lørdag 27. mars 2010

Kjøkkeninnredning


Husets hjerte
Hvis du vil lese mer om rustikk stil på kjøkkenet, trykk her.

Kjøkkenet er ofte midtpunktet i et hjem, og det krever stor omhygge å planlegge et slikt rom. Slik har det også vært for vår del. Vi elsker å tilbringe tid på kjøkkenet: lage mat, prøve ut nye retter, kose oss med lange frokoster, ha vennesammenkomster der man lager mat i fellesskap... Praktiske løsninger og funksjonalitet er derfor viktig for oss, men det er jo det estetiske også... Så noen kompromisser har det blitt, prosessen har vært lang, og har tatt sin tid!

 Dette kjøkkenet har mange elementer som vi liker veldig godt, f.eks. det å bruke ulikt treverk/farger på innredninga. Det skaper en spennende kontraste og tilfører kjøkkenet en mer individuell stil. Barløsninga/kjøkkenøya er spesielt fin, synes vi.
 Skjønne lamper. Slike ønsker jeg meg...

Dette kjøkkenet synes jeg er sååå flott! Virkelig et drømmekjøkken!

 Men nå har vi endelig bestemt oss for leverandør av kjøkkeninnredning. Nesten alle detaljer er på plass; nå er det bare å få finjustert fargen, finne de skuffe-og skaphåndtakene vi vil ha, de helt riktige armaturene til de to vaskene vi skal ha på kjøkkenet, samt bestemme utførelsen på benkeplatene. På kjøkkenøya og rundt komfyren skal det være steinplater, og ellers heltre som blir bearbeidet og patinert for å få et rustikt utseende. Jeg kommer tilbake senere med bilder fra vårt kjøkken


Blant de mange kjøkkentrendene i dag finnes det en stil for enhver
 smak, enten man foretrekker den rustikke, landlige stilen, et klassisk, detaljrikt kjøkken eller noe mer urbant og nyskapende. Hver stil har sine materialer og sitt unike designspråk, og for oss var det viktig å finne et kjøkken som var representativt for den stilen vi liker; en rustikk, men klassisk stil - som ofte ender opp i et litt eklektisk uttrykk da vi gjerne mikser og matcher uavhengig av stiler og trender.


Kjempeflott gulv, grue, og innredning helt i den stilen vi liker... Ja, det er lov å drømme...

Så det rustikke uttrykket er noe vi også etterstreber i kjøkkenet og selve kjøkkeninnredninga, samtidig som det selvfølgelig er viktig at kjøkkenet er praktisk og slitesterkt. 

Fint, ikke sant? Fransk landstil liker jeg kjempegodt
på kjøkkenet. Ikke mye kjølig minimalisme her... 

Vi har valgt en innredning med eik rammedører og - skuffer som skal males- eventuelt laseres - og patineres for å oppnå den rette "looken", og vi har selv designet vårt eget kjøkken ned til den minste detalj - og her jeg innskyte at vi har fått fantastisk god respons, hjelp og service fra bedriften som skal levere vårt kjøkken, nemlig

 Denne lille bedriften leverer kjøkken etter kundens behov og ønsker, kan tilby det meste - både av kjøkkenfronter og tilbehør til kjøkkenet; hvitevarer, armaturer etc. og er absolutt konkuransedyktig både når det gjelder pris og kvalitet!


Mange nydelige detaljer !
Foto: Country style kitchen

Dere som har lest bloggen min, har nok skjønt at jeg er opptatt av detaljer. Derfor har vi brukt mye tid på å finne blant annet riktig armatur til kjøkkenet vårt. En kran ikke bare en kran, liksom... Riktig armatur kan utgjøre forskjellen mellom et gjennomført kjøkken og et sånn passe greit designet kjøkken. Derfor har vi tatt oss tid til både å tenke gjennom hvilket uttrykk vi ønsker på kjøkkenet og finne den armaturen som passer best inn, og som fremhever kjøkkenet.


Dette er et nostalgisk armatur som passer fint inn i et rustikt miljø, så vi får se om det blir et slikt... Så får vi heller ha et med uttrekks-slange over vasken i kjøkkenøya.

 Likeså har vi brukt en del tid på å finne vask til kjøkkenet, og vi har endt opp med en såkalt Belfast - vask. En Belfast-vask er viktoriansk i stilen, og er like praktiske i dag som den var i sin tid. Vasken nedfelles i benkeplata, med fronten synlig, og som oftest med armaturet montert på selve benkeplata, ikke på vasken. En Belfast - vask vil bidra til å gi kjøkkenet vårt den rustikke elegansen vi er på jakt etter, og med benkeplater i tre og stein, vil en slik vask gi kjøkkenet et mer autentisk preg.

Vasken finnes i en rekke utførelser og fra en rekke leverandører. Vår kommer fra
Villeroy & Boch
og ser slik ut:

Vasken er 60 cm bred, og jeg velger denne med én stor kum på 60 cm bredde i stedet for en dobbel med to mindre kummer (á 40 cm, og som jeg egentlig synes er finere), for jeg tror det er mer praktisk med en stor kum; plass til stekeplater etc...


Fin vask, ikke sant? Noenlunde slik vil det bli hos oss... 


Slik kan også en Belfast-vask se ut. Veldig rustikk.

Nedenfor følger flere bilder av kjøkken vi synes er fine; det kan være fargebruken, enkeltelementer som barstolene, lampa over bordet etc. vi liker, og jeg håper dere også kan finne noe som maner til kjøkkeninspirasjon....

Bildene er fra House Beautiful og Kitchens


Nydelig grue rundt gassovnen, med praktisk
avsetningsplass på begge sider.


Rustikk fargebruk, der den eklektiske miksen
gir et litt "tilfeldig"  uttrykk.


Dette kjøkkenet liker jeg veldig godt.
Spesielt fin synes jeg  øya og spisebordstolene er. 


Kjøkkenstemning...


Fine detaljer på kjøkkenøya. Det fungerer ofte godt
å blande treslag og farger i et rustikt miljø. Det skaper spenning og
kontrast, samtidig som det uttrykker individualitet.Romantisk og innbydende.


Vellykket blanding av treverk og farger.


Rustikt


Koselig...


Lyst og trivelig, men med rustikke elementer.


Nydelige detaljer!


Kraftig og solid kjøkkenøy. Vakkert mot barstolene i sin spinkle og lette form.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar