lørdag 19. februar 2011

Å leve i pakt med seg selv

De fleste klager over at de aldri har nok tid. I en prioritering mellom daglige gjøremål  - på jobben eller hjemme - alle dagens "skulle-burder" som min bloggvenninne Eirin snakket så inspirerende om en gang - og det å gjøre ting på eget verdigrunnlag, vil førstnevnte for veldig mange gå av med seieren.  
Kan vi gjøre noe for å rette på dette? Leve mer i pakt med vårt eget verdigrunnlag, det som gjør oss lykkelige?


 Jeg leste for mange år siden en artikkel av Jan Vincents Johannesen, som i dag er Internasjonal Direktør for Rikshospitalet - Radiumhospitalet, der han blant annet kom med noen råd for hvordan vi kan skaffe oss bedre tid i hverdagen. Nedenfor gjengir jeg fritt etter hukommelsen innholdet i noen av disse rådene; de jeg selv fant ut at jeg kunne ha nytte av:

1) Finn ut hva du ikke vil bruke tid på
2) Konsentrer deg om det du holder på med i øyeblikket
3) Vær tilstede i øyeblikket når du snakker med andre mennesker - se dem
4) Velg selv hva du vil gjøre, ut fra dine egne ekte behov


We create our own world, and experience what we focus on. I love to add more of the good stuff... more joy, more fun, more colors, more beauty, also with some dives into life's mystery and wonders...
Sitat: Ukjent

Pc-en er en av vår tids største tidstyver... blogging, sosiale medier...
Kjenner du deg igjen?

Ha en god lørdag, mine venner!
Klem
Janna

5 kommentarer:

 1. Tror tv `n tar mere tid enn pc....og jeg tror også at mange ALLTID vil ha for lite tid. Uansett..er endel av personligheten. Javisst var det enkelte dager som var busy når ungene var små med treninger her og der og full jobb...Men kan ikke erindre at jeg ikke rakk ting! Å finne ut hva man IKKE skal bruke tid på er viktig.
  Ha en fin lørdag, klem fra meg:))

  SvarSlett
 2. Kjenner meg igjen så absolutt, men samtidig gjør jeg noe jeg liker, og jeg gremmes sjelden over husvasken som ikke blir gjort eller det jeg ikke rekker av slike huslige ting....der også tar jeg det etter innfallsmetoden:O) Klart det har vært andre tider med små unger, men idag føler jeg at jeg nesten gjør for mye av lystbetonte ting:)
  Uansett, nyt helga med gode gjøremål, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Hei igjen :) Dette er så sant, man har/får tid til ALT som e viktig hvis man kvitter seg med alt det unødvendige på TV.. Er nok den og "farmene" på FB som opptar tid fra de fleste :) Her gjør vi det meste, ut på tur, sammens med vænna, besøker familien, jobber, vasker og det e plutselg å på sparket, mye av dette :) Blir såå glad hvis det plutselig ringer på døra og æ kan legge fra mæ det æ holder på med og sitte å drikke kaffe og skravle.. Min kjære e togentusiast så plutselig er det ett tog som kommer forbi i området og da e det ut førr å sjekke, uansett hva vi holder på med hjemme (det tar vi sammen når vi kommer hjem igjen) Flott lørdag til dokker aille :) Varm lørdagsklæm m/ STÅ PÅ :) Tone-Lise <3

  SvarSlett
 4. Uhm god læsning. Noget af det, jeg hæfter mig med og som jeg selv øver mig i at blive bedre til er at være til stede i øjeblikket. Det gør en kæmpe forskel! Det er vel i grunden det, man så moderne kalder "mindfulness" og jeg overvejer lidt, om jeg skulle blive en slags mindfulness instruktør. Det kan man nemlig også uddanne sig selv. Men jeg venter lidt ... som jeg venter på foråret. Jeg prøver at mærke efter. Reflektere og ja, være i nuet.

  Blogging og PC! Uha ja. Men jeg får så meget ud af blogging trods alt, mine egne indlæg og skrivning, kommentarer, læse andres, reflektere, svare og mødes i virkeligheden. Det er en del af livet. Venskaber. Nej, det vil jeg ikke undvære! MEN, det gælder om at gøre det med måde. Alting med måde. Alting den dér balance.

  Super gode ord, Janna. Og ja, det har kloge Eirin også skrevet så fint om! ;)

  Stor klem og go' lørdag

  SvarSlett
 5. Uff ja, kjenner meg alt for godt igjen.
  Flott bilde, malt den selv?

  Klem Anna

  SvarSlett