vintermørket, 
men med tente stearinlys og fyr i peisen er kosen sikret i stua :-)

 Ha en fin første søndag i advent; jeg skal nå nyte en god kopp kaffe foran peisen, sette på årets første jule-cd  og etterhvert henge opp en krans eller to...

Janna

15 kommentarer:

 1. 31 minus grader! Det er koldt. Så er det godt, at I kan tænde op i pejsen og hvis du spørger mig, er varmen det vigtigste. Jeg synes den ser flot ud, som den er. Kan godt lide det rå! ;)

  Her er det vel et par minus grader udenfor. Inde har vi det godt og varmt, hundene og jeg. Har tændt lys og hygger med bog og skriverier. Kæresten er på jagt. Ingen sneplov i dag!

  Klem og go' 1. søndag i Advent

  SvarSlett
 2. Den peisen likte jeg godt, og jeg skjønner dere måtte få fyr på den i kulda. Den så virkelig lekker ut!...kan ikke huske å ha sett grå murstein, men den var lekker!!
  Kos deg i kulden og fyr videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Gratulere med innvielse av peisen. Den ser flott ut allerede.

  Du tar flotte bilder og du får fram en veldig hyggelig stemning.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 4. Hei, og takk for koselige og positive kommentarer.

  Tove: Mursteinen er i virkeligheten mer brun enn grå, men har et grått skjær i seg, og passer derfor veldig godt til veggene ellers her i huset. Vi ønsket et røft og rustikt uttrykk, med et litt gammelt preg, og det tror jeg vi får når den blir ferdig.

  SvarSlett
 5. Riktig lekkerbisk den peisen! Deilig varme gir den helt sikkert også, og med -31 utenfor kan jeg tenke meg at det trengs!
  Ikke så ille her, selv om det nesten er storm utenfor dørene. Fyr i peisen, varm kakao og tente lys - nå er det adventstid...
  Nydelige stemningsbilder du tar!
  Ha en deilig kveld videre

  Klem Tone

  SvarSlett
 6. med 31 minus er det deg vel unt og få fyr på en fantastisk peis!! Den blir vakker Janna.....og bare den varmer godt i tillegg, er det topp:) Vakker og funksjonell, et must!!
  Jeg er vel hjemme etter en flott flytur og ei herlig helg....
  Kos deg videre med barn og barnebarn:) Klemmer:)

  SvarSlett
 7. Oj, det var kaldt! Vi har hatt 14 minus på det laveste her, til nå.
  Stor og god peis, det må man ha! Åh, så herlig hus du har altså, det er et eventyr å bla gjennom bildene dine!
  Ha en lun og god uke!

  Klem fra Mona

  SvarSlett
 8. 31 kuldegrader høres kaldt ut. Deilig da å kunne fyre opp i peisen og sette seg ned med en god kopp kaffe. Ser Belle har funnet seg til rette foran peisen.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 9. Hei på deg :) Ønske dæ og dine en flott advent :) sånne flotte bilder av den nydelige peisen og som den må varme i de kuldegradene dokker opplever no :) Ser helt nydelig ut med fyr i peisen og masse stearinlys i mørketia :) Følger med på bloggen din hver dag :) Klæm fra Tone-Lise her sør :))

  SvarSlett
 10. Den peisen så helt herlig ut! Varm, både i temp og utseende! ;)

  SvarSlett
 11. Skal si dere har det kaldt der dere bor!!:) Men med en slik peis er vel ikke det noe stress, hehe..
  Synes peisen var kjempe fin! Og sikkert enda finere når den er ferdig ja:)
  Ha en fortsatt fin uke da!
  Klem Camilla

  SvarSlett
 12. For en fantastisk fin blogg! Kom over bloggen din via en annen jeg leser, og her har du jaggu meg en ny fast leser!:)

  Utrolig inspirerende! Jeg må bare begynne å spare penger til en hytte på fjellet ser jeg:)

  ha en strålende dag videre!

  SvarSlett
 13. 31 minus!!! Å huttetu...!!
  Men fytti katta for en flott peis...:) Du må få ett interiørblad til å komme til dere, for makan til flott hus har jeg aldri sett!!!:)

  Ha en flott dag:)

  Klem Ea

  SvarSlett
 14. Så fint dere har fått det! ;-)
  Og så godt det må ha vært og fyre i peisen med -31 grader ute! Det er bare utrolig kaldt og typisk en innlandsting.

  Alt godt fra Eirin

  SvarSlett
 15. Så flott peis! Jeg dumpet tilfeldigvis innom bloggen din på jakt etter en peis til vårt eget hus. Vi vurderer å fjerne en vegg mellom stua og kjøkkenet og sette inn en peis som vil synes i begge rom, og nå ble jeg veldig inspirert av å lese om det dere har gjort. Det ser flott ut :o)

  SvarSlett