lørdag 12. februar 2011

Hjemmehygge i stedet for bytur

Vi var på tur til Byen i går - tidlig - starta hjemmefra 0530 -, men måtte returnere etter noen mils kjøring - det er ca 24 mil å kjøre til Byen - det var elendige kjøreforhold;  ubrøytede veier etter nattens store snøfall og et snøfokk som gjorde sikten tilnærmet lik null. Godt var det at vi bestemte oss for å vende om, for like etterpå ble flere veistrekninger i det området vi skulle kjøre, stengt på grunn av rasfare.

i stedet for bytur, ble det en laaaang, deilig, kjempekoselig hjemmedag på oss,  der vi gjorde fint lite anna enn å - nettopp - kose oss. 

Innekos om vinteren innebærer gjerne fyr i peisen...


 ...som nå begynner å bli ferdig......den mangler bare et par av gitrene foran luftelukene og noen lister.

 Ett glas vin eller to foran peisen er jo alltid trivelig...

Det er kommet uhorvelige mengder med snø, og det er en stadig kamp å holde veiene åpne her inne i skogen! Så på dagens agenda har snømåking førsteprioritet... igjen!

Ha en fin lørdag, alle mine bloggvenner!
klem
Janna


6 kommentarer:

 1. Her snør det gudskjelov ikke, men minus 10, så vinteren holder grepet.
  Nydelig peis, liker så godt den grå steinen.
  Peisvarme og vin i glasset er ikke det dummeste når veiene stenges og snøværet fyker:O)
  Kos deg i denne ettermiddagen og kvelden også, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Hei Janna
  Du har så rett, det er vinter ennå ;) Jeg også syns det er litt tidlig å vente på våren, først må jo vinteren gjøre sitt :) ”Alle” venter på ”noe” (venter på våren, venter på sommeren, eller gleder seg så mye til jul) – syns vi kan nyte det som er uansett om vi liker det ikke eller ei ;) Kom litt snø her hos oss også, ikke mye her ved kysten da! Fikk vel 15-20 cm snø her en ettermiddag, men neste dag kom viden og tok med seg det meste. Forblåst, ja slik er det her :) – snøen ligger vel hos deg, og sikkert godt :) HERLIGE bilder du viser av både huset ditt og naturen rundt – ser virkelig idyllisk ut ♥ Nydelige bilder også av din morgenstund – såååå vakre bilder du tar! Blir virkelig inspirert her… og det hørtes ut som dere har hatt en kjempeflott dag, selv om det ikke ble noen bytur :) Ønsker deg en flott kveld videre, og gratulerer med morsdagen i morgen ♥ Klem fra Mette

  SvarSlett
 3. Hei!
  Godt dere snudde hjemover til peisekos og vin!
  Ikke bare bare med rasfare nei.

  Ønsker deg en fin søndag, Klem Anna

  SvarSlett
 4. Heisan,

  Ja kong vinter har virkelig vist seg fram i fylket vårt i helga, det kjennes på musklan etter måkinga :)
  Men så fikk vi mødre (og alle andre) en fin presang i dag, med nydelig, vakkert og klart vintervær.
  Jeg er så hjertens enig med Miss Mette som skriver om å være i nuet og nåtida. Syns det er så mange som hele tiden helst skulle vært et par hakk lenger fram hele tiden...Nei, lev og nyt livet i dag, forhåpentligvis kommer det både en vår og en sommer - og utvilsomt gleder vi oss til den!
  Til slutt ønsker jeg deg en fin søndag, og med spørsmål om hva de fine vinglassene du viste i innlegget heter...husker du det? De var nemlig nydelige:)

  Hilde

  SvarSlett
 5. Hei Hilde
  Tusen , hjertelig takk for de hyggelige, oppmuntrende og positive kommentarene du legger igjen her hos meg, det er kjempetrivelig å få slike tilbakemeldinger!

  Vinglassene er mange år nu, vi har bare tre stk igjen av dem, hadde åtte en gang, og jeg vet bare at jeg kjøpte dem på en lokal gavebutikk her i Reisa. Vet dessvrree ikke hvem som har produsert dem, synd, for jeg skulle gjerne selv ha kunnet kjøpe flere og supplere de jeg har igjen.

  Ha en fin dag videre.
  Stor klem fra meg til deg.

  SvarSlett
 6. Ja, av og til er det lurest ( og koseligst) å holde seg i ro. Har hatt noen turer til hytta vår som slett ikke har vært like trygge med tanke på ras og glatte veier. Er blitt flinkere til å holde skansen etterhvert;o)
  Fin stemning her hos deg;o)
  Ønsker deg en nydelig uke.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett