søndag 4. desember 2011

Dypdykk uke 11

Mote og klær er synlig nesten over alt hvor mennesker eksisterer, og klær er en sentral del av moderne menneskers identitetsuttrykk og hverdagsliv. Enten man er opptatt av å uttrykke sin personlige smak og tilhørighet gjennom klærne man bærer, eller har et mer funksjonelt syn på bekledning, er man  - bevisst eller ubevisst - nødt til å ta valg i forhold til hva man kler på seg. På denne måten er klesmote noe man ikke kan unngå å forholde seg til i et moderne samfunn. 

Men hva som til enhver tid er " på moten" endrer seg fort; gjerne raskere enn vi rekker å konsumere den. Bruktfunn er det nye store – men ikke som erstatning, snarere som supplement. Tingene våre speiler oss, og vi speiler oss i dem. I så måte kan vi si at vi er mer forgjengelige enn noen gang. For vårt forbruksmønster gjør at både klær og gjenstander raser forbi oss, gjennom oss, fortløpende, de fôrer oss med nye "karnevalsmasker" i et tempo som ville gjøre en Thoreau-fan svimmel av schizofreni. 

Gjennom mine "dypdykk" i klesskapet ønsker jeg å skape min egen, personlige motvekt til forbruksmentaliteten samfunnet er gjennomsyret av. Også det at jeg generelt heller kjøper brukte ting enn nye, er en måte å oppveie vår tids "bruk-og-kast-mentalitet". 

Janna gjør dypdykk i klesskapet, uke 11
kan dere se her:
Jannas dypdykk i klesskapet 

Nå skal min kjære og jeg vaske bokhyllene på galleriet; litt "advents-stress-arbeid" må til for å få den ekte julefølelsen, ikke sant... Ikke stressende i det hele tatt, synes vi; bare koselig, for her tar vi det helt med ro; har sovet leeeenge i dag, bakt brød, og egentlig bare slappet av. Fin musikk på radioen... Med andre ord: vi har en deilig andre søndag i advent!

Ha det godt, dere òg!
Klem
Janna

5 kommentarer:

 1. Jeg er også vild med at udtrykke mig igennem min påklædning Janna, der er ikke nogen følelse der kan måle sig med at være velklædt, god stil udtrykker en dejlig personlighed, hvis du spørger mig, samtidig syntes jeg så at det også skal være funktionelt, ikke mindst fodtøjet, da fødderne har rigtigt godt af at blive forkælet.
  Du udtrykker i mine øjen en vidunderlig personlighed igennem dine stilsikre valg.
  I kærlige tanker, god Søndag aften.

  SvarSlett
 2. Hej Janna
  Klæder skaber folk. Og jeg liker din ide med at bruge det, der er i klædeskabet og skabe sin egen stil. For du og jeg har jo allerede købt os forskellige ting, som kan anvendes på forskellig vis og med kreativitet.

  Ønsker dig en fin søndag aften, 2. søndag i advent og i øvrigt: Så flot at du kommer til at give en nyre til din bror. Det er flot og det er ægte kærlighed. Ingen tvivl. Og det fortæller jo også, hvem du er! :)

  God aften, klem til dig.

  SvarSlett
 3. Da har jeg kost meg med klesdykkene dine, og bildene med caps'n var jo direkte herlig;)
  Her gjenstår støvtørring..setter ikke igan før all pussing på kjøkken er over.
  Kos deg masse i adventstida, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 4. Du har så utrolig mange fine klær. Og du er så flink å sette sammen antrekkene. For ikke å glemme den vakre modellen :)
  Ikke noe stress her heller. Koser meg med litt her og der. Mest her, altså i sofaen he he.
  Ha en vakker ny uke Janna
  klem fra meg
  Randi

  SvarSlett
 5. Ååå, så stilig! Har så sansen får denne typen gjenbruk, men finner liksom aldri helt kombinasjonen i mitt eget klesskap. Med det har du definitivt klart! Nå ble jeg inspirert!

  Ønsker deg en nydelig helg;o))

  Klem fra Solveig

  SvarSlett