Start
Huset
Om meg
Hagen i skogen
Jannas Mat
Jannas dypdykk i klesskapet
søndag 2. mai 2010
Rundstykker til søndagslunsj
Sunne og gode rundstykker!
Alle vet at de beste brødene baker man selv!
Foto: Janna
Søndagslunsj 2. mai 2010
Camembert, oliven og gode, ferske rundstykker.
Ernæringsdebatten
de siste årene har for alvor satt brød - eller rettere sagt korn- på dagsordenen. Hvor mye brød skal man spise for å oppnå god helse? Og: Er brødmat egentlig sunt...?
Det er mange sider i denne debatten - også rent helsemessige - og jeg er ingen ekspert, men det jeg vet og kan si av
egen erfaring
, er at hvis kroppen ikke reagerer negativt på moderate mengder kornmat, og ikke viser tegn på intoleranse, kan man unne seg noen skiver av et
godt brød hver dag.
Jeg benytter meg av alle melsortene vi har tilgjengelig her hjemme når jeg baker - både for å skape variasjon i kostholdet vårt, men også fordi jeg - som nevnt i andre sammenhenger - er veldig glad i metoden "
man tager hvad man haver
"...
Foto: Janna
Søndagslunsj på... eh...vårt vis...
Hvete, rug, bygg og havre
i forskjellige varianter
er de kornsortene jeg benytter meg mest av når jeg baker brød. For at deigen skal
heve
tilstrekkelig og få en
ok konsistens
,
bruker jeg som oftest ca
50
prosent
hvetemel
som er rik på gluten, og en blanding av diverse andre sorter korn.
Tåler man ikke gluten, er det lett å bake næringsrike, velsmakende brød med glutenfrie kornsorter, for eksempel rismel, hirse, bokhvete eller quinoa, og ved hjelp av en god surdeig hever slike brød mer enn godt nok.
Foto: Janna
Litt brød, ost og te er alltid godt!
Nyt brødmåltidet
Med pålegg av kjøtt, fisk eller ost blir brødmaten et fullverdig måltid til frokost eller lunsj. Brød smaker også nydelig servert med godt smør ved siden av en suppe eller en salat.
Og den viktigste av alle smaker er:
Godt brød gir mersmak!
Foto: Janna
Ha en fin søndag!
Mvh
Janna
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Nyere innlegg
Eldre innlegg
Startsiden
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar