tirsdag 10. august 2010

Rokokkostolene i ny drakt.

Husker dere våre fine rokokkostoler - de vi kjøpte på brukt- og antikkbutikken i Trollvik tidligere i sommer? De var i forskjellig utførelse, og jeg planla å trekke dem om...

 
 Slik å de opprinnelig ut: fine, gamle nyrokokkostoler i Queen Anne-stil.
Vi har to med det røde trekket, to av de med blomstret, brodert trekk, og fire av de med gult, stripet trekk.

En fin stol i originaldrakt -

- som jeg nå har malt og trukket om.

Jeg har beiset alle stolene med beis som vi fikk tilsendt fra trappeleverandøren Solli trapp, en fantastisk flott beis i en mørkebrun farge, som er den samme som er brukt på trappa vår, og som vi også har brukt på dragerne i taket og bæresøylene. 

På stolene brukte jeg mange lag med beis, så på dem framstår fargen som nesten svart. Vi har et svart spisebord, så stolene passer nå veldig flott til det, synes vi!


Jeg har bare gjort en stol ferdig; en "prøvestol", for jeg måtte jo se om jeg fikk dette til - har aldri gjort det før, men resultatet ble fint, synes jeg, så jeg kommer til å ta fatt på de resterende syv også :-)


Stoffet har jeg kjøpt på Princess på Storslett; Tone bestilte det, og det gikk ikke mange dagene før jeg kunne hente det; ferdig klippet og klart til å strekkes og stiftes og limes...

Nærbilde av stolen, med nytt trekk og bånd.
.
Selve stoffet jeg har trekt om stolsetet med er i fløyel, i en gråbeige farge. Båndet jeg har limt rundt, var en rest Tone på Princess hadde liggende, og det passet så fantastiskt flott til stolen og stoffet. Håper hun kan skaffe mer; jeg trenger ca 12-14 meter til... Jeg krysser fingrene!!

Forøvrig hadde vi en gjeng på seks håndtverkere i sving i Huset i skogen i går, så da gikk arbeidet unna! I dag er de fire stykker der inne, så det går rimelig bra i dag òg :-)

Soverommet vårt ble ferdig listet i går, så jeg fikk endelig hengt opp gardiner og pytet litt igjen... Det ble så fint, synes jeg ;-) Skal ta noen bilder i dag, så får vi se om det ikke blir et lite innlegg om det i morgen...
Velkommen innom for en titt:-)

Ha en fin dag videre, nå skal jeg ut i sola en tur, før jeg starter med neste stol!


Mvh
Janna

5 kommentarer:

 1. Utrolig flotte stoler, har to hvite selv. Ble flott i mørk også!

  SvarSlett
 2. Haloo! Det ble skjit lekkert med den fargen til det trekket!!!! Helt nydelig! Hjertedama/ Grethe

  SvarSlett
 3. Jøss, så flink du er:) Stolen ble direkte lekker!! Gleder meg til å se mere:)
  Ha en fin da i sola, klem fra meg:)

  SvarSlett
 4. Åhh så flott den ble !!!!
  Skikkelig stilig :)
  jeg gleder meg og til å se mere fra det flotte huset dere...

  Klem,Kari

  SvarSlett
 5. Så flott de ble! Blir moro å se når alt står ferdig. Synes det er ekstra artig å følge med bloggen din siden dere har tømmerhus sånn som oss, selv om vi har forskjellig stil. Kikket mye i blader fra usa like etter at vi flyttet inn og forelsket meg i den countrystilen de har der, men syntes den var vanskelig å gjennomføre. Derfor har jeg valgt mer landstil nå når vi holder på å pusse opp. Når jeg ser alt det stilige dere får tak i så angrer jeg!! Det er jo bare såå flott!
  Jeg lurer veldig på hvilken farge det er på veggen bak den nytrekte stolen? Hvordan blir den på gulnet tømmer tro?
  Ha en flott dag:)

  SvarSlett