tirsdag 30. mars 2010

Byggeoppdatering


En liten statusoppdatering når det gjelder bygginga av Huset i skogen, er vel på sin plass, selv om det ikke er mye nytt å rapportere. Snekkerne holder på å bygge raftkasser, mens de venter på at isen inne i huset skal tine/fjernes/bæres/kjøres ut av en sterk, ung mann: les min kjære, sterke ektemann: Stein. 

 
 Stein, min kjære, en entusiastisk og glad byggherre!

Panelet utvendig kom ferdig grunnet i hvitt, men skal etterhvert - når det blir varmere i været - beises i fargen seterbrun, som ikke er brun, men tilnærmet svart. Allt av staffasje, listverk etc. skal være hvitt. Tror det blir å passe kjempefint inn her i skogen, der et hvitt hus ville skille seg veldig ut fra naturen rundt - bortsett fra om vinteren da...
 
Alt dette skal bort, dvs. måkes opp i trillebåra og kjøres ut!
  Her er det bare å brette opp armene...

 Selv om det er et slit noen ganger...

 
 Dette er gratis trim, Stein, tenk på det...

 
Det har blitt mange slike lass, og enda mange flere er det igjen!

 
 Tunga rett i munnen nå, kjære...

Bare resten igjen...

Når isen er fjernet - den vannbårne varmen i gulvet er satt på, så det går rimelig fort å tine nå - kan vi gå i gang med å "tørke" selve bygget. Og etter påske vil snekkerne gå igang med å isolere innvendig, vinduene kommer, og da...! Ja, jeg gleder meg til å se vinduene på...

Ellers er det å berette at baderomsinnredninga fra Italia er i hus, likeså komfyren - også ankommet fra Italia, via Alta, der vi var i går og hentet den. Den er akkurat bært inn på lageret vårt - les: "gammelfjøset" av Stein og de to hjelpsomme snekkerne våre: Ole og Trond Ivar.
  
Ovnen er tung, men tre sterke menn klarer det fint!

Sånn ser marmorplata til baderomsinnredninga ut 
der den ligger nedpakket i all sin prakt...

Dette er armaturet - her stod valget mellom et to-greps-batteri 
eller dette, som vi fant ut var mer praktisk... og dette er jo også litt
nostalgisk i stilen.


 
Detalj av høyskapet til badet; nydelig synes vi!


 Samme som ovenfor.

Det er forøvrig deilig ar temperaturen er mer normal for årstiden - det er rundt 0 grader ute i dag, så nå er det litt mer levelig for snekkerne å jobbe ute. Det har vært en iskald "fornøyelse" å bygge hus i år: Ukesvis av gangen har temperaturen ligget på mellom minus 15 til minus 25 grader, ja fsktisk har den flere ganger sunket til under minus 30 grader, og da var det "hustrig å legge tak" som Trond Ivar sa.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar