mandag 24. mai 2010

Vellykket bytur

Lørdag var min kjære og jeg i Byen; i dette tilfellet heter byen Tromsø, og jeg må si at vi hadde en meget vellykket bytur i den forstand at vi fant det vi var på utkikk etter. Det er det ikke alltid en selvfølge at man gjør, og min kjære og jeg bruker ofte laaaang tid på å finne det vi er ute etter. Grunnene til at det er slik er mange; kanskje er ikke varen  riktig i verken form, farge eller kvalitet. Eller så er kanskje prislappen av en slik art at vår lommebok roper et høyt og tydelig "nei".

Men på lørdag klaffet alt, selv om vi fant fliser til lillebadet og hallen ved en ren tilfeldighet. Vi bare droppet innom Flisebutikken sånn "ok, vi kan jo bare dra innom for å se, forventer ikke å finne noe her men...". Men der fantes det mye spennende, og vi fant fliser til både hallen og garderoben og som nevnt ovenfor; til det lille badet. Og jeg fant til og med  - mens jeg rotet rundt der langs gulvet - fliser til å ha på veggen bak komfyren på kjøkkennet.

Vi glemte å få med prøver på flisene til hall og garderobe (samme fliser) og til lillebadet, men jeg fikk med meg en prøve av 
flisene som vi skal ha bak ovnen.

Slik ser disse ut, det er mosaikkfliser, og de er helt i den sørfranske landstilen som vi liker så godt med sine toner i blått, grønt, brunt og beige.

 
Foto: Janna
Vi synes disse flisene er aldeles nydelige, og vi
gleder oss til å se dem på veggen bak ovnen/ i grua rundt ovnen på kjøkkenet.

Foto: Janna

Vi var også en tur innom Marie og Edvard for å finne lampeskjermer til et par lamper vi har kjøpt der. Det endte med at vi lånte med oss et par hjem, men de var for småe til lampene; det så bare snaut og rart ut. Synd, for skjermene var nydelige. Vel, vi finner sikkert noen andre der etter hvert.

Men vi fant en noen aldeles skjønne tapeter til soverommene våre der  - fra Designers Guild og Sanderson. Vi har tidligere kjøpt et sengeteppe fra Lene Bjerre og et par fantastiske gardindusker hos Marie og Edvard. Disse tingene skal vi ha på soverommet vårt, så fargeskalaen var satt. Nå måtte vi bare finne gardinstoff og tapet som passer til.

Vi fikk med oss en prøve på en nydelig tapet og et herlig silkestoff for å se om de passet til sengeteppet og gardindusker. 

Slik ser tapetet ut:

 Tapet fra Designers Guild
Foto: Janna

Samme som ovenfor:

Gardinstoff i silke fra Marie og Edvard.
Foto: Janna

Sengeteppe, tapet, gardinstogg og dusker i skjønn forening.

Vakkert, synes vi!
Foto: Janna

Foto: Janna

 
 Gardinduskene er bare så nydelige! 
Foto: Janna

 Ja, det var resultatet av vår bytur. Vi avrundet vår shopping Spree med en bedre lunsj på Emmas Under. Der spiste vi godt - jeg bevilget meg til og med et godt glass vin - og så kjørte vi hjem; mette og ganske så fornøyde med... alt!

Nå gjenstår det bare å se om det blir dette tapetet vi velget til vårt soverom. Vi er ennå litt usikre, det er en ganske dristig fargekombinasjon, men  samtidig som tapetet er i et klassisk blomstermønster gir det et litt røffere uttrykk enn de tradisjonelle tapetene i denne stilen, og det liker vi! 

Men vi må ennå vurdere litt... 
Hva synes du? 
Ha en fin mandag; den siste fridagen denne langhelgen!

Mvh
Janna

5 kommentarer:

 1. Hej Janna
  Det lyder virkelig som om, at du og din kære havde en god og udbytterig tur til Tromsø. Det var dog nogle virkelig smukke fliser. Dem kunne jeg godt have brugt til vores kommende badeværelse, for farverne er simpelthen lige i øjet! Elsker det blå og grønne!
  Vores flisevalg er italiensk - verona alicante terracotta - du kan evt. se mere på min blog her http://paradoks-megan.blogspot.com/2010/02/fliser.html.

  Jeres hus og indretning bliver jo vanvittigt flot! Glæder mig til at se mere!

  God mandag eftermiddag!

  Kh fra Megan

  SvarSlett
 2. Så bra at Tromsøbyen ble vellykket for dere. ;-)
  Det er virkelig en spennende fase dere er inne i nå, med leting og valg avdet ene finere enn det andre. kjenner at jeg får lyst til å gjøre det samme. ;-)
  Nydelige fliser, faktisk utrolig flotte, dem gleder jeg meg til å se på kjøkkenet ditt en gang.

  Lykke til med planleggingen av konfirmasjonen.

  Klem fra Eirin

  SvarSlett
 3. må bare si at jeg syns den gardin dusken var VANVITTIG flott, og en nydelig farge kombinasjon til soverommet. Gå for den tapeten, spesiell og vakker er den :)
  mvh Tone

  SvarSlett
 4. Hei :-)
  Lurer på hvilken butikk du har kjøpt de flisene.. De var akkurat slik som de jeg er på utkikk etter.. :-)

  Mvh Siw

  SvarSlett
 5. Hei! Vet jeg er litt sent ute nå, men leter etter gardindusker som du har på bildene her - og jeg lurer på hvilket merke de har/evt om du vet hvor jeg kan få tak i lignende?
  :) de er kjempefine!!

  Og passer perfekt til mine nye stuegardinene mine ;)

  Håper du har noe info å hjelpe meg med, min Mail er: brimstad@gmail.com

  Takker på forhånd, mvh Berit

  SvarSlett