lørdag 23. april 2011

Fortsatt god påske

Håper dere også koser dere i påskeferien; 
det gjør vi her i Huset i skogen. Det har forsåvidt blitt alt for mye fet mat - late dager med mye mat og lite trim tilsier nok at dette vil vises på vekten... , men hvem i huleste bryr seg? Ikke jeg, i alle fall! Liker runde former, jeg... og det samme gjør min kjære - sier han i alle fall... (tør vel ikke annet) så da så!!!

I dag består menyen av helstekt indrefilet, ristet sopp, asparges, fløtegratinerte poteter og peppersaus. Desserten blir nok smuldrepai med bær og vaniljekesam; lettvint og alltid godt!

I går var det en deilig dag med sol og så fin temperatur i solveggen, at vi likeså godt 
lot oss friste til å ta et glass hvitvin på terrassen. 





Snart på tide å skifte ut reinskinnene med mer sommerlige "gevanter". 
Men foreløpig varmer de godt i rumpa, for selv om sola skinner er det ikke akkurat sydlige temperaturer vi her snakker om, men uansett; deilig er det å sitte ute og kjenne solas livgivende vqrme i ansiktet.

I dag er det også en deilig dag her nord, 
temperaturen er den høyeste hittil i påska, men sola glimrer kun sporadisk med sin tilstedeværelse, ho er litt lunefull i dag og gjemmer seg for det meste bak et et lett skydekke. Men ytterdøra står åpen, og det er her et tegn på vår. Lille Belle tusler inn og ut, ho observeres stadig snusende yr ut i lufta, hva er det ho kjenner ferten av, mon tro?

Kan det være gulrotkakebunnen som jeg nettopp har tatt ut av ovnen, som jo dufter deilig av krydder og appelsin - for siden det er påske raspet jeg litt appelsinskall ned i deigen; gule, saftige, deilige appelsiner er jo også synonymt med påske, eller...?

Min kjære er på tur; kompistur med to spann sledehunder. Tipper han koser seg!

Ha ei fortsatt fin påske!
Klem
Janna

torsdag 21. april 2011

Makeover... og kos...

Som dere ser: 
Bloggen min har fått en aldri så liten makeover, 
og jeg synes layout-en er blitt mye finere enn den var. Arbeidet med å forme utseendet er det min eldste datter, Marie, som har utført. Nå er det jo slik at det grafiske uttrykket - typografi, komposisjon etc. - begrenses noe av malene vi bruker, men likevel: 
jeg synes uttrykket ble kjempefint!

Så: takk, kjære Marie, 
det var en kjempeoverraskelse og en flott gave, dette; du vet jo at jeg har snakket leeeenge om en makeover av bloggen, og at jeg har gruet meg veldig til å sette i gang; for som oftest skjer det jo noe galt underveis, og med min (manglnde) tålmodighet med tekniske ting, ville faren for at både pc-en og jeg selv ville fått varige mén etter et slikt arbeid, vært rimelig til stede...

Her fortsetter påskeferien forøvrig i et rolig tempo. Visste dere at påskeferie i stor grad er et særnorsk fenomén? Jeg spurte Marie i går om min svigersønn - de bor i Chicago - har tatt påskeferie ennå, og hun kunne fortelle at han ikke har påskeferie i det hele tatt!!! Jeg ble nysgjerrig på dette, og surfet litt på nettet, og jeg fant ut at Norge faktisk er ett av få land i verden som holder sammenhengende helg fra og med skjærtorsdag til og med 2. påskedag!

Dette betyr at de aller fleste i Norge får minimum fem sammenhengende dager fri eller påskeferie!
Vi som jobber i skoleverker, får for eksempel på grunn av avspaseringsordningen, ti sammenhengende fridager; fra og med «palmelørdag», det vil si lørdagen før palmesøndag, gjennom den stille uke til og med 2. påskedag!

Ja, ja, godt for oss!
Da kan vi kose oss leeeenge, med god mat, drikke og avslapning. I går, etter middagenen, koste vi oss for eksempel med et godt glass
Baileys Coffee cinnamon:


 

Pr. person trenger du:
4 cl Baileys
Varm melk
Sterk kaffe
Mørk sjokolade
(Brunt sukker)
Pisket kremfløte
Litt kanel

Slik gjør du:
Ha to gode biter mørk sjokolade i bunnen av et glass. Hell kaffe over og rør til sjokoladen har smeltet. Varm melk til den skummer (har du ike melkeskummer, egner mikroen seg godt...). Ha i melk og deretter Baileys, og om du synes du trenger det: litt brunsukker. Ha så en god klatt lett pisket kremfløte på toppen, dryss kanel på toppen, og voilà:
Du kan servere en herlig varmende og deilig drikk, som også egner seg kjempegodt som dessert.
Ha ei fortsatt god påske, mine venner.






Mvh
Janna

tirsdag 19. april 2011

Noen tanker om påske og pynt...

