fredag 7. mai 2010

Kjøkkenet tar form


I forrige uke var vi hos kjøkkenleverandøren vår,
Finnsnes Interiør og Møbler AS  
- og gjorde de siste - håper vi - justeringene på kjøkkenplanen vår. Så nå går vi og venter på at et par døreksemplarer malt og patinert i de riktige fargene skal komme i posten til oss.

Selve kjøkkeninnredninga har vi bestemt skal være i cremefarget eik; lasert/ patinert i en tone slik at den skal passe til kjøkkenøya, som også er lasert/ patinert eik, men i en valnøttfarge.

 
Et flott kjøkken synes vi, i den rustikke stilen vi er inspirert av, der kjøkkeninnredninga  i to forskjellige farger skaper spenning og kontrast.
OBS: Dette er ikke vårt kjøkken! 
Men vårt blir litt i samme stil...

Vi har  brukt en del tid på å finne ut hva slags benkeplater vi skal ha på kjøkkenet. En benkeplate skal naturlig nok ha praktiske kvaliteter, men det estetike uttrykket er også viktig for oss. Vi tenker også at benkeplatene må stå til gulvet. I tillegg bør kjøkkeninnredningas  farge også tas i betraktning i valget, for det kan være fint med for eksempel en kontrastfarge i forhold til frontene på kjøkkeninnredninga. Farger på benkeplater i granitt som vil harmonere godt med kjøkkenet vårt; 
både med selve innredninga og med gulvet.


Vårt valg av benkeplater ble en  kombinasjon av heltre og stein. Benkeplater i stein er alltid tidsriktig og stilrent. Det er dyrt, men det er en engangsinvestering i kvalitet og funksjonalitet som er evigvarende og ikke minst elegant og tidløst. Det er enkelt å holde ren en steinplate, den krever minimalt med vedlikehold og har en suveren slitestyrke. Ikke minst er stein / granitt  et glimrende, kjølig underlag for baking! 
Og jeg liker som kjent veldig godt å bake, så for meg er en benkeplate av stein helt perfekt!

Så vi venter også på å få tilsendt steinprøver til benkeplatene som skal være rundt ovnen og på kjøkkenøya. Ellers skal vi ha benkeplater i heltre , og valget har falt på en plate i varmebehandlet ask;  i en valnøttfarge som matcher kjøkkenøya perfekt!

Vi gleder oss; kanskje får vi dørene og steinprøvene i neste uke...

Mvh
Janna

7 kommentarer:

 1. Så utrolig flott kjøkken, gleder meg til å se mer.
  Ha en fin helg
  Klem fra Elin

  SvarSlett
 2. Hei igjen :) det hender jeg selger det jeg lager.
  Klem fra Elin

  SvarSlett
 3. Ahhh..nydelig. Gleder meg til å se når det virkelig kommer opp. Blir helt sikkert rålekkert!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Så hyggelig, jeg synes det så gøy når noen liker det jeg lager. Jeg tar 150,- hvis du har lyst til å kjøpe.
  Klem fra Elin

  SvarSlett
 5. Hej Janna
  Tusind tak for fine ord på min blog! Jeg vil bestemt også følge med her hos dig. Måske finder jeg endda lidt inspiration til vores hus på landet ;-)
  Det er et flot køkken, I har udtænkt jer. Vigtigt at stilen passer med resten af huset og omgivelserne, synes jeg - så det hele går op i en højere enhed. Ser virkelig ud til, at du/I har helt styr på det! :0)
  Ha en flot lørdag!
  Mange hilsener Megan

  SvarSlett
 6. Hei :) Jeg forsøkte å sende deg en mail i går men den kom i retur :/ Jeg lurte på hvilken farge du ønsker på garn, om du ønsker flere farger på perlene, slik jeg har på mine eller om du bare vil ha de i en farge eventuelt hvilke farge/farger...
  du kan gjerne sende svar på min mobil..93 25 78 84
  Klem fra Elin

  SvarSlett
 7. Heisann Janna!
  Kor kjekt at du fann vegen til Lønnetunet då! Og du og du for eit stort og flott prosjekt dokke held på med! Her vil eg fylgje med:) Må ta meg gooood tid å lese ein dag. Nn lokkar fjellet på meg. Deilig å bu så nær naturen at ein ikkje allltid treng å planlegge så grundig på førehand.
  Ha ei fin helg, Janna, og kom berre ofte på besøk til Lønnetunet!! Du er hjarteleg velkoma

  Klem frå Elisabeth

  SvarSlett