onsdag 14. desember 2011

Føjulskveld i skogen

Her er i skogen er det nå en flott førjulskveld. Det har vært en nydelig førjulsdag; været er akkurat passe etter min smak: mildt - faktisk et par plussgrader, og snødekket ligger kun som et lite drag over skogen og markene. På sin reise over himmelen fra øst til vest, titter månen innimellom fram fra et forrevet skydekke;  det  virker som vinden leker gjemsel med månen. Han er litt lunefull, vinden; litt sur og bitter i kveld, mens han i dag tidlig bare mildt og kjærlig rusket i skjørtet mitt... vil ha litt oppmerksomhet, antar jeg... 
Men uansett lune: vinden skaper en trolsk, mystisk, forventningsfull stemning her i skogen der han lekent river litt i husnovver og takskjegg, mens han med sin heller rustikke stemme synger julecarols på sitt vis. 

Vel, vel... min kjære og jeg skal nå drikke litt julekaffe og spise noen kransekaker før vi setter gang med denne kveldens arbeid: å vaske vinduer og tørke støv... Litt om senn kommer disse tradisjonelle julepusleriene oss av hende, vi koser oss underveis, og... ja, vi rett og slett gleder oss til jul!

Ha en fin kveld, natt og ny morgendag.
Mvh
Janna

2 kommentarer:

 1. Det er en fantastisk at høre vinden i træerne. Og i en skov er det jo som et kæmpemæssigt kor. En slags klagesang, men vel også en sang om livet og de store følelser. Liker godt sådan som du beskriver det! ;)

  Her er jeg stået op til en dag med regn og rusk, stiv kulig. Sådan er december her i år. Også hun er lunefuld og vil have opmærksomhed. Andet end at "bare" at være julemåneden. Det er blot en maske!

  Ha' en god dag hos dig. Klem.

  SvarSlett
 2. Godt å lese om rolige, men koselige forberedelser til julefeiringen. Her er jeg noe slapp og kommer ikke igang ennå. Har en runde i blogglandia for å komme i ryddemodus, Håper når jeg ser hvor koselig alle har pyntet og forbereder seg at turboen skal sette inn igjen. Har skjønt at jeg er en Greyhound (som jeg engang hadde)De er i ekstrem fart en periode, så ligger de i sofaen til de igjen setter fart:)
  Kos dere i det vakre eventyrvinterlandet.
  Klem
  Randi

  SvarSlett