mandag 30. august 2010

Møbleringen har startet...


Det var et stort øyeblikk for oss da vi kunne begynne å pakke ut sofaer og bord og diverse saker, og plassere dem rundt her i Huset i skogen. Vi hadde gjester i helga, og i forkant av deres ankomst fikk vi det litt travelt med å gjøre det noenlunde beboelig. Så midt i kaoset med at kjøkkenet kom på torsdagskvelden, prøvde vi å pynte litt og gjøre det trivelig.

Lysekrona er en fin kontrast til de rustikke veggene.

Det ble ikke brune og beige møbler nede i stua, men svarte og røde.

Da vi falt for de røde stolene og sofaen fra brukt- og antikk-butikken i Trollvik, fikk vi samtidig et lite problem, for bortsett fra at salongen var rød, trengte vi plutselig ei sofa til. Men ved en tilfeldighet kom vi over den svarte fra Brødrene Andersson, vi falt igjen, og problemet var løst... bortsett fra at sofaen var svart!!  Men vi fant ut at det kunne vi egentlig leve med, og angrer ikke på valget: Kobinasjonen rødt og svart og naturtoner ellers, er riktig så vellykket, synes vi:-)

Her har dere en liten titt, velkommen inn.


Trappa skal  lukkes helt igjen, dvs. at det skal bygges en vegg langs sidene.
Til høyre i bildet, i forkant av trappa, under platået, skal peisen mures opp. Det arbeidet starter forhåpentligvis snart.

Kjøkkenet, der bare noen av skrogene er satt opp, kan skimtes i bakgrunnen. 





Litt provisorisk og nakent ennå, blant annet mangler lysekrona over spisebordet. Men snart...

Et lite tablå; rasket sammen i full fart...:-)

Arbeidsplassen vår på galleriet.


Kos på galleriet!


Fremdeles er det mange ting som trenger å komme på plass, men vi har stor tro på at det nok blir koselig og bra etterhvert:-) 

Ha en fin kveld videre:-)
Mvh
Janna

torsdag 26. august 2010

I dag kommer kjøkkenet!!!

Jepp, det er sant...!!! I dag ankommer kjøkkenet, så når vi kommer hjem fra jobb i dag, er det folk i gang med å sette det opp...!!! Trenger jeg å si at vi gleder oss?:-)

Vi får dessuten svært velkomne gjester i kveld: min kjæres foreldre kommer sørfra, og skal være hos oss til søndag, så nå er gjesterommet klart til å tas i bruk. Nedenfor viser jeg et par små glimt av rommet. Det mangler ennå et klesskap og litt stæsj, men det kommer nok etterhvert:-)

Tapet og sengetøy fra Designers Guild.







Ha en fin dag videre.

Mvh
Janna

søndag 22. august 2010

Lysekrona klar!

I morgen skal lysekrona til stua henges opp:-) 
Det gleder vi oss til, så også i morgen blir det en spennende dag.
Jeg har brukt et par timer i dag på å tre prismene på, og nedenfor ser dere resultatet.

Samtidig får dere et lite innblikk i hvordan vi har det her i hytta. Som dere ser er det trehvite tømmervegger og trehvitt gulv. Veggene skal vi etterhvert beise i samme farge som inne i huset, og gulvet må vi også gjøre noe med. Men det blir ikke riktig ennå... :-)

Siste prisme skal festes...

Presisjonsarbeid på høyt nivå! Tunga rett i munnen...
Jeg trædde feil et par ganger, og det var kjedelig å måtte ta ørt-og-førti prismer opp igjen...!!

Taaaraaa!:-)
Ferdig. Hurra!!!
Inne i varmen, etter å ha ligget lagret i bua i over ett halvt år! Nå skal den få lyse opp stua vår med alle sine 12 pærer! Godt vi har dimmer...:-)
Ja, lysekrona er stor, men det er 6-7 meter under taket der den skal henge, så så pass må den være, synes vi.  

Lysekrona kommer fra Lene Bjerre. 

Den er stor og tung; veier ca 20 kg, og min kjære måtte slå inn en stor bolt i en takbjelke her i hytta, som den kunne henge den i mens jeg satte den sammen. Kunne jo ikke risikere at den falt ned... Ellers kan jeg si at dette er en såkalt poselampe i empiretil. Det er en klassisk modell, og vi synes den er kjempefin :-)

Forøvrig ligger min kjære på alle fire oppe på galleriet og vasker gulvet; det skal oljes i dag; første strøket. I morgen smøres nok andre- og siste strøket på, og på tirsdag trooor jeg nok at jeg kommer til å begynne å møblere litt...:-) Vi må vente ennå ei stund på bokhyllene, men det får bare "stå sin prøve" som min mor pleide å si. Vi tar det vi har i mens:-)

Ha en strålende søndag videre :-)

Mvh
Janna

fredag 20. august 2010

Jubel i Huset i skogen

I dag nådde vi enda en milepæl i byggeprosessen her i Huset i skogen: Trappa opp til galleriet kom på plass. Det var så fantastisk morro å se den i hele sin prakt da vi kom hjem fra jobben i dag. Ja, for jeg tør å bruke ordet "prakt" i denne sammenhengen; trappa svarte helt til våre forventninger, både i utforming og i det at den passet så flott inn i helheten i huset.

Det er kanskje lett å bli blind for trapper, og mange tenker kanskje at trappers funksjon er kun å føre oss opp eller ned mellom etasjer - de er dessuten litt kronglete å støvsuge - men stort mer tenker vi ikke over dem; "en trapp er en trapp er en trapp", liksom...

Men vi ønsket oss en unik trapp, tilpasset det stedet der den skulle stå. Den skulle være et møbel i huset vårt, et element som skulle gli inn i interiøret og understreke arkitekturen og stilen her hos oss. 

Derfor er vi så  enormt glade for at trappa svarte til våre forventninger. 

Nedenfor viser jeg trappa slik den framstår i dag. Det mangler ennå en del detaljer; så som håndlist på veggen og listerverk ellers. Trappa skal dessuten bygges helt inn, så det gjenstår ennå en del arbeid før alt er ferdig. Men: We are getting there...!

Trappa er forøvrig laget av  

Her kommer vi opp på galleriet... :-)

Galleriet.

Selve galleriet er ca 50 kvm, så her er det god plass til forskjellige aktiviteter.Vi kommer til å ha bokhyller på begge langveggene, og et skrivebord foran vinduene i røstveggen.

Rekkverket/gelenderet.

Vi synes fargen på trappa og tilhørende gelender er nydelig.

 
Her går vi ned... :-)

Min kjære tar seg av litt detaljarbeid...

Her ser vi både opp mot galleriet og inn mot kjøkkenet.
Drageren i kjøkkentaket og bæresøylene skal også beises i samme farge som trappa.

Meglerne er kraftige, men det er høyt under taket, og nokså store, åpne rom, så de måtte være så pass markerte, synes vi.

Her svinger trappa seg opp...:-)

Peisen skal plasseres her under platået til trappa, inn mot den veggen dere så vidt skimter til venstre i bildet.

Gelenderet på galleriet.

Mer gelender...
 
Et oversiktsbilde som viser at det ennå er en del rot her, men vi rydder hver kveld...

Vi har beiset dragerne i taket og bæresøylene i samme farge som trappa. Beisen fikk vi tilsendt fra trappeleverandøren.

Nærbilde...

Vi er såååå fornøyde, og synes vi har fått oss ei fantastisk flott trapp!!! :-)

Hva synes dere? 

Ha en fin fredagskveld videre.

Mvh
Janna

søndag 15. august 2010

Sysler i regnvær...

Regn! Ja, det er ikke akkurat et nytt fenomen jeg her snakker om, bare dette våte, kalde, sildrende-uten-stopp-fra-himmelens-åpne-sluser-fenomenet vi her nord har blitt "godt" vant til denne sommeren- og nå høsen! 

