tirsdag 8. mai 2012

Et sunt forhold...

De fleste ønsker seg vel et liv som er morsomt og tilfredsstillende, og ikke et skoleeksempel i avhold. I et tilfredsstillende liv for meg er mat en viktig ingrediens, og jeg har endelig funnet ut at det er greit, det går bra; så lenge jeg spiser mye av enkelte ting – og ikke så mye av visse andre ting. Det handler om å gi den maten jeg spiser min fulle oppmerksomhet, om å spise fornuftig, og om ikke konstant å nekte meg selv det jeg har lyst på. Derfor tillater jeg meg selv en liten smak av det meste, men jeg har gradvis justert spisevanene mine med hensyn til de matvarene jeg vet gjør meg syk og tykk. Det har egentlig ikke noe med slanking å gjøre, men det har mye med psykologi å gjøre.

Over tid har jeg arbeidet med å endre tankegangen om min egen kropp og figur, og jeg har gjenvunnet perspektivet og forstått hva som fungerer for meg i forhold til det å spise for å ta vare på min egen helse; for å ha det bra.

Så: jeg koser meg i hverdagen, og vekten er stabil; hva mer kan et matvrak som meg ønske?
Sjekk ut denne røkelakssnacken på
Jannas Mat,
en deilig rett helt i tråd med min kostholdsfilosofi, som rett og slett innebærer at jeg er blitt venn med smøret...;-)

Ha en fin tirsdag, mine venner.
Mvh
Janna

3 kommentarer:

 1. For et herlig innlegg og jeg har det på samme måte.....etter at jeg sluttet med sukker og karbohydrater i store mengder som jeg spiste tidligere, spiser jeg nå mat jeg koser meg med og som jeg kjenner gjør min kropp godt. Jeg har spist sånn siden oktober i fjor og har aldri hatt en mer velfungerende kropp som voksen. Laksesnacken din skal jeg sjekke opp...jeg elsker laks i nesten alle varianter. Tusen takk for tips.

  SvarSlett
 2. Dejlig læsning Janna, der skal ikke så meget til for at spise sundt og varieret og bare det at vi er bevidst om hvad vi føler er godt for vores krop at indtage, er det rigtige skridt i den rigtige retning.
  God Tirsdag aften.

  SvarSlett
 3. Det lyder som om du har en sund tilgang til mad, Janna, og at mærke efter, stille spørgsmål og finde sin vej tror jeg er det rigtige. Balance. Fint at du er blevet ven med smørret og har fundet ud af, at det gør dig godt. Den slags opdagelser skal vi værne om! ;)

  Og din mad og dine opskrifter virker altid utrolig indbydende, lækre og gør mig sulten. På stedet!

  Klem.

  SvarSlett