tirsdag 15. mai 2012

Morgenarbeid


There is no value in life except what you choose to place upon it and no happiness in any place except what you bring to it yourself.

Dette sitatet fra boken "Walden" av den avdøde, amerikanske filosofen Thoreau, er jeg veldig glad i, og jeg tolker det dit hen at verdien av det livet du lever, av verdenen rundt deg, ikke er forutbestemt. Du er selv den som velger hvor betydelig og hvor verdifullt livet ditt er. Din holdning til tingene rundt deg vil avgjøre hvor viktige de er, og hvis du setter pris på det du har, vil du være lykkelig.

Jeg er for tiden sykemeldt, og jeg er en person som liker å ha noe å henge fingrene i, og nå når jeg liksom skal være mest mulig i ro, kan det føles vanskelig å ikke "ha noe å gjøre"... Men jeg prøver å kose meg i hverdagen - i henhold til sitatet ovenfor...
- og det å lage meg en deilig frokost, kose meg med "morgenarbeidet", og nyte tiden i relativ uvirksomhet er et av privilegiene som følger med min pålagte "ferie"...

Oppskriften på disse gode lappene finner du på Jannas Mat.

Ha en deilig tirsdag!
Klem
Janna

4 kommentarer:

 1. Må man være hjemme, så må man, og det er godt å kunne gjøre ting i sitt tempo av og til, og viktig å fylle dagen med positive gjøremål;)
  Nydelige bilder, og disse lappene må jeg prøve selv;)
  Kos dæ, Janna, og god bedring! Klem fra mæ;)

  SvarSlett
 2. Gode ord om å finne verdien i det man har. Jeg nyter også jordbær for tida, og har fått dilla på hvitløk i lake! Det smaker nydelig til fyldig rødvin...

  God bedring. Klem fra meg.

  SvarSlett
 3. Ikke bare lager du god mat, dyktig fotograf er du også! Nydelige bilder som alltid.

  SvarSlett
 4. There is no value in life except what you choose to place upon it and no happiness in any place except what you bring to it yourself.

  Det er et fint citat, som jeg også er vældig glad i. For jeg synes det rummer en utrolig simpel visdom og også et ønske om ansvar. At vi tager aktivt del i vores liv. At vi føler, at vi er værdifuld, værdsatte og kan bidrage til enhver situation med den, vi er. Jeg prøver at tage det med mig ud i verden og huske på, at mit bidrag er vigtigt. Det kan udfordre, inspirere, sætte tanker i gang, gøre glad, trøste, vække forundring, stof til eftertanke. You name it!

  Thoreau var så klog. Tak fordi du deler og mindede mig om citatet. Nu vil jeg, tror jeg, bygge et oplæg op omkring det også! :)

  Klem gode Janna, ha' en fin majdag!

  SvarSlett