For noen mennesker, er det å pynte og dekorere til de forskjellige høytidene og feriene en velutprøvd, god og ekte tradisjon. De har diverse "knick- knacks" og tilbehør som blir dratt fram år etter år ettersom sidene på kalenderen snus.  For andre mennesker er ideen om for eksempel det å dekorere til påske litt fremmed, og bortsett fra den nødvendige julepyntinga , overser man glatt andre helligdager når det kommer til interiør. 


Jeg må nok litt beskjemmet si at jeg tilhører den siste kategorien; jeg  pynter ikke til påske med særlig mye annet enn blomster og barnas påskepynt - den de laget i barnehage og på skole da de var små; den blir vakkert dandert i en høvelig kurv, og er bare skjønn og full av minner, men ellers er her fint lite av egg og kyllinger...

Jeg skjønner jo at påsken kan være en i særdeleshet perfekt høytid for interiørprosjekter.  Påsken er for mange et symbol på våren, og når man dekorerer for denne høytiden, rister man samtidig av seg vinteren og gjør hjemmet klar for de lyse, solfylte dagene som kommer. Det å "forfriske" hjemmet med muntre påskefarger/vårfarger gir mange en liten energiinnsprøyting, og ikke minst, de som har barn vet jo at  barna elsker det!

Men jeg er dessverre ikke av den typen som synes at stadige forandringer og pynting er noe stas. Jeg må ha et rent, ryddig og det som for oss er et koselig hjem, men når ideen om dette koselige, ryddige og rene huset er gjennomført, ja så får det være bra! Hvorfor endre på noe som funker, som er innkjøpt etter nøye overveiing og planlegging, og som passer godt der det er plassert...? Ehhh, ok, en liten digresjon; dette har vel egentlig ikke noe med påskepynt å gjøre...
  
La meg bare konkludere med at det er godt vi er forskjellige, og jeg vil sterkt understreke at jeg synes det er kjempehyggelig å se alle de fantastisk vakre hjemmene  - blant annet her i Blogglandia - som er nyyyydelig pyntet og dekorert til påske. Jeg beundrer de damene (og mennene) som har slikt overskudd og ork til å både lage pynt, og til å dekorere  på de mest utrolig kreative måter. Og jammen blir jeg inspirert...!

  Vel, i dag er det innkjøp av gode råvarer som står på tapetet, god mat skal lages, jeg skal bake, og pynte med blomster og lys ...og kanske noe annet ... jeg kjenner meg litt påvirket og som sagt: inspirert... og ellers skal vi kose oss med krim på TV - ikke i form av en påskekrim-serie, men i form av sesong fire av Dexter (vi ble hekta på serien i jula, da vi så tre sesonger på rad!!!) Min favorittsønn har bragt dvd-ene i hus , til stoooor glede for mor og Stein! 

Og hvis været fortsetter som i dag - strålende sol og deilig temperatur i solveggen - skal vi kose oss på (den meeeeget enkle og midlertidige) platten vår. Min kjære er pr. nu ute og måker snøen vekk derfra!

Påskeferie er godt, dere!

Ha en fin dag.
Mvh
Janna



fredag 1. april 2011

Endelig hjemme igjen

Og det er så godt, så fantastisk koselig å komme hjem til mine kjære, til Huset i skogen: hjem...

Jeg har tilbragt noen uker på et opptreningssenter i Alta, der fokuset har vært på det å lære meg å ta hensyn til kroppens signaler, ta dem på alvor og skjønne at jeg må legge begrensninger på meg selv i hverdagen.

Livet er en evig balanse mellom ytterpunkter som drar og trekker i oss. Vi har alle drømmer og mål om å utvikle oss og mestre det vi holder på med, enten det dreier seg om studier, jobb eller privatliv. 

Jeg er perfeksjonist - på godt og vondt - noe som betyr at jeg alltid legger hele min sjel i det jeg gjør, uansett hva det er, og jeg gir meg ikke før jeg selv er fornøyd med resultatet: som oftest leeenge etter at de fleste andre ville ha sagt at "det her er bra: bra nok... Mine krav til meg selv er og har alltid vært store, og jeg har dessverre aldri følt meg bra nok, flink nok, pen nok, snill nok...
Ikke god nok!


Nå har jeg det fantastisk bra i livet mitt, og jeg kan med oppriktighet si at jeg føler at jeg har kommet "hjem". Men det har ikke alltid vært slik, livet har gjennom mange år vært utfordrende på mange måter, det har ristet meg litt kan man kanskje si, og dette har i følge ekspertene på opptreningssenteret, skapt ubalanse i kroppen min som kan ha ha resultert i det jeg plages med: såre og vonde muskler, hodepine, søvnløshet... Kroppen "husker" de vonde følelsene og opplevelsene, og nå når livet er godt, kommer de vonde opplevelsene til overflaten...


Vel, vel, jeg har i alle fall fått noen aha-opplevelser i Alta, og jeg har en del å jobbe med videre. Jeg vet at ondtene mine ikke blir borte sånn uten videre; det som har tatt mange år å bygge opp, kan ta like mange år å rive ned, fikk jeg vite, men jeg synes jeg har funnet en spennende sti, jeg har forsiktig listet meg utpå, og så får vi se hvor denne stien leder hen!

Blir du med?
Ha en fin fredag videre, kjære venner!

Klem

Janna