Høsten er på tur...

Men i dag har regnet nesten gått over i sludd!!! I midten av august!
Det blåste i tillegg smådjevler rund husnovene i formiddag, og jeg som hadde planlagt å gå en liten tur for å sjekke statusen til bringebærene, måtte pent holde meg inne: Jeg gadd rett og slett ikke å ta på ullongs og sydvest for en tur i et søkkvått bringebærkratt!!!

Stakkar, så pjuskete og våte!

Jeg har prøvd å stelle pent med mine blomster i krukker og kar, men en liten tur ut på vår provisoriske platting i regnværet, avslørte at nå er det like før de avgår ved døden; de er blitt pisket av vind og forsøkt druknet så mange ganger i løpet av sommeren, at nå er det nummeret før både de og jeg gir opp!

Men, men, aldri så galt at det ikke er godt for noe: Min kjære og jeg fikk da god anledning til å pusle litt i huset. 

Min kjære har lagt gulv. Her er han i konsentrert arbeid. 
Men nå er det ikke mye igjen...


Og jeg har trukket om flere stoler, så nå har jeg bare èn igjen før alle åtte er ferdige - ble fri for stifter da jeg skulle ta fatt på den siste i dag. Her ser dere de malte og omtrukne stolene, og det nye spisebordet vårt. Fin match, synes vi. 


 I morgen er det tilbake til jobb; tre planleggingsdager før elevene kommmer og et nytt skoleår starter opp igjen. Og egentlig skal det bli godt å begynne "hverdagen" igjen. Jeg sitter her og kjenner at jeg gleder meg litt; til å treffe igjen gode kollegaer og kjekke elever, og som sagt:  til å  få ting inn i vante, gode, hverdagslige rammer igjen.

Ha en fin søndagkveld/natt videre.

Mvh
Janna

lørdag 14. august 2010

Flisene i hallen


Som nevnt tidligere; ting begynner å ta form her i huset, og det ene etter det andre blir nå ferdig, og det er så morro! Denne gangen er det gulvet i gangen/hallen jeg vil presentere for dere. Vi er superfornøyde med resultatet, og synes at flisleggeren, Ole, har gjort en flott jobb. 

Det er også morro for oss å se resultatet av vår planlegging og jakt på "ting og tang". Fliser "jakta" vi jo på i et helt år, og da vi ved en ren tilfeldighet og impuls kom over disse som vi har i hallen, var vi ikke i tvil om at de ville passe perfekt her hos oss.  Så derfor: Veldig tilfredsstillende å se at det vi har sett for oss , faktisk klaffer...!

Husk at du kan klikke på bildene for å se dem i større format.

 Tatt fra hyttegangen, inn mot kjøkkenet. 
Her i overgangen mellom hytta og huset skal det være ett flislagt nedtrinn.

 Skyvedøren ut til terrassen til venstre.

 Vi synes flisene passer så godt til veggfargen. 
Det er et nydelig fargespill i flisene, og vi liker dem kjempegodt. De to mønsterkvadratene vi har valgt å ha, bryter litt opp på lengden til gangen, som er fem meter lang.
Listverk etc, mangler ennå, men kommer snart på plass.

 Inn til venstre her kommer det til å bli en garderobe.
Veggen med en skyvedør inn dit settes opp til uka - regner jeg med...


Detaljbilder av mønsteret/borden.


 Vel, det var en liten oppdatering av byggeprosessen her i Huset i skogen. Min kjære holde per nu å legge gulv i stua, og når morgendagen kommer er det ikke mye igjen der. Vi kan ikke legge hele gulvet nå, for snekkerne trenger ennå stillaset når de skal list rundt vinduene oppe på røstveggen i stua. 

Vi er forøvrig veldig spente på om kjøkkenet kommer neste uke. Vi har fått lovnad om at det skal gjøre det, så nå gjenstår det bare å vente og se... 

Ha en strålende lørdagsettermiddag og kveld, alle sammen, velkommen innom igjen.

Mvh
Janna