tirsdag 29. mai 2012

Hvalfangstsesongen er i gang

Norge har lange tradisjoner i hvalfangst og som en jente fra de nordligste strøk av landet, er jeg oppvokst med hvalkjøtt på menyen.

Jeg vet ikke hvor populært det er med hvalkjøtt i dag, men jeg tror jo at vi forbrukere igjen er i ferd med å oppdage dette flotte kjøttet. Norge er i dag et av få land i verden som driver kommersiell hvalfangst, og hvalfangsten og debatten rundt den er blitt en litt sånn svart/hvitt-greie som setter sinnene i kok hos noen, men som er helt greit og naturlig for andre. Jeg konstaterer bare at det er slik, og ønsker ikke å fordype meg i debatten. Hvalkjøtt vil for meg alltid være et viltprodukt som det vil være helt naturlig for meg å tilberede og spise så lenge varen er tilgjengelig.

Denne våren har vi hatt hvalkjøtt på menyen ved flere anledninger, sist rett før helga da jeg raskt tilberedte denne lille middagen som du finner oppskrift på her på Janna Mat:

For øvrig så våknet vi opp til et hvitkledt landskap i dag: Snøen lå igjen jomfruelig og hvit over landet, minusgradene lyste fra gradstokken og..., vel, det er til de grader ikke sommerlige utendørssysler som står på agendaen i dag!

Men dere: ha en god dag; uansett vær...
Mvh
Janna

3 kommentarer:

 1. Jeg synes hvalkjøtt er godt med riktig tilberedning, denne retten høres deilig ut! Hvalkjøttet må stekes veldig raskt og ikke koke, har jeg erfart! :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri smakt hvalkjøtt og kjenner nok på at det ikke frister så veldig heller.....kommersiell hvalfangst eller et forbud, det har jeg ikke tatt noen stilling til....

  Håper det kommer litt sol og sommervarme nordover også snart....og nå er det blitt kald hos oss også, men allikevel er det frodig og grønt og mye er i full blomst....

  SvarSlett
 3. Jeg havde lejlighed til at smage hvalbøf, da jeg i sommeren 2010 besøgte Eirin og familie. Det var et sted på Senja og det smagte vældig godt.

  Tænk at I har sne her sidst i maj. Det er svært at forestille sig. Men efter flotte solskinsdage og varme i pinsen, er det nu regnvejr her og temperaturene er faldet lidt. Landskabet har godt af regnen, men jeg glæder mig til solskinsdage igen! ;)

  Ønsker dig en fin dag og "bedre" vejr som i "sommer".

  Klem.

  SvarSlett